Rachod od spolujezdcova kola, problém.....Favorit, Forman
Zdravím,
koupil jsem si před časem Formana 135L a od spolujedcova kola při přišlápnutí plynu (víc jak polehtání ) něco rachotí.
Dělá to do kopce, na rovině, při jízdě jen s řidičem i při plném zatížení, při plném rejdu do prava nebo leva to nedělá ( to dělaj poloosy když už ne ? ). Při vyřazené rychlosti je to OK.
Viděl bych to na špatné ložisko v převodovce na výstupu jak je v něm vložena poloosa. Musím podotknout, že mám nové řízení, čepy,uložení tlumičů, silentbloky (jak u motoru tak na nápravě) guma na tlumič kmitů na poloose je nová.
Když na místě vezmu do rukou spolujezdcovo kolo, tak se nehýbá, nemá vůli, ale když zatlačím (do vnitř ) na kolo směrem jakože chci pohnout s kolem jakobych točil do prava, tak nějaká tyč nebo co tam vrže. Nevím co si mám o tom myslet, ped výměnou řízení to taky dělalo.Před výměnou řízení po rovině za 4 nebo 5 to občas škublo nebo cuklo, bylo jedno jestli jedu 60km/h nebo 90km/h, ale zajmavý, že nad 105km/h to bylo ok.
Před 8 tis. km to auto při mírném šešlápnutí plynu se rozjelo bez toho divnýho zvuku od kola (možná motoru ), ten bordel začínal někdě mezi 2 500 - 3 000ot./min.
Ted to dělá i při rozjezdu od 1 500ot.
Prosím o rady