Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.5.26, 01:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Vystražná světla-rampa 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Sadra17 píše:
když už se tu řeší profesáky jak to je když budu mít profesák na C a budu si dodělávat E to mi ho jentak doíšou do profesáku nebo budu muset na nějaký školení ?

co ja vim tak jak mas jednou profesak, tak uz se jen dopisuje.
Ja se na to ptal, kvuli tem poplatkum co maji ted zavíst od poloviny roku. Protoze to prej budou desitky tisic.
Ale nerikam to jistě, jen co jsem slyšel

18.1.09, 23:06
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
páni sem tu jen jako malá ryba, která tomu vůbec nerozumí, profesák si dělat v dnešní době taky už asi nebude vzhledem k jeho ceně, ale když sem byl naposledy na magistrátu kvůli rozšíření řp, stojim u okýnka a čekám na svuj řidičák tak tam přišel chlapec, zjevně dobrovolný hasič, to se poznalo podle bundy, no a taky si zjevně rosšiřoval z B na C aby mohl jezdit se stříkačkou, asi, tak si naprosto jasně vzpomínám, že chtěl obnovit něco s modrejma majákama a ta pani mu řikala, "pane, od (těď si nevybavuju to datum) vám to nevystavim, neboť to už nepotřebujete". Myslim, že právě k tomu "novýmu" Céčku chtě zapsat ty majáky a ona mu to řekla tohle. Možná mě vyvedete z míry a vysvětlíte mi o čem se bavili, ale tohle sem slyšel. Věc dva, já profesák na nic nemam, nemam ani Céčko, mam jenom A,B a BE, ale táta má jedno firemní auto, transita a na něm maji napevno namontovaný oranžový majáky, protože vozí na podválu věci které jsou širší nez auto, třeba. Loni sem byl u táty na poloviční zaměstnanej jako řidič a jezdil sem s timhle trnsitem s majákama a s vlekem (majáky sem nepoužíval, neměl sem důvod) a nikdo mi nic neřek že potřebuju mít něco někde kvůli tomu zapsanýho. Jediný co si pamatuju bylo, že se řešilo, že nemam profesák, ale šéf volal kamsi, asi na magistrát a informovali ho, že pokud se tato jejich firma nezabívá přepravou zboží, tak ho nepotřebuji. Příklad: instalatérská firma má náklaďák, vozí s nim materiál pro svou činnost, ale řidič u nich nepotřebuje profesák, protože přeprava není předmětem podnikání.

19.1.09, 11:28

Příspěvek 
No k tomu profesáku to jsem právě tak nějak slyšel taky že snad údajně jako polda saniťák nebo hasič nepotřebuješ profesák ani pokud se jedná o vozidlo podléhající skupině C ale to fakt nevim jen jsem to někde zaslechl.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

19.1.09, 14:36

Příspěvek 
JE TO JEDEN VELKEJ ZMATEK. ZÍTRA MAM PRVNÍ JÍZDY, TAK DRŽTE ŠÍPY :lol:

19.1.09, 15:48

Příspěvek 
Kristensen: jojo, je to tak, už to není potřeba
V.Kalandra: pokuď budeš jezdit s něčím jiným než s Liazkou nebo Ifou, tak se není čeho bát. Autoškola jen shrábne peníze a každýmu je jedno, jestli ses něco naučil
A když jsme u toho bordelu mam řp. C a v profesaku mam i C+E

19.1.09, 16:26
Profil ICQ

Příspěvek 
madmax píše:

Tak to jsme dva

19.1.09, 16:53

Příspěvek 
Kristensen píše:
madmax píše:

Tak to jsme dva

No ale ridit bys CE nemohl, kdyz nemas ridicak. To je fakt divny toto. tak pak asi jen zaplatis za ridicak 8tisic a zkoušky na magistratu a s profesakem to uz pak asi nema nic spolecnyho. kdyz se to rozsiruje na E. mne by teda zajimalo, jak se to pak udela kdybych chtel autobus?! Pak musim mit novej profesak a zaplatit za to tu pálku 20tisíc nebo kolik rikali? Ted to je zavedeny na BUSy ze pri udelani autoskoly musis jit delat zkousky na profesak a to stoji sam o sobě asi xx tisíc.

19.1.09, 16:57

Příspěvek 
Tak jasné. No v profesáku je i číslo řidičáku a když rozšířim tak budu mít novej řidičák, tudíž jiný číslo. Uvidim, co mi řeknou, až řeknu, že chci jen změnit číslo řidičáku. Při rozšíření na autobus určitě dělat to školení za y nehorázný peníze, ale jak to bude od září těžko říct, jestli budeš muset mít školení zvlášť na C+E a na D nebo to pujde najednou, to možná neví ani půlka autoškol

19.1.09, 17:19
Profil ICQ

Příspěvek 
Mám řidičák komletní a přezkoušení každý rok.Když byly ještě staré profesáky tak se tam psaly jen modré majáky oranžové ne.S autem vybaveným oranžovými majáky můžeš normálně žádné speciální školení na oranžové nebylo a určitě není školení jsem měl v listopadu. Jinak je to napsaný ty majáky v zákoně které auto to může mít a které ne patří to k autu a ne k osobě která to řídí.Je to tuším nějak tak že pokud to vyžaduje situace jako práce auta nebo přeprava nákladu který omezuje provoz musí být vozidlo vybaveno majáky oranžové barvy a ty musí být zapnuty a řidiči ostatních vozidel musí umožnit práci nebo jízdu tomuto vozidlu. A modré majáky může mít jen ten kdo o to požádá a schválí to ale teď přesně nevím kde ale magistrát je malý pán.Mám pocit že ministerstvo dopravy a modré majáky mohou mít jen sanitky, hasiči, vojenská policie a plus tam jsou dopsané přímo vyjímky myslím dopravní podnik Brna, Ostravy a nevím jestli Prahy jedná se o dopravní dispečink a jsou tam přímo uvedeny počty modrých majáků na město .Takže jen tak si hodit maják i když je na magnetu můžeš ale nesmíš ho použít ale to myslím bys taky policajty neukecal protože vozidlo správem přednostní jízdy je vozidlo s modrými majáky a samozřejmě musí blikat . :D

19.1.09, 18:19

Příspěvek 
Jelikož su čerstvě proškolenej, tak vám do toho guláše vnesu světlo.

Oranžový:
Montuje se na pracovní, nebo speciální vozidla nad 3,5t, jejichž činností nebo provozem může dojít k omezení ostatních účastníků silničního provozu, a to činností stroje, jeho rozměry, nebo způsobem jízdy. Světlo může být uvedeno v činnost jen po dobu omezení ostatních účastníků, tzn. popelářský vůz při nakládání popelnic, nadměrný náklad přesahující rozměr, odtahová služba při nakládání vozidla a pod. Nesmí být uvedeno v činnost, pokud omezení ostatních účastníků pominulo, tzn. popelářský vůz nenakládá popelnice, ale jede např. na skládku, souprava pro převoz nadměrného nákladu splňující horní limit povolených rozměrů soupravy, odtahová služba s naloženým vozidlem převážející náklad. Montáž zvláštních výstražných světel oranžové barvy nepodléhá dalšímu schválení.
Při montáži na vozidla do 3,5t, např. doprovodné nebo montážní vozidla, nedemontovatelným způsobem (při montáži a demontáži je třeba nářadí), podléhá montáž schválení STK a musí být zapsán v technickém průkaze. Při montáži demontovatelným způsobem (při montáži a demontáži není třeba nářadí, např. magnet), nepodléhá dalšímu schvalování.
Při řízení vozidla se zvláštním výstražným světlem oranžové barvy uvedeným v činnost je v pracovně-právním vztahu nutné osvědčení o profesní způsobilosti řidiče.

Modrý:
Viz výš, k tomu ještě vozidlo musí mít v TP uvedenou vyjímku, že je vozidlo s právem přednosti v jízdě a majáky musí být zapsané v obou případech, + při řízení se světly uvedenými v činnost je zapotřebí jak osvědčení o profesní způsobilosti řidiče, tak posudek z psychologického vyšetření. Při řízení osobou bez příslušných osvědčení musí být činná plocha světel neprůhledně zakryta.

19.1.09, 19:04

Příspěvek 
Tak a mame to vsichni, nic nebude :lol:
Majákům zdar

19.1.09, 20:20

Příspěvek 
v.kalandra píše:
Tak a mame to vsichni, nic nebude :lol:
Majákům zdar

No tak mě chybí jen zapsání na auto :D

20.1.09, 00:15

Příspěvek 
Drak píše:
Jelikož su čerstvě proškolenej, tak vám do toho guláše vnesu světlo.

Oranžový:
Montuje se na pracovní, nebo speciální vozidla nad 3,5t, jejichž činností nebo provozem může dojít k omezení ostatních účastníků silničního provozu, a to činností stroje, jeho rozměry, nebo způsobem jízdy. Světlo může být uvedeno v činnost jen po dobu omezení ostatních účastníků, tzn. popelářský vůz při nakládání popelnic, nadměrný náklad přesahující rozměr, odtahová služba při nakládání vozidla a pod. Nesmí být uvedeno v činnost, pokud omezení ostatních účastníků pominulo, tzn. popelářský vůz nenakládá popelnice, ale jede např. na skládku, souprava pro převoz nadměrného nákladu splňující horní limit povolených rozměrů soupravy, odtahová služba s naloženým vozidlem převážející náklad. Montáž zvláštních výstražných světel oranžové barvy nepodléhá dalšímu schválení.
Při montáži na vozidla do 3,5t, např. doprovodné nebo montážní vozidla, nedemontovatelným způsobem (při montáži a demontáži je třeba nářadí), podléhá montáž schválení STK a musí být zapsán v technickém průkaze. Při montáži demontovatelným způsobem (při montáži a demontáži není třeba nářadí, např. magnet), nepodléhá dalšímu schvalování.
Při řízení vozidla se zvláštním výstražným světlem oranžové barvy uvedeným v činnost je v pracovně-právním vztahu nutné osvědčení o profesní způsobilosti řidiče.

Modrý:
Viz výš, k tomu ještě vozidlo musí mít v TP uvedenou vyjímku, že je vozidlo s právem přednosti v jízdě a majáky musí být zapsané v obou případech, + při řízení se světly uvedenými v činnost je zapotřebí jak osvědčení o profesní způsobilosti řidiče, tak posudek z psychologického vyšetření. Při řízení osobou bez příslušných osvědčení musí být činná plocha světel neprůhledně zakryta.

Když teda já pojedu výjimečně s autem, co má napevno namotované oranžové majáky a má je zapsané v TP a všechno co mam je pouze a jen řidičák s nějakou skupinou a nic víc, tak je prostě jenom nemůžu použít, ale nikdo mi nic nevytkne. Je tak?

20.1.09, 14:36

Příspěvek 
Musíš je mít zakrytý.

20.1.09, 16:44

Příspěvek 
Drak píše:
Musíš je mít zakrytý.

Z toho co se psalo jsem pochopil, ze oranzovy se nesmí použit a modry musi byt zakryty! Ale opravte mne klidne

20.1.09, 18:32
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2