| Autor |
Zpráva |
|
fux.dggn
|
Waclav píše: No to není špatný nápad, zbytečně nekurvit žárovky v hlavních. Je to schválený? máš nějaký foto, nebo kde a za kolik se to dá sehnat?
Jestli máš feldu 98+, jako já, tak já je koupil tady: http://www.prexim-megapex.cz/default.asp?p=2&q=135&e=1
Jinak se dělaj i univerzální, třeba tyhle se daj napasovat na hodně aut: http://www.evv.cz/zbozi.php?co=detail&kod=2PT008362801
A nebo na takovýho Rapida se určitě hoděj tyto: (no a ty najdeš tam, jako ty na Feldu)
A nemyslim si, že je takovej problém dát na Škodovku, jako je 120 a podobně, tyhle světla společně s mlhama, všade píšete, že tam pak neni přístup k tažnému oku, ale copak vás tak často někdo odtahuje a když už, tak přece neni takovej problém to jedno světlo nachvíly odšroubovat......nebo ne?
Jo a schválený to je, pokud ty světla jsou k tomu přímo určená......
|
| 29.6.07, 12:20 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Martin
|
Ono nejde ani o tažný oko, ale o to, že je dána určitá maximální vzdálenost od kraje vozidla a vzdálenost mezi světly a kvůli tomu vedle sebe mlhovky a denní být nemůžou. Dlouho jsem študoval ty rozměry a zkoušel měřit kolem auta a prostě mi to nevycházelo, jinak už bych je tam rok měl  .
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 29.6.07, 16:21 |
|
 |
|
fux.dggn
|
Martin píše: Ono nejde ani o tažný oko, ale o to, že je dána určitá maximální vzdálenost od kraje vozidla a vzdálenost mezi světly a kvůli tomu vedle sebe mlhovky a denní být nemůžou. Dlouho jsem študoval ty rozměry a zkoušel měřit kolem auta a prostě mi to nevycházelo, jinak už bych je tam rok měl  .
Možná máš pravdu, já sem 120ku měl jen jeden rok a to sem na ní světla moc neřešil, ale myslim si, že konkrétně s temito světli pro denní svícení a mlhovkami, které mají na šířku 138mm to pujde, protože jak mlhovky, tak spds mohou být max 0,4m od vnějšího okraje vozidla (platí pro okraj činné svítící plochy) Tak bych mlhy připevnil právě co nejvíce do středu vozidla, tedy vnější okraj mlhovky 0,4m od vnějšího okraje auta a tím pádem vnitřní okraj mlhovky je od vnějšího okraje auta 0,538m a z toho všeho jasně vychází, že máš 40cm místa na spds. A nakonec ani na STK a ani četníci to nebudou tak přesně odměřovat, to by Ti to muselo ujet nejmíň o 10 čísel, aby je to zarazilo.
|
| 29.6.07, 17:31 |
|
 |
|
Martin
|
Zkusím to ještě jednou odměřit. Jenom teď nevím, kde jsou ty vzdálenosti pro mlhovky a SPDS.
|
| 29.6.07, 17:40 |
|
 |
|
fux.dggn
|
Martin píše: Zkusím to ještě jednou odměřit. Jenom teď nevím, kde jsou ty vzdálenosti pro mlhovky a SPDS.
Ty vzdálenosti jsou stejné, jak pro mlhovky, tak pro SPDS, akorát mlhovky mohou být nejvýše 250mm nad vozovkou (všechny tyhle rozměry jsou počítány k činné svítící ploše světla) no a SPDS mohou být až 1500mm nad vozovkou, tedy můžeš je dát až na střechu  , ale já bych na to asi neměl odvahu. No a pak 400mm od vnějšího okraje auta. To jsou všechny rozměry, které potřebuješ.
|
| 30.6.07, 09:44 |
|
 |
|
Martin
|
Už jsem to našel:
http://www.telecom.gov.sk/externe/ehkos ... 048r4i.htm
Zajímavé, že u nás se za překlad platí 1500Kč za rok a slováci to mají na stránkách zadarmo. 
|
| 30.6.07, 09:48 |
|
 |
|
fux.dggn
|
Slovenština mi nedělá takový problémy, ale sou to hadi. 1500,- je až příliš.......
|
| 30.6.07, 11:05 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Už skoro dva roky jezdím H4 Osram Silverstar, bez zapnutých světel jsem nikdy nejel ani před uzákoněním svícení ve dne. Jezdím krátké i dlouhé trasy, žádný problém, žádná výměna. To samý táta na starý octavii, stejná žárovka, stejný způsob ježdění i svícení. V obou autech denní svícení, při zapnutí zapalování se rozsvítí, když točí startér zhasnou, pak se zase rozsvítí, vůbec jim to nevadí. A světlo? Krásně bílo před autem, je to dost podobné jako H7 ve Fabii. Jen doporučuju.
|
| 30.6.07, 21:16 |
|
 |
|
Waclav
|
fux.dggn píše: Waclav píše: No to není špatný nápad, zbytečně nekurvit žárovky v hlavních. Je to schválený? máš nějaký foto, nebo kde a za kolik se to dá sehnat? Jestli máš feldu 98+, jako já, tak já je koupil tady: http://www.prexim-megapex.cz/default.asp?p=2&q=135&e=1 Jinak se dělaj i univerzální, třeba tyhle se daj napasovat na hodně aut: http://www.evv.cz/zbozi.php?co=detail&kod=2PT008362801A nebo na takovýho Rapida se určitě hoděj tyto: (no a ty najdeš tam, jako ty na Feldu)  A nemyslim si, že je takovej problém dát na Škodovku, jako je 120 a podobně, tyhle světla společně s mlhama, všade píšete, že tam pak neni přístup k tažnému oku, ale copak vás tak často někdo odtahuje a když už, tak přece neni takovej problém to jedno světlo nachvíly odšroubovat......nebo ne? Jo a schválený to je, pokud ty světla jsou k tomu přímo určená......
Bohužel mám 95, a ty univerzály nevím nevím
_________________ Škoda Felicia 1.3 LXi LPG, 50KW, 1995
|
| 2.7.07, 17:08 |
|
 |
|
fux.dggn
|
Waclav píše: fux.dggn píše: Waclav píše: No to není špatný nápad, zbytečně nekurvit žárovky v hlavních. Je to schválený? máš nějaký foto, nebo kde a za kolik se to dá sehnat? Jestli máš feldu 98+, jako já, tak já je koupil tady: http://www.prexim-megapex.cz/default.asp?p=2&q=135&e=1Jinak se dělaj i univerzální, třeba tyhle se daj napasovat na hodně aut: http://www.evv.cz/zbozi.php?co=detail&kod=2PT008362801A nebo na takovýho Rapida se určitě hoděj tyto: (no a ty najdeš tam, jako ty na Feldu) A nemyslim si, že je takovej problém dát na Škodovku, jako je 120 a podobně, tyhle světla společně s mlhama, všade píšete, že tam pak neni přístup k tažnému oku, ale copak vás tak často někdo odtahuje a když už, tak přece neni takovej problém to jedno světlo nachvíly odšroubovat......nebo ne? Jo a schválený to je, pokud ty světla jsou k tomu přímo určená...... Bohužel mám 95, a ty univerzály nevím nevím
Já sem právě tyhle univerzály na 95kový feldě viděl.....nevypadalo to špatně...mělo to zajímavej šmrnc, ale ty origo mlhovky tam pásnou samo nejlíp. No ale pokud tam ty mlhy nemáš, tak bych se tak nezdráhal to zkusit....dyt sou za páár.
|
| 2.7.07, 21:00 |
|
 |
|
Šemik
|
Tak dneska jsem začal předělávat přední světla na LED (bílé) Dal jsem je do přídavných světel, zítra i do hlavních.
Aby to nevypadalo tak blbě (ledová bílá dole nahoře klasická teplá od žárovky) dám i jiné H4. Chtěl bych nějaký který svítí fakt hodně bíle, chladně... Jsou nějaký takový? Třeba ten OSRAM Silvestar?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 9.7.07, 17:38 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Šemik píše: Tak dneska jsem začal předělávat přední světla na LED (bílé) Dal jsem je do přídavných světel, zítra i do hlavních. Aby to nevypadalo tak blbě (ledová bílá dole nahoře klasická teplá od žárovky) dám i jiné H4. Chtěl bych nějaký který svítí fakt hodně bíle, chladně... Jsou nějaký takový? Třeba ten OSRAM Silvestar?
OSRAM Silverstar sou vyborny 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 9.7.07, 17:51 |
|
 |
|
Šemik
|
Matthes píše: Šemik píše: Tak dneska jsem začal předělávat přední světla na LED (bílé) Dal jsem je do přídavných světel, zítra i do hlavních. Aby to nevypadalo tak blbě (ledová bílá dole nahoře klasická teplá od žárovky) dám i jiné H4. Chtěl bych nějaký který svítí fakt hodně bíle, chladně... Jsou nějaký takový? Třeba ten OSRAM Silvestar? OSRAM Silverstar sou vyborny 
Jdu do nich
|
| 10.7.07, 14:55 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
ale no, preco hned tolko agresie 
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 10.7.07, 16:14 |
|
 |
|
Šemik
|
Tak už tam sou
149.80kč / ks
Ale na druhou stranu je už od voka vidět že svítí víc 
|