Fávo rv.94-tlumena nesviti
| Autor |
Zpráva |
|
mojito
|
 Fávo rv.94-tlumena nesviti
Ahoj vsem
vcera mi prestala svitit obe tlumena svetla +kontrolka na Fávu.Jinak ostatni svetla jdou,blinkry atd taky.Ze by pojistka,nebo vadne spinacka ?:idea: ?
Prosim o polopaticke vysvetleni  Diky moooc
_________________ mojito (Felda 1,3 MPI 50 kw/68 koni)
|
| 2.8.08, 22:29 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11969 Bydliště: Český Těšín
|
 Re: Fávo rv.94-tlumena nesviti
mojito píše: Ahoj vsem vcera mi prestala svitit obe tlumena svetla +kontrolka na Fávu.Jinak ostatni svetla jdou,blinkry atd taky.Ze by pojistka,nebo vadne spinacka ?:idea: ? Prosim o polopaticke vysvetleni  Diky moooc
Buď pojistka nebo vypínač nebo relé. Obrysovky a dálky (ne světelná houkačka, ale když dáš páčku od sebe) svítí?
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 2.8.08, 22:47 |
|
 |
|
mojito
|
Buď pojistka nebo vypínač nebo relé. Obrysovky a dálky (ne světelná houkačka, ale když dáš páčku od sebe) svítí?[/quote]
Jo jo,jinak vsechno sviti.Jenom proste tlumeny nejdou.Jak zjistim,jestli je to nejakou pojistkou,nebo tim spinacem 
|
| 2.8.08, 23:43 |
|
 |
|
gokralik
|
mojito píše: gokralik píše: Buď pojistka nebo vypínač nebo relé. Obrysovky a dálky (ne světelná houkačka, ale když dáš páčku od sebe) svítí? Jo jo,jinak vsechno sviti.Jenom proste tlumeny nejdou.Jak zjistim,jestli je to nejakou pojistkou,nebo tim spinacem 
Začni od toho nejjednoduššího. Zkontroluj žárovky. Pokud nesvítí ani jedno, tak by chyba neměla být v pojistkách. Ale divy se dějí každý den a tak zkoukni 13 a 14 pojistku zleva. Pro jistotu je zkus prohodit s jinými, propálení nemusí být vidět na první pohled. To samé zkus s relátky. Prohoď relé světel (vpravo nahoře ta černá krabička u matičky) s nějakým jiným o kterém víš že určtiě pracuje správně...třeba s dálkovými (na levé straně druhé odspoda). No a pokud ani tam nenajdeš chybu, tak odšroubuj panel s tlačítky nalevo od přístrojovky (jeden křížový šroub z boku) a pomocí multimetru změř jestli tlačítko funguje...snad na to příjdeš. Nebo zajdi do mototechny a kup to tlačítko...přehodit by mělo jít snadno, jenom vycvakneš piny ze svorkovnice.
Můj tip je relátko nebo případně vypínač.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 3.8.08, 00:13 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
gokralik píše: Můj tip je relátko nebo případně vypínač.
môj typ je páčka pod volantom.
ak mu idú diaľkové tak to vo vypínači nebude, ovládacie napätie ide z poistkovky na vypínač a na páčke sa prepína ovládanie pre relátko diaľkového a tlmeného, ak mu prestala ísť aj kontrolka tak to bude najskôr v tej páčke pretože kontrolka ide s páčky, potom ďalej na relátko...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 3.8.08, 00:36 |
|
 |
|
gokralik
|
michalkatka píše: gokralik píše: Můj tip je relátko nebo případně vypínač. môj typ je páčka pod volantom. ak mu idú diaľkové tak to vo vypínači nebude, ovládacie napätie ide z poistkovky na vypínač a na páčke sa prepína ovládanie pre relátko diaľkového a tlmeného, ak mu prestala ísť aj kontrolka tak to bude najskôr v tej páčke pretože kontrolka ide s páčky, potom ďalej na relátko...
Aha na páčku jsem úplně zapomněl. 
|
| 3.8.08, 01:06 |
|
 |
|
Stinovlas
|
kdyz jsme u toho... co vubec dela to prvni tlacitko nalevo zeshora? aby mi svitila jakakoliv svetla, musim rozsvitit ty prvni dve, pak jdou kratky i dlouhy... jinak nic. nechybi mi to, jestli to jsou parkovacky, tak parkovacky nepotrebuju, ale zajima me co to dela  a mate nekdo nakres, co je ktera kontrolka na pristrojovce?  )
_________________ Mam svuj svet-punk's not dead!
|
| 3.8.08, 01:15 |
|
 |
|
mojito
|
michalkatka píše: gokralik píše: Můj tip je relátko nebo případně vypínač. môj typ je páčka pod volantom. ak mu idú diaľkové tak to vo vypínači nebude, ovládacie napätie ide z poistkovky na vypínač a na páčke sa prepína ovládanie pre relátko diaľkového a tlmeného, ak mu prestala ísť aj kontrolka tak to bude najskôr v tej páčke pretože kontrolka ide s páčky, potom ďalej na relátko...
Vsechna svetla sviti a zarovky jsou ok-dle ocekavani(ale pro jistotu jsem zkousel dat novy).Jakou packu pod volantem mas na mysli?Prepinac smerovych svetel nalevo u volantu(svetla,blinkry atd) ? Asi jo  Tzn. koupit celou za 186 ,- Kčsr ? 
|
| 3.8.08, 01:31 |
|
 |
|
gokralik
|
mojito píše: Vsechna svetla sviti a zarovky jsou ok-dle ocekavani(ale pro jistotu jsem zkousel dat novy).Jakou packu pod volantem mas na mysli?Prepinac smerovych svetel nalevo u volantu(svetla,blinkry atd) ? Asi jo  Tzn. koupit celou za 186 ,- Kčsr ? 
Zkus ji rozebrat...jsou tam takové plíšky které se buď dotýkají a nebo nedotýkají (což bude tvůj případ) tak je trochu vyhni nebo si s tím pohraj aby to fungovalo jako zamlada...nebo zajdi na vrakáč a kup tam.
|
| 3.8.08, 01:37 |
|
 |
|
gokralik
|
Stinovlas píše: kdyz jsme u toho... co vubec dela to prvni tlacitko nalevo zeshora? aby mi svitila jakakoliv svetla, musim rozsvitit ty prvni dve, pak jdou kratky i dlouhy... jinak nic. nechybi mi to, jestli to jsou parkovacky, tak parkovacky nepotrebuju, ale zajima me co to dela  a mate nekdo nakres, co je ktera kontrolka na pristrojovce?  )
To vrchní jsou obrysová (parkovací, jedničky, říkej tomu jak chceš) Když je zapneš, rozsvítí se ti přední obrysová, zadní, osvětlení SPZ, osvětlení přístrojového štítu + kontrolka obrysových světel. Význam to má například při zastavení na neosvětlené silnici atd. A taky hlavně zapnutím obrysových světel můžeš zapnout tlumená.
Významy jsou tady: (kupte si Andrta  )

|
| 3.8.08, 01:42 |
|
 |
|
mojito
|
Ona se mi stejne vetsinou nevracela packa po odbocovani do leva,tak koupim novou packu.Diky moc za rady 
|
| 3.8.08, 01:44 |
|
 |
|
Stinovlas
|
ok, dik... knizky shanim po burzach a aukcich, novou nepotrebuju.. zatim jsem sehnal cedrycha, andrta a seznam dilu na skodarnu  zitra vyzkousim, jak to funguje.. mam totiz dojem, ze vubec. asi povymenuju zarovky, to by mohlo napravit hodne. napsal andrt o fackach jen jednu, nebo jich je vic?
kazdopadne ale dik, jsem rad, ze muzu bejt za blbyho i jinde, nez v nejakym servisu 
|
| 3.8.08, 01:47 |
|
 |
|
gokralik
|
Stinovlas píše: ok, dik... knizky shanim po burzach a aukcich, novou nepotrebuju.. zatim jsem sehnal cedrycha, andrta a seznam dilu na skodarnu  zitra vyzkousim, jak to funguje.. mam totiz dojem, ze vubec. asi povymenuju zarovky, to by mohlo napravit hodne. napsal andrt o fackach jen jednu, nebo jich je vic? kazdopadne ale dik, jsem rad, ze muzu bejt za blbyho i jinde, nez v nejakym servisu 
Andrt a Malina napsali jednu, pak jednu napsal Cedrych a jednu Mach. Pak ještě nějaký brit, či polák (už si nepamatuju) ale ta se obsahem nemohla s těmi českými měřit.
|
| 3.8.08, 02:12 |
|
 |
|
Stinovlas
|
ok.. cedrycha a macha mam v pdfku, tak si sezenu jeste andrta, nejlip tistenyho.. diky! 
|
| 3.8.08, 02:16 |
|
 |
|
gokralik
|
Stinovlas píše: ok.. cedrycha a macha mam v pdfku, tak si sezenu jeste andrta, nejlip tistenyho.. diky! 
Mám jej v pdf...chceš poslat? Ale nad tištěné vydání není. 
|
| 3.8.08, 02:17 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |