| Autor |
Zpráva |
|
Radinooo
|
 Přídavná dálkové světla
CHtělbych se zeptat jestli si mohu přidělat d o auta přídavná dálková světla,když tam píše že to není schválené pro silniční provoz. díky
|
| 27.7.08, 14:31 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Šemik
|
Kdo co kde píše?
Všeobecně lze světla přidělat, pokud mají homologaci a umístění na autě odpovídá vyhlášce.
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 27.7.08, 14:32 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
tak sem se rozhod, že udělám na feldu rampu a na ní 4 přídavný světla...po dnešní cestě lesem by se mi to fakt moc líbilo, kdyby to svítilo líp a dál...chtěl bych to udělat oddělávací (hlavně kvůli STK) a přes léto to asi moc netahat, spíš jen na srazy a halvně v zimě, kdy jezdim permanentně v noci...a teď nastává ten problém, jak to udělat, že když to sundám, nikdo nepozná, že tam nějaká rampa je...
napadlo mě, z pod masky (mezi nárazníkem a maskou) vyvýst 2 plocháče, to je vrch, ale spodek???...od mlhovky vyvíst taky plocháč (to se mi ale moc nezdá, ale nic moc jinýho nezbejvá) no a chytit to zezdola...
minulou středu při cestě do HK sem potkal proti bílýho pickupa se 4ma přídavnejma a hrozně se mi to zalíbilo...
asi nějak takhle (dělal sem to narychlo, musim jít fotřikovi pomoct s kompresorem)
ps: píšu to po třetí, protože fotřik 3x vyrazil jistič 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 25.11.08, 21:42 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Ondras83 píše: (dělal sem to narychlo, musim jít fotřikovi pomoct s kompresorem) ps: píšu to po třetí, protože fotřik 3x vyrazil jistič  
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 25.11.08, 22:04 |
|
 |
|
Ondras83
|
Nepér píše: Ondras83 píše: (dělal sem to narychlo, musim jít fotřikovi pomoct s kompresorem) ps: píšu to po třetí, protože fotřik 3x vyrazil jistič  
vole, moc se netlem  :D:D:D...
nenapadá někoho, jak přidělat tu rampu?
|
| 25.11.08, 22:08 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
To bude hnusný... Vít to taky zavrhnul.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 25.11.08, 23:15 |
|
 |
|
Martin91
Registrován: 18.1.07, 15:16 Příspěvky: 4588 Bydliště: Citov Ol.Kraj
|
Ondras83 píše: Nepér píše: Ondras83 píše: (dělal sem to narychlo, musim jít fotřikovi pomoct s kompresorem) ps: píšu to po třetí, protože fotřik 3x vyrazil jistič   vole, moc se netlem  :D:D:D... nenapadá někoho, jak přidělat tu rampu?
Tahle je určitě legální vytiskni si obrázek světla a nelep to tam ....  myslím že na STK nebudou proti....

_________________ Š 100L http://martin91.rajce.idnes.cz/S100_-_Stovecka Š 110R http://martin91.rajce.idnes.cz/Skoda_110R_,,eRko Š 136GL http://martin91.rajce.idnes.cz/Smoula/ Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.
|
| 25.11.08, 23:24 |
|
 |
|
Jura
|
Já ti teda nevím....mě se to taky nelíbí moc...je to až moc velký..... bych tam šoupnul tu origo masku s dálkovýma ta je pěkná
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 25.11.08, 23:26 |
|
 |
|
tomeeno
Registrován: 8.2.08, 17:13 Příspěvky: 65 Bydliště: Luštěnice (Mladá Boleslav)
|
Taky jsem nedavno nakoupil masku s přídavnejma dálkama a musím říct, že ve tmě je to fakt parádička. Navíc jsem si ještě přes vypínač přihodil k dálkám mlhovky a když jsem si pohrál s nastavením těch přídavnejch dálek, aby to svítilo kam má, jsem naprosto spokojenej a už ani neuvažuju o nějakejch silnějších žárovkách. Jezdím taky denně za tmy přes les, kde běhaj srnky ze všech stran a tohle mi fakt hodně pomohlo.
Mám sice favorita, ale to bude tak nějak úplně to samý i na feldě...
Hlavní dálky víme všichni jak svítěj, k tomu svítěj ty přídavný, který jsou nastavený přímo rovně před auto a docela dost do dálky a mlhovky přisvěcujou ideálně strany a příkopy.
Akorát je pak doclea šok, přebliknout zpátky na potkávačky, když jede něco proti... To jsou pak po tom světle z dálek jenom takový mžourátka 
|
| 26.11.08, 10:15 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 26.11.08, 11:33 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Nepér píše: To bude hnusný... Vít to taky zavrhnul.
zavrhl jsem to hned z několika důvodů
1. Svítí mě to dobře (no ještě aby ne, když to má světla jako krávy, když je Bertone viděl, málem ho kleplo)
2. Nebezpečí krádeže, ty světla jsou dost drahý a ukrást je bude velice snadný a rychlý.
3. Přidělat to bez vrtání do nárazníku by šlo velmi obtížně. Udělal jsem si takovej pokus, naohýbal jsem pásek z nerezu do tvaru, že by se dal přišroubovat k výztuze za nárazníkem a protáhnout otvorem v nárazníku před auto, to by šlo, tvar jsem vymyslel. Akorát by se to pak muselo udělat z nějaký pásoviny a to celkem 4×. Pak by se na tyhle držáky před autem našroubovala rampička se světlama. Vznikají zde ale další problémy, z nichž jeden je v bodě 2, další je problém pevnostní. Děsně by se to klepalo, protože by to bylo celkem dlouhý a asi pětkrát ohnutý a světla jsou těžký. Takže by to chtělo ještě něco, co by to podepřelo, což by znamenalonějakou konstrukci před nárazníkem (humus).
4. Pokud by se náhodou vyřešil bod 3., tak by vznikl další problém, a tím jsou rozměry světel. Musí tam být prostě 4, zákon nezákon, to je můj poždavek, dvě jsou ošklivý. Nenašel jsem 4 lampy takový, aby se vešli naskládané v řadě vedle sebe do prostoru mezi světlomety a nezakrývaly je. Řešením je výškově to rozhodit, ale to zase vznikl problém v tom, že by mi přesahovali přes hranu kapoty.
5. Další věc je příkon, ono by to chtělo pak 70 altík., což by bylo už celkem drahá sranda. To máš asi 2500 alternátor, něco za nerez na tu rampu, pár relátek, a 4 Helly k tomu cca za 5 tisíc , no máš to srandu pomalu za deset tisíc a k tomu bod 2., no radsi ne.
|
| 26.11.08, 12:38 |
|
 |
|
Ondras83
|
takže: 70altik mám, nerez na rampu není problém (svařenou tigem), světla wesem seženu levně...spíš se bojim toho vzhledu, ale jak protimě jel ten pickup, tak to bylo hezký...
rozhod sem se proto, protože den předtim sem jel tu samou cestu s favoritem a to byla krása, to svítí líp než okta na tlumený  felda má ale světla menší, proto to podle mě svítí nahovno 
|
| 26.11.08, 15:20 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
polsko 
|
| 26.11.08, 16:28 |
|
 |
|
Ondras83
|
Vít píše: polsko 
to sice polsko je, ale ty WESSEMy nejsou vůbec špatný světla 
|
| 29.11.08, 10:18 |
|
 |
|
Šemik
|
Relativně..  Jsou celkem levná a jako přídavná mi nevadí, nějaké to světlo z toho je, ale mít hlavní světla Wesem bych v žádném případě nechtěl 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 29.11.08, 10:49 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|