Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.5.26, 19:20

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Demontáž/montáž hydrokorektoru z/do Felicie. 
Autor Zpráva

Příspěvek Demontáž/montáž hydrokorektoru z/do Felicie.
Čau lidi, vím že je to ohraná písnička s tím hydrokorektorem, nicméně nikde jsem nenašel popis demontáže hydrokorektoru z Felicie, pouze z Fáčka? Bohužel mě vyrazili na STK, že mi ten krám nefunguje a tak na něj koukám a skutečně, hadičky poloprázdný a to hned obě. Mám za to, že to není tak dlouho, co to ještě fachalo, ale teď auto dost stálo, nepoužívalo se to a je to mrtvola. Zřejmě toto úžasné zařízení dospělo do svého obvyklého poločasu rozpadu :-(
Ovšem, po shlédnutí terénu v motorovém prostoru vidím jako háček, jak dostat ven a pak i zpátky hydrokorektor pro pravé světlo, hadička mizí a prochází pod chladičem v takovém plechovém záhybu a prochází za nějakým úchytem, kterým podle mě rozhodně neprojde ten pístek toho hydra, co se montuje na světlomet. Tak se ptám, zda mi někdo neporadí, jak na to, konkrétně na tuhle část pod chladičem, případně zda lze novou soustavu hydrokorektoru nějak rozebrat (oddělit hadičku od pístku), aniž bych to zničil a přišel o kapalinu. Protože pak by to šlo i na tu pravou stranu protáhnout snadno.
Samozřejmě, pokud by měl někdo návod na snadnou a rychlou opravu tak, abych to nemuselo z auta vůbec vyndavat, tak to uvítám;-) Moje konrétní viditeln8 závada je ta, že jsou prasklé ty plastové nátrubky, do kterých jde hadička a to u obou pístků.[/b]

10.6.10, 23:26
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Demontáž/montáž hydrokorektoru z/do Felicie.
varanus píše:
snadnou a rychlou opravu

jeĎ na jinou technickou... :)

ted mě napadá, jestli to nemáš ve výztuze předního čela...ale teď přesně nevim, jka to tam máš...starý hadice rozřízni a vytáhni, novej hydrouš natáhni jinudy

10.6.10, 23:34
Profil ICQ

Příspěvek Re: Demontáž/montáž hydrokorektoru z/do Felicie.
Ondras83 píše:
varanus píše:
snadnou a rychlou opravu

jeĎ na jinou technickou... :)

ted mě napadá, jestli to nemáš ve výztuze předního čela...ale teď přesně nevim, jka to tam máš...starý hadice rozřízni a vytáhni, novej hydrouš natáhni jinudy

Jiná STK asi není řešení, neb za tu dám znovu 700,-Kč a je to s nejistým výsledkem, známého nemám. A ta cena STK je v podstatě cena nového hydra. Za opakovanou STK dám znovu "jen" 300,-Kč.

No, dnes jsem na to koukal jen tak narychlo, zabývat se tím chci až o víkendu. Vede to někde pod chladičem a s tím se mi teda hýbat nechce, možná natáhnout to jinudy je řešení. Je pravda, že ta Felda je trochu jiná než běžně, je to dovoz z Německa, má například i jiný alernátor, tuhle mi odešly diody a ten blok byl dražší (silnější diody), jinej než standard.

10.6.10, 23:54

Příspěvek 
jesi máš 1,6tku, tak ta má origo jinej altik...nebo jesi máš 1,3 s klimou, servem...

prostě ty hadičky ušvihni tak, aby to šlo vytáhnout a natáhni ty nový někudy jinudy...až ti s tim na technický bude vexlovat, tak se spolehni, že to budeš kupovat zas nový...

ve světle to drží na bajonet

11.6.10, 13:06
Profil ICQ

Příspěvek 
staré prostě vyřízni a vytahej násilím....ze světel povolíš aq vyhodíš....

montáž nových...nevím jak to dělá nějaký mechanik napíšu jak sem to dělal já....

vyhodil sem bokem budíky, abych měl přístup dolů k průchodu kudma vedou hadičky do mot. prostoru. ovladač daš cca na misto kde je přimontovaný, ty hejblatka jedno po druhem prostrčíš průchodkou a opatrně tam zasuneš hadičky aby sis je nepoškodil...v motorovem prostoru vedeš hadičky po nosníku, k levemu světlu je to hračka. K pravému světlu to ve´d po chladičem, nemusíš to dávat pdo ten plech jen to těma malýma stahovacíma páskama někam přichyt aby to nebylo volné ...dotáhni to až k světlu a máš to....to že to není schované pod tím plechem ničemu nevadí, spíše aby to tam nelítalo a někam se to nepřimotalo....

já to měnil asi 15min, jedno sem poškodil paš sem si myslel že to ovladani se da sundat :D:D:D

tak sem koupil druhe, každe za 800kč, montáž druheho cca 10min, a pak nato na technicke ani nešahl ....malem mě jeblo a to mi při prvnim pokusu řikal a´t to opravim a že si to zkontroluje...

11.6.10, 13:12
Ignorant pravidel

Příspěvek 
proc resite takove veci?

ja dojedu an technickou - hydro tam ani neni borec se me zepta jestli mi to funguje, reknu mu ze to tam vubec nemam on se usmeje koukne na svetla a bezproblemu projdu

u takhle starych aut to ani nema smysl kontrolovat protoze kazdy normalni technik vi ze to nikdy nefunguje protoze to vysycha

11.6.10, 13:27
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
na většině STK to kontrolujou :wink:

11.6.10, 14:01
Profil ICQ

Příspěvek 
21lucas: prijed do Šenova na technickou a řekni mu to....já řekl jenom že to asi nejede a řekl mi jen naschle a šel pryč . Pak mi donesl papiry, řekl že znova a že si to zkontroluje....

11.6.10, 14:21

Příspěvek 
ty jo ještě že takováhle hejblátka nemám u sebe ve světlech tam není ani el. nastavování holt jedna z mála výhod citroenu a hydropérování

11.6.10, 16:25
Profil ICQ

Příspěvek 
21lucas píše:
proc resite takove veci?

ja dojedu an technickou - hydro tam ani neni borec se me zepta jestli mi to funguje, reknu mu ze to tam vubec nemam on se usmeje koukne na svetla a bezproblemu projdu

u takhle starych aut to ani nema smysl kontrolovat protoze kazdy normalni technik vi ze to nikdy nefunguje protoze to vysycha

No, tak ten "muj" technik asi normalni neni, bohuzel :-( A jak jsem psal, jet jinam na STK je financne to same, jako kdyz koupim novy hydrokorektor.

11.6.10, 23:43

Příspěvek 
sharpers píše:
staré prostě vyřízni a vytahej násilím....ze světel povolíš aq vyhodíš....

montáž nových...nevím jak to dělá nějaký mechanik napíšu jak sem to dělal já....

vyhodil sem bokem budíky, abych měl přístup dolů k průchodu kudma vedou hadičky do mot. prostoru. ovladač daš cca na misto kde je přimontovaný, ty hejblatka jedno po druhem prostrčíš průchodkou a opatrně tam zasuneš hadičky aby sis je nepoškodil...v motorovem prostoru vedeš hadičky po nosníku, k levemu světlu je to hračka. K pravému světlu to ve´d po chladičem, nemusíš to dávat pdo ten plech jen to těma malýma stahovacíma páskama někam přichyt aby to nebylo volné ...dotáhni to až k světlu a máš to....to že to není schované pod tím plechem ničemu nevadí, spíše aby to tam nelítalo a někam se to nepřimotalo....

já to měnil asi 15min, jedno sem poškodil paš sem si myslel že to ovladani se da sundat :D:D:D

tak sem koupil druhe, každe za 800kč, montáž druheho cca 10min, a pak nato na technicke ani nešahl ....malem mě jeblo a to mi při prvnim pokusu řikal a´t to opravim a že si to zkontroluje...

Diky za rady, zkusim se s tim nejak poprat a dam vedet, hydro mam uz objednany, tak jak dorazi, hned se na to vrhnu. Stary zkusim vykuchat bez totalni destrukce a zkusim to prilezitostne opravit/slepit, kdyz se povede, budu mit alespon nahradni. Predelat na elektirku by asi bylo trvalejsi reseni, ale nemam na to cas ani zazemi a chut se s tim babrat. Nekde jsem cetl, ze to nekdo resil bovdenama s kola, to by se mi libilo, ovsem neche se mi na ulic bastlit, potrebuju to proste jednoduse dat do kupy, aby mi dali STK.

11.6.10, 23:51

Příspěvek 
Tak hydro dorazilo, zitra nebo o vikendu se na to vrhnu. I s postovnym bez tri kacek za 700,-.
Zkusim sem pak dat zpravu, jak to slo...

Obrázek

17.6.10, 21:25

Příspěvek 
sharpers píše:
21lucas: prijed do Šenova na technickou a řekni mu to....já řekl jenom že to asi nejede a řekl mi jen naschle a šel pryč . Pak mi donesl papiry, řekl že znova a že si to zkontroluje....

tamější STK by mě docela zajímala. :D
Teď jsem zrušil 120tku, co tam loni uspěšné prošla STK.
foto v Darklordové garáži http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... &start=165

18.6.10, 07:20

Příspěvek Hydrokorektor vyměněn, udělal jsem návod.
Tak jsem to dnes vyměnil a zdokumentoval. Udělal jsem menší návod, třeba se bude někomu hodit.
Nalzenete zde: http://felda.hostuju.cz/

Příští týden s tím půjdu znovu na STK, tak snad to projde, dám Vám sem vědět.

19.6.10, 01:22

Příspěvek 
U několika Favoritů jsem to opravoval den před TK a prošlo v pohodě, jednoho jsem připravoval na TK dva roky poté a stále to fungovalo :shock:
Oprava na 15 minut - potřebujeme k tomu nůž, trochu koncentrované zimní kapaliny do ostřikovačů, chemoprén a pevné nervy :)
...na srazu kdyžtak předvedu, bude-li zájem...

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

19.6.10, 12:38
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 26 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další