felicie světla pro denní svícení
| Autor |
Zpráva |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
 felicie světla pro denní svícení
zatím jsem ještě nikde neviděl u felicie světla pro denní svícení, mám starou masku a něco takového bych přivítal dík za nápady a zkušenosti miloš
|
| 2.2.07, 23:16 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Vašek Tábor
|
Nedávno jsem je viděl namontované na nárazníku vedle mlhovek, jako směrem ke středu auta. A u nové, teda byla to fabie, jsem je viděl přímo v tom prolisu vedle mlhovky, obě byly kulaté a vešlo se to tam.
_________________ Mazda 323, červená
|
| 4.2.07, 12:06 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
co použít automatický rozsvěcení světel výsledek by to mělo stejnej
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 4.2.07, 12:15 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Sadra17 píše: co použít automatický rozsvěcení světel výsledek by to mělo stejnej
Nene  Svetla pro denni sviceni maj mensi vejkon takze nezerou tolik proudu takze motor nezere tolik benzinu 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 4.2.07, 12:27 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Matthes píše: Sadra17 píše: co použít automatický rozsvěcení světel výsledek by to mělo stejnej Nene  Svetla pro denni sviceni maj mensi vejkon takze nezerou tolik proudu takze motor nezere tolik benzinu 
menší  já myslel že h4 mam na tlumený 55w a h3 maj dycky 55w
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 4.2.07, 13:57 |
|
 |
|
pro-race
Registrován: 20.1.07, 14:53 Příspěvky: 88 Bydliště: Hradec Králové
|
Světla pro denní svícení, mají použitou trochu jinou technologii výroby, než světla klasická.Trochu zjednodušeně řečeno : světla pro denní svícení jsou na principu, že ČÁSTEČNĚ oslňují protijedoucí vozidla.Tyhle světla mají úplně jiný světelný kužel, než na jaký jsme zvyklí.Je to dáno jiným náklonem a jinou konstrukcí parabolického zrcátka uvnitř reflektoru.No a samozřejmě je použita žárovka s úplně jinými hodnotami.Tyhle světla ale nevydávají takové světlo, aby dostatečně ovetlili vozovku a proto je není možné použít, jako běžných potkávacích světel.Tenhle systém je možno dovézt téměř k dokonalosti, pouze za použití řídící jednotky, která by měla vestavěný senzor, snímající světelné podmínky vně vozidla.Takže by ta jednotka poznala, že je venku světlo a do činnosti by uvedla denní osvětlení.No a v případě, že by vyhodnotila, že je venku tma, přepnula by na klasické osvětlení.Mohlo by se totiž stát, že si člověk rozsvítí denní světla, a vokamžiku změny světelných podmínek opomene přepnout na klasické osvětlení.No a všichni víme, co se může stát, když je venku šero a na krajnici se vám motá ciklista - je snadné ho přehlédnout a karambol je ne světě!!!
Jinak já naprosto schvaluji používání denních světel.Podle mého názoru je to jednoznačně přínosem v oblasti úspory paliv, potažmo omezení negativních vlivů na životní prostředí, při používání motorových vozidel.
_________________ "Fanánek"
BMW 750il r.v.97, plná nálož
Ford Mondeo 2.2TDci DURAtorq r.v.04
|
| 4.2.07, 14:19 |
|
 |
|
pro-race
Registrován: 20.1.07, 14:53 Příspěvky: 88 Bydliště: Hradec Králové
|
_________________ "Fanánek"
BMW 750il r.v.97, plná nálož
Ford Mondeo 2.2TDci DURAtorq r.v.04
|
| 4.2.07, 14:25 |
|
 |
|
Martin
|
Světla pro denní svícení dělá WESSEM velký hranatý s žárovkou 21W, nebo HELLA malé oválné 6W - ty by šli do feldy. Navíc pokud jsou rozsvícená světla pro denní svícení nemusí svítit koncový a přístrojovka, takže je to velká úspora energie. Taky je schvaluji a kdybych neměl na autě mlhovky, tak už tam mám ty od WESSEMu. Jediné místo kam jdou dát je pod nárazník na strannu (tam mám mlhovky).
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 4.2.07, 14:53 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Martin píše: Světla pro denní svícení dělá WESSEM velký hranatý s žárovkou 21W, nebo HELLA malé oválné 6W - ty by šli do feldy. Navíc pokud jsou rozsvícená světla pro denní svícení nemusí svítit koncový a přístrojovka, takže je to velká úspora energie. Taky je schvaluji a kdybych neměl na autě mlhovky, tak už tam mám ty od WESSEMu. Jediné místo kam jdou dát je pod nárazník na strannu (tam mám mlhovky).
martine, já ti nerozumím když rosvítím světla pro denní svícení tak nemusím mít rosvíceny obrysovky? a nemáš nějakou fotku jak to na tu feldu dát, co to stojí, a jsou nějaké normy na umístění kolik cm a tak miloš
|
| 6.2.07, 12:49 |
|
 |
|
Milos
Registrován: 28.11.06, 13:39 Příspěvky: 157 Bydliště: Zhoř 21 okr.Chrudim
|
PRO=slovacek milos.Jestli mas zajem o konzultaci,mam denni svetla na felde 99 i s automatem. VrabecMilos@seznam.cz
|
| 6.2.07, 14:15 |
|
 |
|
Martin
|
Pokud jsou rozsvícena světla pro denní svícení, tak nemusí svítit obrysovky - svítí jenom ty dvě žárovky 6W. Fotky bohužel nemám.
Takhle vypadají ty od Wessemu - ty jsou dobrý na 742 atd.:
http://www.wesem.pl/halogen.php?halogen=2la&pl
Tady jsou ty oválný od Helly - ty by šli myslím na feldu
http://www.hella.cz/prisl/taglicht/index.htm
a ještě něco:
http://www.wesem.com/halogen.php?halogen=4hm&en
http://www.prexim-megapex.cz/default.asp?p=2&q=135&e=1
http://www.prexim-megapex.cz/default.asp?p=2&q=135&e=2
http://www.prexim-megapex.cz/default.asp?p=2&q=135&e=3
Norma pro umístění je min.25cm vysoko(měřeno na střed světla)max 150cm (měřeno po vršek) a minimálně 60cm od sebe,měřeno na střed.(40cm u aut, která jsou užší než 1,3m)A maximálně 40cm od okraje nárazníku(na střed světla)
Jinak se to už řešilo před půl rokem tady:
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.p ... 74&start=0
a kdosi to tam dával i na feldu, tak se ho zkus zeptat.
|
| 6.2.07, 14:38 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
martine tak jestli to dobře chápu, tak bych světla klidně mohl zabudovat do boudy těsně nad střechu mám pikapa s majákem a hledáčkem, abych to tam zas moc nepřehnal s těma světlama tak do té boudy to by šlo, že mají být svěla vepředu to tam teda nepíšou, místo mlhovek to nedám to už jsem měl jednou výstup s dopravákem, na feldě 99 mně svítily mlhovky tak že jsem je zapl nezávisle a nešla kontrolka, zastavil mě a když jsem mu řekl že jsou to světla pro denní svícení tak mi řekl at to hned vypnu nebo ho naseru a pustil mě dál miloš
|
| 7.2.07, 08:58 |
|
 |
|
Martin
|
Jo mělo by to jít. Ještě si zkus někde ověřit ty vzdálenosti. Já jsem to četl někde na netu a nemusí to být 100% pravda. Mělo by to snad být na www.mdcr.cz
|
| 7.2.07, 09:09 |
|
 |
|
Martin
|
Koukal jsem na tu fotku a myslím, že by tam šli. Ale chtělo by si ty informace najít někde na oficiálním webu a vytisknout si je a vozit je sebou v autě i s nějakým papírem o homologaci světel kvůli polišům. Kontrolka nevím, jestli musí být. Světla se musí zapnout při zapnutí zapalování a vypnout při zapnutí obrysovek.
|
| 7.2.07, 09:24 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
a tieto denne svetla su adekvatnou nahradou za svietenie normalnymi v predpisanom obdobi? teda mozem namiesto normalnych svietit od oktobra do marca cez den tymito?
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 7.2.07, 17:28 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |