| Autor |
Zpráva |
|
v.kalandra
Registrován: 3.6.07, 10:36 Příspěvky: 728 Bydliště: Sedlec (okres Litoměřice)
|
 Vystražná světla-rampa
Zdravíčko, tohle je otazka spíš pro ty co znají předpisy
Jde mi o to, že jeden známý by potřeboval dát na auto Výstražný majáky oranžový barvy. A ted je ta otazka-Muže je tam dát??! Nebo co musí udělat aby je tam mohl mít?
Mám za to že je tam nějaka registrace nutná, a že snad musí být součástí nějaké firmy. Jo a vztahuje se to na montáž a nebo použití??! Díky moc za řešení
_________________ Favorit 136L + LPG LovTec (Ořechově hnědý SYC6655) Yamaha Virago 750
|
| 18.1.09, 21:35 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
hlavně musí mít profesák a v něm zapsaný majáky jinak je mu to k prdu 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 18.1.09, 21:38 |
|
 |
|
v.kalandra
|
Sadra17 píše: hlavně musí mít profesák a v něm zapsaný majáky jinak je mu to k prdu 
I na osobák jo? no a je to nejaky složitý do toho profesaku zapsat?
_________________ Favorit 136L + LPG LovTec (Ořechově hnědý SYC6655) Yamaha Virago 750
|
| 18.1.09, 21:44 |
|
 |
|
Jarda S.
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
teoreticky stačí udělat přezkoušení a mělo by to jít 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 18.1.09, 21:44 |
|
 |
|
v.kalandra
|
Sadra17 píše: teoreticky stačí udělat přezkoušení a mělo by to jít 
Vis jak, mne jde o to jak to bude prakticky.
Reknu, ted tam dam rampu, strcim na osobak rampu.
Pak pujdu (kam?) s profesakem kterej mam na Cčko a řeknu (co?)
A oni proč? (ja reknu kdyby nahodou bylo třeba)
 víš, o to mi jde. někdo kdo s tim má zkušenosti a pomohl by mi co mam přesně udělat. Ale rikam, je to oranžová, ne modrá
|
| 18.1.09, 21:59 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Já využiju tvůj topic k mému dotazu, jak je to s magnetickým modrým majákem? Kdo a jak ho může užít?
Jinak k tomu tvému dotazu, nestačí jen samotnej profesák, musíš mít školení majáků ještě k tomu, problem je ale v tom že to na novém profesáku (kreditka) není vyznačeno, já totiž profesák na majáky oranžové a modré barvy mám
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 18.1.09, 22:30 |
|
 |
|
v.kalandra
|
Kristensen píše: Já využiju tvůj topic k mému dotazu, jak je to s magnetickým modrým majákem? Kdo a jak ho může užít?
Jinak k tomu tvému dotazu, nestačí jen samotnej profesák, musíš mít školení majáků ještě k tomu, problem je ale v tom že to na novém profesáku (kreditka) není vyznačeno, já totiž profesák na majáky oranžové a modré barvy mám
S tim modrym, podle mne kdyz mas povoleni ho uzivat, tak proc bys ho nemohl mit a pouzivat
Ale s tim oranžovym to stejne nechapu, rekni mi prosimtě jak to probíhá aby to bylo legal se všim všudy.
Ja ted delam papiry na Cčko,tak abych vedel jestli si mam k tomu i něco přidat jako ty majáky a kde o to žádat a tak. Jinak teda majáky na autě být mužou ale používat je muže jen osoba k tomu určená jestli to dobrechapu
|
| 18.1.09, 22:33 |
|
 |
|
Kristensen
|
No já ty majáky dělal dodatečně a bylo to v podstatě dvoudenní školení a v podstatě stačilo říct jen že chceš doškolit na majáky, kterákoliv autoškola co dělá profesáky by se měla o tebe postarat, pak jen zajdeš na ouřad (evidenci řidičů) a tam předložíš doklad o proškolení.
|
| 18.1.09, 22:41 |
|
 |
|
v.kalandra
|
Kristensen píše: No já ty majáky dělal dodatečně a bylo to v podstatě dvoudenní školení a v podstatě stačilo říct jen že chceš doškolit na majáky, kterákoliv autoškola co dělá profesáky by se měla o tebe postarat, pak jen zajdeš na ouřad (evidenci řidičů) a tam předložíš doklad o proškolení.
No a autoskola si taky něco shrábne určitě,to nebude zadarmo. No a pak už je jedno na kterym autě ty majaky pouziju, jestli na osobaku a nebo na nakladaku? Tak to se musim zeptat az tam pujdu na jizdy aby mi to pridali k tomu rovnou. nebo tak neco. Zatím díky
|
| 18.1.09, 22:44 |
|
 |
|
Jarda S.
|
ne do profesáku ti napíšou "C + maják " nebo B+ maják
|
| 18.1.09, 22:48 |
|
 |
|
Kristensen
|
Sadra17 píše: ne do profesáku ti napíšou "C + maják " nebo B+ maják
ani ho**o mám novej a mám tam jen B C E a nic víc. Jo a k tomu majáku, nevim jestli se nepletu ale pokud se nejednalo o magnetickej dočasnej ale o rampu nebo pevné uchycení tak to muselo být zapsáno v TP
Naposledy upravil Kristensen dne 18.1.09, 22:53, celkově upraveno 1
|
| 18.1.09, 22:50 |
|
 |
|
Jarda S.
|
já nevim teprve ho dostanu 
|
| 18.1.09, 22:53 |
|
 |
|
v.kalandra
|
Kristensen píše: Sadra17 píše: ne do profesáku ti napíšou "C + maják " nebo B+ maják ano ho**o mám novej a mám tam jen B C E a nic víc. Jo a k tomu majáku, nevim jestli se nepletu ale pokud se nejednalo o magnetickej dočasnej ale o rampu nebo pevné uchycení tak to muselo být zapsáno v TP
Muselo nebo musí  Zapisuje se to na magistratu vid? a pred zapisem na STK? nebo jen prijdu ze to chci napsat?
Jinak ja ho taky teprve dostanu. ale ptam se předem, že by někdo toužil po tom, mít na autě rampu a být servisní vozidlo a "nelegálně" vydělávat
|
| 18.1.09, 22:54 |
|
 |
|
Kristensen
|
No to právě nevim jestli se to muselo dřív nebo stále musí
|
| 18.1.09, 22:57 |
|
 |
|
Jarda S.
|
když už se tu řeší profesáky jak to je když budu mít profesák na C a budu si dodělávat E to mi ho jentak doíšou do profesáku nebo budu muset na nějaký školení ?
|
| 18.1.09, 23:00 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |