Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.5.26, 02:54

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 radio AIWA 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Nebo to celé vyhodˇ z okna a nebo to dej do opravy a nebo hraj jen na dvou kanálech.Taky možnosti :idea: :twisted:

14.8.07, 21:27
Příspěvek Reklama

Dezertér

Příspěvek 
Tak jsme po sálodlouhé rozpravě s Martinem dospěli nějakým způsobem k tomuto:

Uptavil sem si PC na zkoušečku...a to tak že vstupu zvukovky LINE IN sem dal jacka a ten sstíněný kabel sem oholil - stínění jsem připojil na kostru rádia a na živej sem si připájel hrot.

Radio jsem po špatné předchozí zkušenosti raději napájel už z autobaterie a byl klid. :)

No šel sem po signálu od koncáku až jsem došel k dalšímu integráči - ten přepínal mezi radiem, CD, AUX atd...asi vše. A taky vyráběl ze sterea 4 kanály. No přednim byl stereofonní signál pěkně čistý a stejně hlasitý. Ale za nim už byl dva kanály OK a dva chrčely a šly více nahlas :(

Takže sem jeste večír našel datasheet toho obvodu.

No a okolo IO my vlatně radil pořád Martin páč měl dost přehled co kde a jak...mě by to trvalo déle páč sem poslední dobou nákej zabržděnej a náko zapomínám věci ze školy...a taky mi chybí praxe bohužel...ted už ji mám víc diky Martinovi :D

No a IO mě l tedy 8 vstupů :arrow: tj. stereo radio CD AUX a jeste neco ( jesi něco :lol: )

A postupně jsme běhali okolo IO kde je signál dobrý a kde ne - s pomocí blokového schématu z datasheet - a porovnávali dobré kanály se špatnými...vypajovali součástky...a jsme došli k tomu že nějako leze signál z pravého kanálu do levého a cestou nabírá rušení a sílu.

Když jsem vypájel kondik na té špatné straně, tak to přestalo chrčet, ale šlo to pořád různě hlasitě. Pak jsem vypájel i kondik na té OK straně a nešlo nic...z toho jsme pochopili že to teda leze do levého kanálu když jednou stanou vypnu všechny 4 kanaly.

No a pak mi Martin poradil spojit vstup radia do IO kde je signál OK s rohy toho IO kde je výstup přepínače těch 4 funkcí a tim jsme překlenuli ten špatný přepínací obdvod na vstupu toho IO, který dělal neplechu.

Dal už je vše OK...kanály jdou všechny čistě a stejně hlasitě :D :D :D

Akorath ted už nejde přepínat mezi radiem CD AUX...jedině vyvést zvlášt přepínač a přepínat funkce ručně.

Tim je první problém prozatímně vyřešen...stačí jenom sehnat ten IO což je velmi nereálný úkol.

Ještě pokoumat tu CD mechaniku a snad to bude vše.

Timto moc moc děkuji Martinovi za ochotu a spolupráci :D :D :D

Škoda 743 Forever Team
Člen klubu ostrých motorů TW

15.8.07, 12:46
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Voditelj brodice

Příspěvek 
som rad ze sa dari ;)
rada do buducnosti: nikto nie je taky bohaty aby mohol kupovat AIWA ;) ruky prec

15.8.07, 14:01

Příspěvek 
Jak psal Martin 007, chyba je v obvodu který by se dal nazvat audioprocesor - vybírá ze 4 kanálů, vyrábí další dva kanály a má různá korekce, ekvalizér, ovládání hlasitosti a já nevím co ještě. Chybná byla část obvodu která vybírala ze 4 vstupů, tak jsme tuto část přemostily a hraje to zase slušně. Pokud by Martin 007 chtěl používat i CD, musel by se dodělat přepínač rádio <-> CD-ROM.

15.8.07, 14:17
Dezertér

Příspěvek 
deekay píše:
som rad ze sa dari ;)
rada do buducnosti: nikto nie je taky bohaty aby mohol kupovat AIWA ;) ruky prec

No já ji nekupoval...

Před y lety stále asi 5000 - 6000 Kč pak si ji původní majitel vykurvil...tak ležela dobu na polici a pak mi ji dal že když ji opravim a ukážu mu, že maká že si ji můžu na neurčito půjčit...už ji mám pučenou rok a onsi koupil dlaší dvě radia...takže ve všech autech už hudbu má, tak to vypadá, že já mám taky vystaráno a ZADARMO.

Radio vypadá moc pěkně...pokud rozchodim i CD tak aby bralo i vypálený zase, tak budu spokojen..ten vstup AUY stejně nevyužiji...jedině MP3 ale to taky můžu pořešit přepínačem...když koupim s vetsim počtem vývodů.

Já ji nekupoval :D

Škoda 743 Forever Team

15.8.07, 14:34

Příspěvek 
Zdar lidi. mam takový dotaz rodiče mi koupily auto a v něm rádio Aiwa cdc-x227 jen k němu nebyl manuál tak zda nevíte kde ho sehnat? hlavně v češtině by to bylo nejlepší..;-)

29.9.07, 19:37
Dezertér

Příspěvek 
No já ho našel na netu...hod mi icq bo maila a jesi ho najdu tak posilam...

Škoda 743 Forever Team

29.9.07, 20:04
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3