Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.5.26, 01:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 kam s kablami? 
Autor Zpráva

Příspěvek kam s kablami?
zdravim hosi, mam favorita a dverach repraky ,povecte kadial ste vy tahali kable,ja to tam mam zboku vyvedene v takej buzirke a ked zavieram dveere tak mi tie kable stlaca,ale neviem kde inde by som ich tahal_?

23.10.07, 10:20
Příspěvek Reklama

Hluchoň

Příspěvek 
Podle mě jsou dvě možnosti jak a jen jedna kudy. Natáhnou se to dá jedině tam, co jsou panty a omezovač, jinde není vhodný prostor, tedy pokud chceš, aby to k něčemu vypadalo, viděl jsem to už i vnějškem, skřípnuté pod výplní a taky to fungovalo, ale ten vzhled :? . No a provedení může být dvoje, necháš je mačkat a budeš je měnit, protože se prostě přelámou a někdy i zkratují výstup na rádiu a ten pak shoří, nebo to uděláš druhým způsobem. Díru ve dveřích je potřeba mít stejně vysoko jako díru ve sloupku, pěkně proti sobě. Obě díry je nutné opatřit průchodkami, aby to k něčemu vypadalo a a taky aby se zamezilo dření ostrým plechem. Dráty se protáhnou tuhou, pokud možno hladkou hadičkou (u mě cca 12 mm vnější průměr, protože tam mám celkem 7 vodičů), na repro bude stačit slabší. Otvor ve dveřích mám udělaný tak, aby v něm hadička byla těsná a nepohybovala se, ve sloupku je o něco větší a při zavírání dveří se hadička zasunuje do sloupku, dráty se tak nikde nelámou. Občas není špatné ty plochy kde to klouže něčím namáznout.

23.10.07, 10:40
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:
Podle mě jsou dvě možnosti jak a jen jedna kudy. Natáhnou se to dá jedině tam, co jsou panty a omezovač, jinde není vhodný prostor, tedy pokud chceš, aby to k něčemu vypadalo, viděl jsem to už i vnějškem, skřípnuté pod výplní a taky to fungovalo, ale ten vzhled :? . No a provedení může být dvoje, necháš je mačkat a budeš je měnit, protože se prostě přelámou a někdy i zkratují výstup na rádiu a ten pak shoří, nebo to uděláš druhým způsobem. Díru ve dveřích je potřeba mít stejně vysoko jako díru ve sloupku, pěkně proti sobě. Obě díry je nutné opatřit průchodkami, aby to k něčemu vypadalo a a taky aby se zamezilo dření ostrým plechem. Dráty se protáhnou tuhou, pokud možno hladkou hadičkou (u mě cca 12 mm vnější průměr, protože tam mám celkem 7 vodičů), na repro bude stačit slabší. Otvor ve dveřích mám udělaný tak, aby v něm hadička byla těsná a nepohybovala se, ve sloupku je o něco větší a při zavírání dveří se hadička zasunuje do sloupku, dráty se tak nikde nelámou. Občas není špatné ty plochy kde to klouže něčím namáznout.

no ja to mam tak ako hovoris dratek z repraku mam v hadickea ide to vonkajskom a vzdy sa to primackava budem muset asi spravit tu druhu moznost

23.10.07, 14:49

Příspěvek 
Kup z felicie pruchodku (takova harmonika a vypada jako na novych autech)

23.10.07, 15:58
Hluchoň

Příspěvek 
ta pruchodka z feldy ale neresi lamani dratu, jen je hezka

23.10.07, 16:11
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:
ta pruchodka z feldy ale neresi lamani dratu, jen je hezka

No to sice neresi, ale aby jsi ju tam dostal tak tam musis udelat velkou diru a tim padem se nema drat kde lamat nebo zdarhavat kdzy tam je dira skoro pro "celou elektroinstalaci auta"

23.10.07, 16:13
Hluchoň

Příspěvek 
ale má se kde lámat, pořád se ten drát skládá mezi dveře a sloupek, jen není v trubičce ale v gumičce

23.10.07, 16:15
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:
ale má se kde lámat, pořád se ten drát skládá mezi dveře a sloupek, jen není v trubičce ale v gumičce

Proc by se skladal??? Ma tam diru jak do .... , tak se jen zasunuje bud do sloupku nebo do dveri. A pokud to jsou nejake hodne meke dratky a jen k reprakum (bez 5 dratku na cental) tak je omotam izolackou, tim to ztvrdne a zase se to zasouva do dveri nebo do sloupku a zadne lamani nehrozi

23.10.07, 16:21
Hluchoň

Příspěvek 
jak se zasune? vzdyt ta harmonika mu to nedovoli, diry nejsou proti sobe, nemuze se dratek zasunout, proc by to delal, kdyz za nej nic netáhne a nic ho netlačí, zůstane presne v ty harmonice a v ni se proste při kazydym zavreni a otevreni dveri slozi a zase natahne, driv ci pozdeji ho to bavit prestane, nemá tam dost místa na to, aby tam byl volne a nelamal se tak ostre

23.10.07, 16:26
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:
jak se zasune? vzdyt ta harmonika mu to nedovoli, diry nejsou proti sobe, nemuze se dratek zasunout, proc by to delal, kdyz za nej nic netáhne a nic ho netlačí, zůstane presne v ty harmonice a v ni se proste při kazydym zavreni a otevreni dveri slozi a zase natahne, driv ci pozdeji ho to bavit prestane, nemá tam dost místa na to, aby tam byl volne a nelamal se tak ostre

Aha no ja to spatne popsal tak pardon. Tu pruchodku z felicie ostriham a dam ju vodorovne a diry taky udelam proti sobe. Drzi ve devrich a ve sloupku za tu okrajovou hramoniku. Takhle nejak podobne sem to delal kamosovi na favoritu (cca 3 roky zpet) a satle jezdi a vyhrava a jezdi a vyhrava ...

23.10.07, 16:38
Hluchoň

Příspěvek 
tak to jsi měl napsat dřív, dohadujeme se tady potom o ničem :D :D :D :D

23.10.07, 16:39
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít Široký píše:
tak to jsi měl napsat dřív, dohadujeme se tady potom o ničem :D :D :D :D

No jooo no. Sem nejakej dneska rozhozenej ..., takze me to ani nenapadlo to tam pripsat. Paaardooooooooon :oops: 8)

23.10.07, 16:42

Příspěvek 
A já ty díry schválně nemám proti sobě, aby se to mělo kam mačkat a zatím se nic neulomilo... Ono je to taky 2x2,5mmq :)

23.10.07, 18:56
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]