|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
Luis
|
 Zapojení rádia.
Při zapojování rádia do Felicie jsem spojil onu kostku s protikusem a zastrčil konektor (asi) od antény do rádia. U toho je i nějaký patrně zemnící kablík, který nevím kam přišroubovat. Asi na kostru rádia. Repráky ve dveřích sice šumí, rádio ladí, ale jakoby nefungovala anténa. Nemá to snahu najít jakoukoliv stanici byť jen mizerně slyšitelnou. Co s tím ? Že by byla zrada v té nténě, resp. v jejím přívodu ? Luis
|
| 28.3.09, 14:27 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
A co to je za radio?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 28.3.09, 16:22 |
|
 |
|
Dawid130
|
Chtělo by to možná fotku. konektor se vesměs do rádia zastrčí a hrajem. Aler že by se něco šroubovalo.
|
| 28.3.09, 16:41 |
|
 |
|
WRC
|
 Re: Zapojení rádia.
Luis píše: Při zapojování rádia do Felicie jsem spojil onu kostku s protikusem a zastrčil konektor (asi) od antény do rádia. U toho je i nějaký patrně zemnící kablík, který nevím kam přišroubovat. Asi na kostru rádia. Repráky ve dveřích sice šumí, rádio ladí, ale jakoby nefungovala anténa. Nemá to snahu najít jakoukoliv stanici byť jen mizerně slyšitelnou. Co s tím ? Že by byla zrada v té nténě, resp. v jejím přívodu ? Luis
Ten kablík u kabelu antény je napájení zesilovače antény a ten se připojuje do ISO konektoru v kabelovém svazku auta co jde k rádiu. Jestli se v tom ještě nikdo nevrtal tak by tam meěl být konektor. Ale jako hrát by to mělo i bez toho takze bude KO antena nebo něco v rádiu.
|
| 28.3.09, 18:01 |
|
 |
|
Bolthorn
Registrován: 25.9.08, 19:41 Příspěvky: 286 Bydliště: Ústí nad Labem
|
odkud jsi?
_________________ Nikdy nejezdi rychleji, než létá tvůj anděl strážný.
|
| 28.3.09, 19:54 |
|
 |
|
Luis
|
 Zapojení rádia
Dík za reakci, zkusím to popsat víc podrobně.
Koupil jsem ojetou feldu bez rádia. To jsem si sehnal, je to značka Hyundai, typ nevím, ještě je to na kazety. Čučí z toho dvě dvojice "džeků", ale to je prej na přídavný repráky, takže ty mě netrápěj. Pak silnej svazek kablíků, který jsou zakončený kostkou pro 2x8 kontaktů, je zapojeno 8+5. Protikus ve feldě tomu odpovídá, tam asi problém nebude. To jsem v pohodě připojil a rádio se jeví, že by do toho šlo (chce naladit stanici, repráky šumí). Dál mám k dispozici koax zakončenej kolíkem, kterej pasuje zezadu do rádia. To jsem taky zapojil. Chápu to, že to je přívod antény. Bohužel žádná změna se neprojevila, takže se už chytám všeho.
Společně s koaxem měl majitel vedenej i jednožilovej kablík bez jakýkoliv koncovky (konec jen oholenej), předpokládal jsem, že je to ukostření rádia pod nějakej šroubek vzadu. Změřil jsem to proti kastli a je to tak. Vytočil jsem i anténku na střeše, ale tam není nic k vidění, je to jen díra se závitem pro šroub antény a nevím, proti čemu to eventuelně ohmetrem změřit. Řekl bych, že na tom nemůže bejt něco, comse dá zničit.
Šel bych s tím do servisu, ale měl jsem za to, že to zvládnu sám, a nerad bych se toho pocitu vzdával. Asi to bude nějaká blbost.
|
| 28.3.09, 20:49 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: Zapojení rádia
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 28.3.09, 21:02 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|