Zapajame Symphonku - ISO, CD-menic, GALA
| Autor |
Zpráva |
|
darklord
|
 Zapajame Symphonku - ISO, CD-menic, GALA
Tak pre zaciatok tu mame nejaku schemu co sa nam dalej bude hodit: Ako tomu rozumiem:A8 - kostra A7 - plus z baterky (stale napajanie) A6 - plus na osvetlenie (vid dalej) A5 - plus z baterky (nepodstatne pre funkciu radia? alebo sa da radio zapnut nezavisle na zapalovani?) A4 - plus od spinacky (spustenie radia) A3 - KKL diagnostika A2 - kostra v pripade telef. hovoru - MUTE A1 - GALA (vid dalej) B1-8 - repro (to je hadam jasne) C1-6 - pripojenie ext zosilovacov F/R (napr subwoofer) C7,12 - pripojenie reproduktoru z telefonu (po ukostreni A2) C8,9,10 - Maxidot (?) C11 - ovladanie na volante (?) C13-20 - Budem riesit az zistim zapojenie mojho CD-Menica (Philips DC012) A teraz moje otazky:1) Ako sa zapaja vstup A5 - aku ma funkciu? 2) Aky signal (plus/kostra) a v akom formate treba privadzat na kontakt aby fungovala regulacia hlasitosti radia? Cim je tento signal generovany? Ako to spojazdnit na skodovke? (Da sa na to napr pouzit snimac otacok nahonu tachometra z favoritackeho APRI?) 3) Ako sa zapaja regulacia podsvetlenia? (Cize na A6 privediem 0-14V alebo nejak inak?) 4) Tuto schemu som nasiel vo fore na skodahome, odkial ju vzali? Je niekde k maniu viac schem? Len pre kontrolu ci sedia aj ostatne Skoda-radia. PS: Ak sa nam tu podari vsetko vyriesit k mojej spokojnosti, urobim z toho navod do FAQ.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
Naposledy upravil darklord dne 20.3.14, 03:55, celkově upraveno 1
|
| 30.4.11, 04:00 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: Zapajame Symphonku - ISO, CD-menic, GALA
1.) ak som to pchopil správne A5 je trvalá šťava pre pamäť... 2.) niekde som natrafil na malý piezo mikrofón a nebol od alarmu, v tomto ti neporadím... 3.) regulácia podsvietenia pozná dva stavy, deň/noc po privedení +12V sa osvetlenie stlmí čo pri celodnnom svietení stráca význam, myslím že tak je to aj u tvojho rádia.
kamarátovi som zapájal menič CD a tiež som bol prekvapený že menič aj rádio boli inej značky, ale cez tento konektor s príslušným káblom to fungovalo...
C7-12 neviem...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 30.4.11, 08:51 |
|
 |
|
ventYl
|
2) tam by sa mal privadzat signal z niecoho podobneho cyklo tachometru. u mna je to namontovane na vystupe z diferaku. dolezite je ale vediet, kolko zarezov to ma mat. myslim, ze ten snimac otacok, ak generuje pulzny signal by fungovat mohol. 3) moje prastare radio reaguje na podsvietenie tak, ze ak tam je 0, podsvietenie displeja svieti na plne gule a tlacidla maju tmu. ak tam privediem nejake napatie v rozmedzi asi 6 - 14V, displej sa jemne stlmi a tlacidla sa rozsvietia, pricom intenzita podsvietenia tlacidiel je zavisla od privedeneho napatia.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 30.4.11, 11:53 |
|
 |
|
darklord
|
michal: cize A7 a A5 su jedno a to iste? ja som teda na A5 vecsinou ocakaval napajanie anteny alebo zosilovaca, ale nie staly plus ventYl: to podsvietenie prave vobec netusim, pac moje stare radio fungovalo tak ze pokial bolo zapnute tak svietilo, a ked bolo vypnute tak sa dalo zasvietit prave tym ze sa na A6 priviedlo 6-14V a podla napatia svietilo podsvietenie. Akurat teda nikde sa neviem dopatrat co a ako mam privadzat na ten GALA kanal. Ci sa to uzemnuje alebo pripaja na plus, a hlavne aky frekvencny rozsah tam mat aby som nemal plnu hlasitost uz pri 40km/h a v neposlednom rade je asi tiez dolezite aky priebeh ma vlna toho signalu. Kua, ze toto neni nikde poriadne napisane. Jedine ma napada ci by nejaky fabiatik a podobni zobrali do auta multak a osciloskop a namerali mi priebeh gala signalu pri 0-200km/h 
|
| 30.4.11, 12:41 |
|
 |
|
ventYl
|
on ten GALA signal bude asi u vsetkych aut rovnaky. ja by som ho mal mat niekde vyvedeny tiez, ale moja kablovacka k ISO konektoru je strach a hroza, celkovo som rad, ze mi vobec bavi radio aj s podsvietenim.
pre ur-quattro o tom pisu toto: This pin is used in some radios to increase the volume automatically at speed. It needs input from the speed sensor - more correctly known as the distance sender. The signal can be taken from the electronic dashboard or cruise control, if fitted. In the MB and RR ur-quattros, it can also be taken from the rear differential lock controller or the idle stabilisation computer. The wire is usually coloured red/yellow. When a cable speedometer is fitted and the car does not have cruise control (some early analogue dashboard cars) a separate wheel sensor must be fitted - e.g., Bosch 7 607 611 093.
skus sa pozret na ten pt. number. mozno z toho uvidis, kolko ma lamiel / nejake parametre.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 1.5.11, 12:16 |
|
 |
|
darklord
|
To som vsetko videl, ziadne info som z netu nevynasiel. Fakt to bude chcet proste najst niekoho ochotneho a vsetko si to zmerat, spracovat a konecne uviest na internetoch tuto informaciu.
|
| 2.5.11, 00:33 |
|
 |
|
darklord
|
Budem objednavat nejaku ISO/miniISO kabelaz odtialto, keby niekto z blizkeho okolia mal zaujem mozem pridat do baliku.
|
| 5.5.11, 12:28 |
|
 |
|
darklord
|
 Tak uz mi to bucha, zatial iba na pc zdroji, ale predsa. Teraz detekovat parametre toho gala signalu, pockat na balik s konektormi, rozbehat cdmenic, handsfree a diagnostiku.
|
| 6.5.11, 11:41 |
|
 |
|
darklord
|
kuvaaaa! ono to nejde zapojit na ovladanie klucikom. nebude tam treba nieco nakodovat na vagu? v menu je volba key nastavena na 'on' tzn ze by sa radio malo vypnut po vypnuti zapalovania ale ono hra dalej, na zapinanie/vypinanie svorky 4 absolutne nereaguje. zapojene je to podla obrazku hore tj 8 minus 5,7 stale plus 4 plus od spinacky
alebo je to radio KO?
|
| 10.5.11, 17:36 |
|
 |
|
21lucas
Ignorant pravidel
|
b\ych skusil tu 5 odpojit 
_________________ otec: Fobia Sedan HTP  m o j e: Citroen C4 1.6HDi FAP auto pro ženu - hračka pro muže - 7.1.25 posledni cesta
|
| 10.5.11, 18:04 |
|
 |
|
darklord
|
to absolutne nema vplyv na nic...
|
| 10.5.11, 18:55 |
|
 |
|
darklord
|
Opravene, radio malo nakodovany displej v palubke a bez toho sa jaxi nechcelo vypnut so zapalovanim, displej vyhodeny z kodovania, uz to slape ako ma
|
| 10.5.11, 23:42 |
|
 |
|
varok
|
Možná že jsou svorky A5 a A7 pro svorku 30, tedy trvalé +12V, ale uvnitř rádia má každá pozice jinou funkci. Jeden je možná pro napájení paměti a jeden možná ještě něco napájí. Na rádiu není samolepka se zapojením? To podsvětlení jsem zapojoval klukům na světla. Při vypnutých světlech svítilo rádio naplno a při zapnutí světel se podsvětlení ztlumilo asi na poloviční jas, aby večer neoslňovalo. Když to máš zkušebně zapojené na PC zdroj, tak to vyzkoušej. Nejdříve tam zapoj 12V a co to udělá, pak to nech nezapojené a zase co to udělá. Teď se svítí celý den a jestli to je jak jsem psal, tak bych to nezapojoval.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 14.5.11, 20:38 |
|
 |
|
darklord
|
Vsetko funguje ako si predstavujem. Zapojene mam A5+A7 na staly plus A4 plus od spinacky A6 plus od spinacky (aby svietilo radio ked je zapnute zapalovanie, neviem ktory z kablov vo favo poistkach su svetla a nechce sa mi to riesit, az bude silver v brne tak to zapojim na obrysovky) A8 kostra A3 KKL do zasuvky pre VAGCOM A2 pride na rele od handsfree, az nejake kompatibilne zozeniem A1 bude GALA - len kua stale nemam sajn aky signal tam ma ist
|
| 14.5.11, 21:40 |
|
 |
|
darklord
|
Je mozne zeby paskova symfonka zo superba mala lepsi koncovy stupen ako cd symfonka z oktavy? Ta paskova sa necha vypiect hadam uplne do 35/40 hlasitosti, ta cd uz pri 28 davala celkom skresleny zvuk...
|
| 14.5.11, 23:03 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|