| Autor |
Zpráva |
|
Sender
|
Jiri > Díky za info. Na motoru je psáno ZETEC SE ,v papírech je 1.4 16V 59kW.
pořád mi vrtá hlavou ty rozvody.Jak se to seřizuje? Můžeš to prosím popsat trošku do podrobna ? Díky.
Ty chyby jsem si taky říkal že je to nejspíš tím že to nejde na všechny válce.Po výměně zapalovacího modulu uvidím.
|
| 20.6.10, 17:25 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
Hlavne sa s tým nesnaž jazdiť, bo ti odíde kat a si priplatíš 
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 20.6.10, 17:25 |
|
 |
|
Sender
|
ferrari píše: Hlavne sa s tým nesnaž jazdiť, bo ti odíde kat a si priplatíš 
Najel jsem s tím tak 100km ,z toho 5km na benzín,zbytek na plyn.Snad se nic jinýho nestalo.
To jsou ty krámy tak háklý ? Zlatej žigul 
|
| 20.6.10, 18:12 |
|
 |
|
Jiri
Registrován: 18.3.07, 20:23 Příspěvky: 4146 Bydliště: okres svitavy,West Yorkshire
|
no kat asi ne protoze ono si to ten valec odpoji, jinak rozvody nejsou zase tak tezke ale musi vedet jak na ne a mit na to naradi
musis sundat ventilove viko a na kazde vacce na strane sertvacniku mas na vackach nafrezovane plosky, do tech se zasune pravitko a tim je mas obe zajistene je to myslim mimo osu takze tam to ma jen jednu polohu, obe rozvodova kola pred tim uvolnic takze muzes pak s kolem tocit jak chces a vacka stoji....NENI TAM KLINEK...dole to odstrojis co nejvic to jde a nez povolis remenici tak musis vysroubovat zaslepku ze predu z motoru je tam hvezdicka a misto ni zasroubujes trn o ten se ti pak opre klika...ve smeru otaceni motoru a tim mas polohu klikovky pak to muzes cele sundat a vymenit remen pak zase zkontrolujes polohy vacek i kliky bay byla oprena o trn nasadis remenici a utahnes trn ti nedovoli aby se to protocilo...ale pozor ted nektere motory muzes dorvat s tim trnem nektere ne jinak jej ohnes ted si nepamatuju presne ktere stejnej system ma i renault no pak utahnes vacky vytahnes cep dole a pravitko nahore protocis a znova zajistis jestli to sedi....a pak jen musis doufat aby se ti dalsi interval vymeny rozvodu nepovolila remenice
jeste vydrze pohledam obrazek autodatech
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
| 20.6.10, 18:53 |
|
 |
|
Sender
|
Díky moc ,myslím že představu mám.Akorát nevím jak mají vypadat ty pravítka a trn (chtělo by to někde vypučit,nebo sehnat nákres).
Ta spodní řemenice taky není na klínku,nebo nějak zajištěná ?
|
| 21.6.10, 10:05 |
|
 |
|
Sender
|
Není náhodou tohle ono ? :
http://global.ebay.com/FORD_ZETEC_TIMING_TOOL_SET/160444656387/item
Na co jsou potřeba dva ty aretační šrouby ? Jeden hádám dolů na kliku,ale kam ten druhej ?
|
| 21.6.10, 11:43 |
|
 |
|
Jiri
Registrován: 18.3.07, 20:23 Příspěvky: 4146 Bydliště: okres svitavy,West Yorkshire
|
No to je ono akorat nevim na co tam je ten stribrny sroub ono tech sad je nekolik a zetecu taky co sem delal ja bylo potreba pravitko a ten cerny sroub, dole taky neni zadny klinek vse drzi jen trenim...stazenim tim stredovym sroubem, to pravitko je v podstate jen pasovina, ale nevim ted jak tlusta a ten sroub na soustruhu neni problem vyrobit
_________________ Jaguar XJS 1986 zlata Skoda Fabia Combi zlata Pak ještě tři letadla a čtyři helikoptéry
|
| 21.6.10, 20:45 |
|
 |
|
Sender
|
Šroub bych lehce udělal (soustruh mám),ale nevím míry,navíc takhle narychlo to asi neseženu.VN modul čekám ve čtvrtek(možná pátek).
Takže se natočí první válec do HÚ,pak se zajistí klika ? Můžeš prosím popsat jak a kdy mají ventily stříhat ?
|
| 21.6.10, 22:39 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
jeden zavírá a druhej otevírá  oba se hejbou to je ten střih a mělo by to bejt na čtvrtým válci
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 22.6.10, 06:19 |
|
 |
|
Jiri
|
to zajisteni nemusi byt nutne v HU, nektery motory se prave protozajistuji mimo HU aby si pak nahore mohl volne tocit s vackama a nenarazely ti ventily do pistu, ja si to nepamatuji a ani jsem to na zetecu nezkoumal jestli kdyz zajistim kliku to mam v HU jinak strih ventilu je stejny vsude kdyz mas nahore 1. a 4. tak jeden je zavreny a druhy striha a pak zase dvojice 2. a 3. ale jak rikam podle toho bych se az tak neorientoval, ja to delam tak ze si natocim vacky na to pravitko pak pootocim zpet dam zajistovaci cep do kliky a pak natocim na doraz na ten cep pak tam musi to pravitko jit pokud nejde je to mimo, ale zase bych to toho az tak nevrtal dej tam ten modul vymaz zavady a pak uvidis
|
| 22.6.10, 08:49 |
|
 |
|
Sender
|
OK,ještě mě napadá -vačky se točí o polovinu pomaleji ? Takže klika udělá dvě otáčky,ale vačky jednu ? Při zajišťování kliky trnem,záleží jak je natočená,nebo to má jen jednu polohu,při který se toi dá zajistit? Ono vlastně svíčky hází jiskru u dvou válců najednou,je to tak ? Co mi momentálně není jasný je jak to rozpozná jednotka pro vstřikování.
Po montáži VN modulu dám vědět jak jsem dopadl.
|
| 22.6.10, 23:27 |
|
 |
|
Jiri
|
No pri zajistovani tocis podle vacek, kdyby si zajistil kliku ve spatne poloze...mas tam dve moznosti ..... tak budes mit vacky o 180stupnu mimo takze si natocis vacky a klika ti vyjde, svicky chodi dve a dve a vstriky taky dva a dva nebo vsechny ctyri najednou tam je to jedno
|
| 23.6.10, 21:43 |
|
 |
|
Sender
|
OK,co když by byly totálně rozhozený rozvody,jak to teda dám do kupy?
Točit klikou tak,aby první válec šel do HÚ a budu hledat polohu pro zajištění ? Tý poloze vy odpovídalo natočení vaček tak,aby tam šlo dát pravítko?
Tak mě napadá - nedalo by se přibližně zkontrolovat nastavení rozvodů,tak že by měly ventily stříhat v HÚ ?
|
| 23.6.10, 23:25 |
|
 |
|
Sender
|
tak jsem namontoval novou cívku.Druhej válec jde,ale první střílí do sání.Když odpojím káblík prvního válce od indučky,tak střílet přestane.Na volnoběh se pokouší zase vyrovnávat otáčky a píše to zas chybu polohy klapky.
Myslíte že to může bejt rozhozenejma rozvodama?
Nedošlo třeba k vymazání nějaký části paměti ECU ? (používám program ScanTool.net ,hardware čip ELM327)
Díky za rady.
|
| 24.6.10, 11:16 |
|
 |
|
Sender
|
tak zas něco novýho -po zahřátí už to nestřílí,ale chová se to ,jako bych po půl vteřinách šlapal na plyn(kolísají otáčky). Posilovač brzd pořád nejde.
Nemohla by odejít lambda sonda?
Další tipy,rady ,informace ?
Zejtra zkusím nový svíčky,ale moc nedoufám.
|
| 24.6.10, 12:31 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |