Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.5.26, 01:40

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 Brzdy š120 - please help! 
Autor Zpráva

Příspěvek Brzdy š120 - please help!
Před týdnem jsem opravoval brzdy, přední třmeny jsem vyměnil za třmeny z embéčka, protože původní byly vyrezlý,měnil jsem podtlakovou hadici,prasátka,pakny, kotouče,destičky nový.Jde o to,že při sešlápnutí pedálu to zespodu zasyčí dovnitř od posilovače.Jen při sešlápnutí asi do půlky, pak ne.Při běhu motoru nic nesyčí,brzdí to celkem dobře, jen to začíná brzdit až od půlky dráhy padálu,ani štelováním šteftu na posilovači se nepodařilo.Škodovkáři porad´te mi, už nevim kam šáhnout aby se to zlepšilo

11.7.06, 21:04
Příspěvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
Zajimave, do 120 brzdy z embecka :shock: no nic :)
Kdyz to syci, bude naka netesnost v posilovaci = demontovat posilovac a zespodu bude v riti takovy to tesneni v posilovaci.

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

11.7.06, 21:55
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
to sycanie moze byt spatny ventil v HBV, rozobrat vycistit, dat nove gumicky. V tom pripade by ale jeden (obvykle predny) okruh nemal brzdit. Steft na posilovaci ma byt nastaveny tak, aby tam bola malinka vola, uz neviem kolko je predpis ale zhruba 0,2-0,5 mm je OK, radsej 0,2. Vacsia vola zbytocne predlzuje krok pedala, nedostatocna moze sposobit brzdenie pri nestlacenom pedali (nedojde k otvoreniu spatneho ventilu).
Spatny ventil je gumicka na tomto obrazku, v HBV je jeden pre kazdy okruh :
Obrázek

12.7.06, 09:01

Příspěvek 
Ta vůle má být 0,5 - 1mm před r.v.84 a 0,3 až 0,7mm po roce 84

12.7.06, 09:16

Příspěvek 
No, po prvé:
pokiaľ ide pedál ľahko, nič nebude s posilovačom (posilovač nemá vplyv na to, v ktorom bode začínajú brzdy brzdiť), ani s podtlakom (hadica, tesnenia). Keby išiel pedál ťažko, to by bola iná vec.
To, že zasyčí posilovač pri stlačení je, myslím, normálne.

Pokiaľ brzdy brzdia v podstate dobre (=súmerne = dajú sa zablokovať všetky kolesá) a pedál sa ľahko stláča, len problém je, že pedál zaberá príliš nízko; tipol by som na dva možné problémy:
- vadný HBV (stáva sa veľmi často, že HBV "odíde" pri odvzdušnovaní, hlavne keď sa odvzdušňuje po dlhšom čase) - to by sa ale prejavilo aj inak (únik kvapaliny. neustále zavzdušňovanie bŕzd, pri odvzdušňovaní by stále vychádzali bublinky,...)
- príliš vydraté zadné pakne, vydraté bubny, resp. nie celkom funkčné samostavy v zadných brzdách. Skús jednoducho jemne zatiahnuť ručnú brzdu (ale nie aby brzdila - len tesne pred ten bod, kedy už začne brzdiť), či sa to náhodou nezlepší

Ozaj, podotázky:
- robil si niečo aj so zadnými brzdami?
- ako ti brzdí ručná brzda?
- ako to brzdilo predtým?

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

13.7.06, 11:43

Příspěvek 
Mám taky problém. Vyměnil jsem pakny, prasátka, trubky, hadice, destičky, pístky ve třmenech, hlavní brzdový válec, kotouče vše za nové. Brzdy jsem odvzdušnil, nejdou z toho žádné bubliny. Akorát brzdový pedál jde pořád z lehoučka, až ke koncy začne tuhnout. Mám 120 s posilovačem. Poraďte.

6.8.06, 12:36

Příspěvek 
Zkus poštelovat posilovač. Když odšroubuješ HBV, tak jde vyšroubovat taková tyčka. Chce vyzkoušet správnou polohu.

6.8.06, 13:02

Příspěvek 
Martin píše:
Zkus poštelovat posilovač. Když odšroubuješ HBV, tak jde vyšroubovat taková tyčka. Chce vyzkoušet správnou polohu.

No, toto by som neodporúčal rozštelovať.
Určite nejde vzadu žiaden vzduch? Mne sa to javilo presne takto - brzdy brzdili až pri spodku, ale vzadu stále vychádzali jemné bublinky, potom si uz HBV ani nechcel nasať kvapalinu - jednoducho odišiel HBV. Stáva sa to často, hlavne keď sa s brzdovým systémom dlho nič nerobí a potom sa odvzdušňuje (jednoducho piestik sa v HBV dostáva do takých polôh, do ktorýc sa počas 5 rokov nedostal...).

Prever riadne tie bublinky kým budeš čokoľvek nastavovať.

Ozaj a keď jemne pritiahneš ručnú, nebrzdí to omnoho lepšie (vyššie)?

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

7.8.06, 16:14

Příspěvek Re: Brzdy š120 - please help!
LuccasH píše:
Před týdnem jsem opravoval brzdy, přední třmeny jsem vyměnil za třmeny z embéčka, protože původní byly vyrezlý,měnil jsem podtlakovou hadici,prasátka,pakny, kotouče,destičky nový.Jde o to,že při sešlápnutí pedálu to zespodu zasyčí dovnitř od posilovače.Jen při sešlápnutí asi do půlky, pak ne.Při běhu motoru nic nesyčí,brzdí to celkem dobře, jen to začíná brzdit až od půlky dráhy padálu,ani štelováním šteftu na posilovači se nepodařilo.Škodovkáři porad´te mi, už nevim kam šáhnout aby se to zlepšilo

Syceni na pocatku chodu je bezne a vyplyva z principu posilovace. Pozde to muze brzdit z neklika duvodu:
a) spatne odvzdusneno, b) problemy se samostavy vzadu (pri zatazene rucce to po opakovanem seslapnuti zacne brat vice nahore), c) pruzne hadice, d) nove gumicky v prednich brzdach, ktere vraci pistek prilis nazpet (dela hlavne u 4pistu), kombinace cehokoliv z a)-d).

9.8.06, 00:20

Příspěvek 
ferrari píše:
Martin píše:

No, toto by som neodporúčal rozštelovať.
Určite nejde vzadu žiaden vzduch? Mne sa to javilo presne takto - brzdy brzdili až pri spodku, ale vzadu stále vychádzali jemné bublinky, potom si uz HBV ani nechcel nasať kvapalinu - jednoducho odišiel HBV. Stáva sa to často, hlavne keď sa s brzdovým systémom dlho nič nerobí a potom sa odvzdušňuje (jednoducho piestik sa v HBV dostáva do takých polôh, do ktorýc sa počas 5 rokov nedostal...).

Prever riadne tie bublinky kým budeš čokoľvek nastavovať.

Ozaj a keď jemne pritiahneš ručnú, nebrzdí to omnoho lepšie (vyššie)?

Přesňe vzadu nejdou žádné bubliny. A HBV je nový, žadnej repas.

14.8.06, 16:29

Příspěvek 
Po vymene vsetkeho byvaju brzdy par sto km dost makke - kym si vsetko nesadne ako ma.

14.8.06, 21:58
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]