|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
Thor7
|
 zesílení brzdného účinku
Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost se samovolným zvyšováním brzdného účinku.
Na Favoritu jsem si všimnul, že při stejném tlaku na brzdový pedál dojde po určité chvíli ke znatelnému nárůstu brzdné síly - ¨může to souviset např. s ohřátím brzdových destiček?
Na 120 jsem si ničeho takového nikdy nevšimnul.
_________________ Š120L - 87´ + Favorit LXi - 93´
|
| 26.9.06, 10:33 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
To mě to na Favoritu teda funguje obráceně...
Když jsem zkoušel jet z dlouhýho kopce pomalu, tak jsem musel šlapat níž a níž, aby to nezrychlovalo...
Jinak mi to samozřejmě brzdí ok, ten kopec byl hodně prudkej.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 26.9.06, 11:04 |
|
 |
|
Thor7
|
Mě taky brzdí v poho (oproti 120 až moc  ) jen mě napadlo, jestli to nemá nějakou souvislost s teplotou, protože se mi oproti 120 hodně zahřívají kotouče  .
Může to být i typem brzd (myslím ten rozdíl - 2a 4 píst, složením destiček atd.)
|
| 26.9.06, 11:44 |
|
 |
|
Roman
|
 Re: zesílení brzdného účinku
Thor7 píše: Zdravím,
chtěl bych se zeptat, jestli máte někdo zkušenost se samovolným zvyšováním brzdného účinku. Na Favoritu jsem si všimnul, že při stejném tlaku na brzdový pedál dojde po určité chvíli ke znatelnému nárůstu brzdné síly - ¨může to souviset např. s ohřátím brzdových destiček? Na 120 jsem si ničeho takového nikdy nevšimnul.
jo to me dela taky - a je to tim je mas v prdeli THV - po urcity chvili tam vzroste tlak na miru, ktera je normalni - tlak predtim je moc maly. jinak Thor7 to myslel tak, ze brzdi normalne - je jasny ze kdyz budete brzdit s faglem ze 130 na nulu, ze to sa par sekund ochabce, protoze budou kotoruce moc prehraty
_________________ LPG a dlouha spajzka :-D:-D 92, orangee 93
|
| 26.9.06, 11:51 |
|
 |
|
Thor7
|
Roman píše: jo to me dela taky - a je to tim je mas v prdeli THV - po urcity chvili tam vzroste tlak na miru, ktera je normalni ......
Takže se mám připravit na brzkou repasi popř. výměnu THV? 
Naposledy upravil Thor7 dne 26.9.06, 14:16, celkově upraveno 1
|
| 26.9.06, 12:00 |
|
 |
|
Vašek Tábor
|
A co bude v pr... v THV? Vždyť tam jsou jen gumový těsnění a ty kdyby byly pryč, tak to bude spíš brzdit míň, ne? Aspoň mě to tak dělalo. Každopádně není problém THV vyčistit a přetěsnit, zvládne to i slabší mechanik, ale já osobně bych hledal závadu jinde, možná v posilovači.
_________________ Mazda 323, červená
|
| 26.9.06, 12:56 |
|
 |
|
Roman
|
Vašek Tábor píše: A co bude v pr... v THV? Vždyť tam jsou jen gumový těsnění a ty kdyby byly pryč, tak to bude spíš brzdit míň, ne? Aspoň mě to tak dělalo. Každopádně není problém THV vyčistit a přetěsnit, zvládne to i slabší mechanik, ale já osobně bych hledal závadu jinde, možná v posilovači.
nevim - asi nekde prochcava - me to taky nejde do hlavy, ale bylo mi to receno uz z vicero zdroju, ze tuhle zavadu zpusobuje posilovac
_________________ LPG a dlouha spajzka :-D:-D 92, orangee 93
|
| 26.9.06, 14:05 |
|
 |
|
Thor7
|
Roman píše: ....je to tim je mas v prdeli THV....... Roman píše: .... z vicero zdroju, ze tuhle zavadu zpusobuje posilovac .....
Tak jak ???  Já bych teda taky fandil posilovači, spíš než THV.
Jak dlouho může asi tak ještě vydržet a co bude stát asi tak jiný?
|
| 26.9.06, 14:15 |
|
 |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
Tiež by som tipol na posilovač...
A ako dlhá je tá doba? sekundy, alebo dajme tomu pol minúty. Lebo ak sú to dajme tomu 3 sekundy, nemôže to byť tak, že počas týchto 3 s padnú voľnobežné otáčky = je väčší podtlak v posilovači?
Ak to je dlhšia doba, tak by som jednoznačne vsadil na posilovač.
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 26.9.06, 21:12 |
|
 |
|
Bukaj
|
ferrari píše: Tiež by som tipol na posilovač... A ako dlhá je tá doba? sekundy, alebo dajme tomu pol minúty. Lebo ak sú to dajme tomu 3 sekundy, nemôže to byť tak, že počas týchto 3 s padnú voľnobežné otáčky = je väčší podtlak v posilovači? Ak to je dlhšia doba, tak by som jednoznačne vsadil na posilovač.
...ale když klesnou otáčky, tak je menší podtlak a míň to brzdí, né obráceně...
...ale taky bych tipnul posilovač - membrána jde asi ztuha a "dojíždí" pozvolna po sešlápnutí pedálu...
...no, jestli do posilovače teče brzdovka z HBV, tak bych se nedivil, kdyby odešel...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 26.9.06, 21:19 |
|
 |
|
Vašek Tábor
|
Jenže když teče THV, tak se ztrácí kapalina a i kdyby jen trochu propouštěl, tak se bude účinek zmenšovat a někdy půjde prošlápnout pedál až an dno. Vím o čem mluvím, je to měsic co jsem to spravoval.
Zkus odpojit přívod k posilovači, bude to brzdit hůř, ale zjistíš, jestli to dělá pořád nebo ne. Pak vyměnit hadici, zkontrolovat jednocestný ventil a vyměnit membránu posilovače, to se dá pořídit levně. Nebo jestli máš celý posilovač, tak zkusit vyměnit.
_________________ Mazda 323, červená
|
| 27.9.06, 07:28 |
|
 |
|
Thor7
|
Vašek Tábor píše: Zkus odpojit přívod k posilovači, bude to brzdit hůř, ale zjistíš, jestli to dělá pořád nebo ne. Pak vyměnit hadici, zkontrolovat jednocestný ventil a vyměnit membránu posilovače, to se dá pořídit levně. Nebo jestli máš celý posilovač, tak zkusit vyměnit.
Zkusím to a dám vědět. Díky za rady.
Kapalina se neztrácí.
|
| 27.9.06, 10:38 |
|
 |
|
Thor7
|
ferrari píše: Tiež by som tipol na posilovač... A ako dlhá je tá doba? sekundy, alebo dajme tomu pol minúty. Lebo ak sú to dajme tomu 3 sekundy, nemôže to byť tak, že počas týchto 3 s padnú voľnobežné otáčky = je väčší podtlak v posilovači? Ak to je dlhšia doba, tak by som jednoznačne vsadil na posilovač.
ta prodleva je cca ty 3 sec.. Jestli klesnou otáčky volnoběhu, to jsem si nevšimnul, ale podívám se. (měl jsem za to, že u BMM by neměl volnoběh kolísat  )
|
| 27.9.06, 10:42 |
|
 |
|
ferrari
Registrován: 7.5.06, 20:16 Příspěvky: 9236 Bydliště: Partizánske
|
To som pomrvil...ono, ozaj pokiaľ padnú otáčky (a je úplne vrátený plyn = uzatvorená škrtiaca klapka) tak je podtlak menší. Inak som to myslel - ak sa nevráti ihneď škrtiaca klapka, tak kým nie je uzavretá, podtlak je menší. Podtlak by mal byť najvyšší pri voľnobehu (motor má snahu sať, ale nedovolí mu to zavretá škrtiaca klapka = veľký podtlak v hadici.
Toto ale ber len ako teoretizovanie, je to námet pre ďalších prispievateľov na porozmýšľanie.
alebo takto to skús - choď dolu kopcom bez plynu a skús zabrzdiť. ak aj tak sa po 3 sekundách brzd. účinok zväčší, tak toto moje teoretizovanie je k ničomu...ZDAR
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
| 27.9.06, 17:06 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |