Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.5.26, 02:53

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Výmena brzdovky bez stláčania pedálu 
Autor Zpráva

Příspěvek 
ferrari píše:
Pozor,nemám pochybnosti, iba sa to stáva pravidelne...skôr sa stotožňujem s "don´t change the running system" - a preto som sa pýtal, ako to urobiť bez stláčania pedála na podlahu
Inak, rozprával som sa s kamarátom a ten mi povedal, že vždy, ke´d mu prdol zadný brzdový valček, tak menil oba zadné valčeky a temer vždy mu pritom odišiel aj HBV...tak sa nasral a skúsil nasledovné - HBV akoby odišiel (t.j. stále mu vzadu vychádzali bublinky), tak brzdy normálne odvzdušnil (bublinky vzadu) a potom nasadil vpredu na naádržku upravené víko s ktorého pomocou natlakoval pumpičkou (normálnou pumpou na bicykel) systém...týmto pretlačil jednoducho kvapalinu a auto dodnes bez problémov brzdí..

Takže on si tie poruchy HBV (možno vo väčšine prípadov zdanlivé) vysvetľuje takto: z HBV odíde kvapalina a vďaka omačkaným starým tesneniam si už úplne nedokáže nasať kvapalinu...

Takže pôjdem na to takto...

Záleží jak ty válečky měnil, jestli prostě odšroubuje trubičku, nechá kapalinu odtéct tak se to zavzdušní celý a je potřeba odvzdušnit celý auto včetně předních kol, to samé u Š130, pokud se mění válečky tak je potřeba zacvaknout hadice hned u nápravy tak aby se vzduch dostal v co nejmenší míře do potrubí, to že to natlakoval pumpičkou a pomohlo mu to není o tom že by odešel HBV ale prostě o tom že to je plné vzduchu a šlapal by dlouho než by se toho zbavil, pokud se měněj trubky tak není nic jednoduššího na odvzdušnění než prostě lehce natlakovat nádobku jinak se ušlapeš k smrti a proleješ kanistr brzdovky. Pokud opravdu odejde HBV tak ho prostě bez opravy nerozchodíš, tím natlakováním ho neopravil ale jen z něj snadnějc vytlačil vzduch jinak ten HBV byl v pořádku. To je prostě to rejpání samodoma bez předešlého shánění informací jak na to.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

7.9.08, 20:09
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
ventYl píše:
mne sa stalo to, coho sa ty bojis. proste som to odvzdusnil, v ramci odvzdusnenia som aj vymenil odvzdusnovaky, pri com mi valna cast kvapaliny vytiekla a po odvzdusneni uz sa nedalo bez naslapania zabrzdit ani pri posuvani auta po dvore. tak som si kupil sadu a valec pretesnil. ziadna tazka robota, prakticky sa pri tom nema co odsrat. tesnenia su tuzemskej vyroby, kompletna sada za par krone, robotka maximalne na hodinu aj s demontazou a montazou.

No,ja som raz aj toto skúšal a neviedlo to k ničomu...teda viedlo..k novému HBV...

A pre Kristensena - kamarát nie je žiadny amatér...isto dal pozor, aby mu nevytieklo zbytočne veľa...

No nič, uzavreme to, zjavne je to o náhodne, raz sa to správa tak, raz tak...uvidíme...teda hlavne ja :lol: :lol: :lol:

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

7.9.08, 20:32
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2