Pístky předních brzd Favorit
| Autor |
Zpráva |
|
varok
|
Mirmar, to asi doma nejde vyměnit, že? Zase dám pálku v servisu. Kdyby to šlo doma, tak si to vyměním sám.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 1.9.08, 17:10 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Mirmar
Registrován: 19.4.07, 17:47 Příspěvky: 311 Bydliště: Lom u Mostu
|
Jestli jsi trochu zručnej tak to zvládneš. Já si to taky dělal sám doma, popsal jsem to už na začátku tak tam mrkni. A nebo to rozeber vyndej hlavu předního kola a jdi jenom s tím do servisu myslým , že tak za 300 ti to přehodí. U kámoše to tak dopadlo.
|
| 1.9.08, 19:28 |
|
 |
|
varok
|
Já to tedy rozeberu a zkusím něco s tím udělat. Pokud to nepůjde, tak to zase poskládám a odvezu do servisu. Možná o nic nejde, ale nemám rád, když slyším zvuk házejícího kola, nějaké klepání a pod. Mockrát děkuji všem za rady, hlavně Mirmarovi.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 3.9.08, 17:53 |
|
 |
|
varok
|
Tak jsem to trošku nedal, nakonec jsem to zavezl do servisu. Když se na to dívali, tak to nakonec ložiskem ani nábojem nebylo. Měl jsem v háji homokinetický kloub. Zdá se mi to divné, protože u kloubu většinou škube volant při prudké zatáčce ne? Mě to nedělalo, jen jakoby házelo kolo a před opravou mi začal mírně škubat volant. Při jednom mi ale vyměnili ty přední ložiska, byly už těsně před rozpadem. K údivu hlavně pravé.
|
| 18.9.08, 16:33 |
|
 |
|
Mirmar
|
Homokineták!? Ten kdyby byl v čudu tak by si slyšel při plném rejdu a pomalém rozjezdu cvakání ne? Na ty ložiska bych sázal víc. I když si myslím že to byli nejspíš jen ty ložiska ten kineták udělali příležitostně aby víc vydělali znáš servisy. Já osobně jsem se ještě nikdy nesetkal se servisem kde by mi udělali opravdu jen to co jsem chtěl, vždycky si musely něco přidat. Proto se radši učím spravovat auto sám a vyjde to daleko levněji. Zrovna ted např. jsem si měnil ozubený věnec na setrváku jo startování bylo už hrozný, koupil jsem věnec za 165kč a pastorek 440kč a startuje to jak nový. A kolik bych za to dal v servisu? A určitě by mi udělali ještě něco se spojkou aby toho nebylo málo.
|
| 18.9.08, 17:32 |
|
 |
|
varok
|
Tak jsem strašně zklamaný a nasraný. Naslibovaly hory doly, ale výsledek nic moc. Prý mi vymění homokineťák a ložiska. Nakonec mi vyměnili jen všechny manžety, hodně drahé, které prý hodně vydrží. Jednu jsem měl roztrhanou, byla tam asi půl roku. Ložiska prý jsou dobré a kyneťáky taky, tak prý je nakonec neměnili. Jenže i teď si neumím pomoci a pořád slyším ten zvuk, jakoby mi házelo kolo. Když ale zvednu levé nebo pravé přední kolo, tak nevidím že by házelo. Navíc mi auto na předek jakoby plave. Mohl by to dělat i zadek? Jemně slyším hučení od zadku, asi křivý buben, ne? Zkusím vyměnit bubny, obložení a potom uvidím. Prý mi ty ložiska a klouby vyčistili, zkontrolovaly a znovu namazali. Jediné zlepšení které cítím je, že mi předtím tahalo do prava a teď už to nedělá. Nechám si asi zase znovu vyvážit kola, tentokrát někde jinde. I když jsem je nechal vyvážit asi před dvěma měsíci.
|
| 21.9.08, 13:28 |
|
 |
|
Mirmar
|
Jo , jo není nad to když je člověk šikovnej a udělá si všechno sám? Co to bylo za servis prosím tě nějaký kutilové ne. No nic začnem znova. Nejlepší by bylo kdybych to mohl vidět a slyšet., takhle už jenom hádám. Zkus se podívat jestlim nemáš povolenej brzdič, neháže ti brzdovej kotouč není zkřivenej? A co pouzdra na ramenou není v nich vůle? Zkoušel jsi taky ty kinetáky dej plnej rejd a pomalu se rozjížděj jestli neuslyšíš cvakání. Ykus zahýbat poloosou vodorovně sem tam jestli není velká vůle. A taky teda znova kolama zaviklej co ty spodní čepy jestli je máš na šroubech mrkni jestli nepotřebujou dotáhnout jinak už nevím. V jakým stavu jsou pneumatiky nejsou boulatý?
|
| 21.9.08, 16:03 |
|
 |
|
varok
|
Tak já to tedy shrnu, aby v tom byl trošku pořádek. Přední tlumiče jsem měnil se strejdou asi před půl rokem. Mám nové držáky třmenů i ty vodící čepy. Taky asi půl roku. Kulové čepy na ramenech asi rok staré, řízení asi taky rok staré, možná méně. Brzdy mám skoro nové, asi dva měsíce, ani možná ne. Vyměnili mi všechny trubky a hadičky. Teď se mi ale začíná trošku ozývat zadek, asi mám šišaté bubny, nevím. Opravil jsem si přední brzdy, nové pístky a všechny ty gumičky. Kotouče asi křivé nejsou, zkoušel jsem to ale jen plíškem mezi kotouč a třmen. Zdálo se mi, že je to v pohodě. Ale teď mi v servisu vyměnili jen ty manžety a prý už je to dobré. Ten chlápek říkal, že se v tom svezl, už je vše v pořádku. Do zatáčky to nekope, kope to do volantu při rovné jízdě. Ale jen když jedu pomalu. Tak už teda fakt nevím. Možná je to nějaká prkotina, o nic možná nejde, ale mě to znervozňuje. Prostě když jedu třeba do nebo z práce, tak slyším zkuk, jako když mi hází některé přední kolo. Při rychlosti asi okolo 50-80km/h mi začne jemně škubat volant. Když jedu rychleji, tak to přestane. Už si fakt nevím rady. Když už i servis se kterým jsem byl docela spokojený mi to neopraví, tak to asi budu muset rozebrat celé sám a zkusit na to nějak přijít. I když tomu zase tak moc nerozumím. Já spíše elektriku a elektroniku.
|
| 22.9.08, 10:45 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
varok píše: Tak já to tedy shrnu, aby v tom byl trošku pořádek...
podobné mi robila vadná pneumatika, bola tam taká bublina....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 22.9.08, 19:02 |
|
 |
|
varok
|
Aha, že by byly špatné pneumatiky? Když jsem auto kupoval byly tam Sava. Pak jsem dal zimní a opakoval jsem to tak dvakrát. Pak ty přední Sava už byly dost špatné tak jem po sundání zimních dal gumy, které jsem měl schované ze starého fáčka. Koupil jsem kdysy všechny čtyři velmi levně. Jsou to protektory nějaké Nova Star a když jsem je tam dal, tak od té doby mě to zlobí. Vyměnili mi zimní za ty protektory, vyvážily. Za asi měsíc jsem šel vyvážit znova a bylo to rozhozené. Tak znovu vyvážili a na chvíli byl klid. Po asi dvou nebo třech měsících mi zase kmitá volant. Zkusím teby dát jiné gumy. Díky za radu.
|
| 24.9.08, 10:26 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |