Omezovače tlaku Favorit ´89
| Autor |
Zpráva |
|
ondra120
Metal (urg)
|
Nepér píše: Hele bitmape, to ti ty bubny nějak nebrzděj, když se to neblokuje dřív. Mě stačilo, když jsem vyházel z auta zadní sedačky a hrombednu a už to bylo při brždění na stopce do zatáčky u rybníčku znát.
Právě, taky mě to přijde divné. Když sem to zkoušel trochu zaflokovat v zatáčce s tím tatíkovým Fávem na parkoviš´tu před hitlernovou včera,to bylo jen morko, tak prdel mě chtěla předběhla velice ochotně. A to sem jel tak 40....
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
 Škoda 742 Forever Team
|
| 15.3.09, 22:33 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
bitmap
|
Samozrejme, ze vas predbehne prdel, kdyz to zaslapnete uprostred zatacky, ale to vas predbehne i s tema omezovacema.
Chce to pouzivat mozek a mit trosku cit v noze, neni to uprava pro kazdyho, ale brzdeni z vysokejch rychlosti je pak uplne o necem jinym 
_________________ Škoda Favorit Felicia Fabia Octavia Golf Mondeo Clio - kočkopes.
Whoever lays hands upon me to govern me, is an usurper, a tyrant and I declare him my enemy!
|
| 15.3.09, 22:38 |
|
 |
|
ondra120
Metal (urg)
|
bitmap píše: Samozrejme, ze vas predbehne prdel, kdyz to zaslapnete uprostred zatacky, ale to vas predbehne i s tema omezovacema. Chce to pouzivat mozek a mit trosku cit v noze, neni to uprava pro kazdyho, ale brzdeni z vysokejch rychlosti je pak uplne o necem jinym 
Add 3: na technické mě za to chtěl vyhodit. (moc brzdil zadek) Takže tady není o čem nijak moc diskutovat. 
_________________ Škoda Fabia 1.9 SDI - přesunovadlo Jawa 350 OHC ´19 - pro jizdy s čistýma rukama ČZ 175/477 ´72 - veterán
 Škoda 742 Forever Team
|
| 15.3.09, 22:42 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
bitmap píše: ondra120 píše: Nojo, ale když zabrzdíš na sněhu či na ledu,tak ti to blokne hned lehký zadek a budeš se točit jak na řetízkáči.... Ne-e. Dokud brzdis tak, ze se nebloknou predni kola, tak se nebloknou ani zadni, kdyz na to hamtnes poradne, tak se zablokujou vsechny. Nikdy jsem se nedostal do situace, kdy by zadek klouzal driv nez predek a to ani na lede. Samozrejme, neni to vec pro zenskou nebo idiota, ale pokud aspon letmo tusis, co za volantem delas, neni s tim zadnej problem. Vít píše: mě to přijde dobrý tak leda na rozbití držky, no ale každému asi vyhovuje něco jinýho To tak prijde kazdymu, kdo to nevyzkousel, zadna novinka 
mě to nechodilo, vyzkousel jsem, dekuju nechci
|
| 15.3.09, 23:10 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
bitmap píše: Samozrejme, ze vas predbehne prdel, kdyz to zaslapnete uprostred zatacky, ale to vas predbehne i s tema omezovacema To právě nebylo zašlápnutí, přední kola se do smyku nedostala, narozdíl od zadních a to je špatně.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 16.3.09, 00:11 |
|
 |
|
slavik74
Registrován: 2.3.09, 19:20 Příspěvky: 260 Bydliště: SK, Prievidza
|
 Re: Omezovače tlaku Favorit ´89
ondra120 píše: Ogárci, mám na vás takovou kulišáckou otázku. Jedná se o omezovač brzdného tlaku k zadním brzdám na Favu ´89. Chystám se dělat takovou menší GO podvozku na otcově fávu,musí to být oprava kvalitní,rychlá a hlavně levná. A meritem věci je,že tyto omezovače jsou pěkně v prdeli. 1 stojí 500, jsou tam dva. A to se mi vůbec nelíbí. Obvzláště v době ekonomické krize  Otázka tedy zní...když to rozeberu (jako správný škodovák to určitě rozeberu), tak je možné to nějak opravit? Vyměnit pružinku,těsnění (co jsem našel tady na fóru,tak nějaké takév hejblata by to mělo obsahovat). Pokud je úvaha o opravě omezovačů bezpředmětná, tak se nedá nic dělat. Ale stejně půjdu pionýrskou cestou a zkusím to aspoň kuchnout... . Díky.
Riešil som tento problem asi pred tyždnom, čakala ma STK:-) Omezovač rozobrat ide v pohode, su tam 2 O-kružky a pružina. Ten večši O-kružok som mal roztrnuty, nahradil som ho O-kružkom ktory som kupil na ventil kurenia. To iste som urobil z druhym omezovačom. Cena dvoch O-kružkov asi 0,20€ ( 6sk ) za jeden omezovač chceli 500sk:-))) Na STK nebol najmenší problem, sam som bol prekvapeny ako to sumerne brzdí.
|
| 16.3.09, 00:47 |
|
 |
|
ondra120
Metal (urg)
|
 Re: Omezovače tlaku Favorit ´89
slavik74 píše: Riešil som tento problem asi pred tyždnom, čakala ma STK:-) Omezovač rozobrat ide v pohode, su tam 2 O-kružky a pružina. Ten večši O-kružok som mal roztrnuty, nahradil som ho O-kružkom ktory som kupil na ventil kurenia. To iste som urobil z druhym omezovačom. Cena dvoch O-kružkov asi 0,20€ ( 6sk ) za jeden omezovač chceli 500sk:-))) Na STK nebol najmenší problem, sam som bol prekvapeny ako to sumerne brzdí.
Výborně, dík moc za info.
 Škoda 742 Forever Team
|
| 16.3.09, 08:36 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
jo jenže ta guma na o kroužek do topení nemusí vydržet brzdovku 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 16.3.09, 18:50 |
|
 |
|
ondra120
Metal (urg)
|
Tak jsem byl včera nakupovat, koupil jsem opravárenskou sadu na HBV Fa D22 (starší typ) a oba okroužky tam jsou.
Kuchnu to příští týden a uvidím. Pokud není v hajzlu nic jiného tak to je proma oprava 
 Škoda 742 Forever Team
|
| 17.3.09, 18:00 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
neboj ono zalomíš ovzdušňovák a máš o zábavu postaráno 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 17.3.09, 20:28 |
|
 |
|
ondra120
Metal (urg)
|
Sadra17 píše: neboj ono zalomíš ovzdušňovák a máš o zábavu postaráno 
Kamaráde, nezalomím. Toto auto servisuju nějakých 12 let, sám,žádné servisy s 5-10-15 kilovýma kladivama. Vše jde povolit,vše jde přitáhnout.
Prostě radost opravovat.

Škoda 742 Forever Team
|
| 17.3.09, 21:01 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|