Felda drží k asfaltu jak přibitá.
| Autor |
Zpráva |
|
varanus
|
fatal píše: Bukaj píše: při delším stání (hlavně v zimě) nezatahovat ručku To dělá a radí spousta lidí. A co je zajímavé, nikdy jsem neparkoval bez zatažené ručky a přesto jsem nikdy problém se zatuhnutými brzdami neměl (120, Favorit, Felicia, Octavia s kotouči).
Já taky neměl doteď žádný problém, přestože jsem prošel od embéčka přes 120citky, favouše až fabii, ani u VW sharana ci toyoty corolly se mi nic takovyho nestalo, ale pravda, tam byly jen kotouce.
Ovsem, tahle Felda se hryzla jako buldok.
|
| 11.3.09, 19:14 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Registrován: 19.2.08, 15:50 Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
Mě taky učily zatahovat ručku. Jenže po zkušenostech z Deštného sem se to během prvního dne odnaučil. Ještě sem neviděl auto co by se se zařazeným rychlostním stupněm rozjelo(nic proti Bukaji). Ručku používám pouze při zastavení když musí běžet motor jinak ne.
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
| 11.3.09, 23:25 |
|
 |
|
trady
Registrován: 2.10.08, 09:49 Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
Ja defakto jen nekdy nekde dam rucku... trebas kdyz jedu ke znamym tak oni bydli v docela kopci tak moc nechcu napirat vsechno dole tak pro jistotu hodim rucku + kvalt a kdyz tam sem na noc tak jde na rovinku nebo rovnou do garaze 
|
| 11.3.09, 23:44 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
varanus píše: Já taky neměl doteď žádný problém...
Teď si vzpomínám, že u Feldy jsem jednou zatuhlé brzdy vlastně zažil, ale projevilo se to jen ránou při rozjezdu. Takže Feldy na to asi budou náchylnější. 
|
| 12.3.09, 01:30 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Josef.Radocha píše: Ručku používám pouze při zastavení když musí běžet motor jinak ne.
Jen takový technický dotaz - co se stane, když například haťapku zaparkuješ a zajistíš pouze jedničkou a poté se přiřítí nějaký blb a do auta "šťouchne"?
|
| 12.3.09, 01:32 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a zkoušel jsi zvednout kolo jesli to fakt není přibitý?
jinak se to řeší takto flexou se říznou bovdeny u štítů u kol, pokud to nepomůže tak jdou vzadu nařát prasátka a přijdou k rozumu
pak nové lanovody a válečky a co je potřeba
mně se podařilo vždy škubáním za ručku a prudkýmy rozjezdy dopředu dozadu ty brzdy ukáznit že jsem pak někam dojel miloš
|
| 12.3.09, 11:59 |
|
 |
|
varanus
|
slovacek.milos píše: a zkoušel jsi zvednout kolo jesli to fakt není přibitý?
jinak se to řeší takto flexou se říznou bovdeny u štítů u kol, pokud to nepomůže tak jdou vzadu nařát prasátka a přijdou k rozumu
pak nové lanovody a válečky a co je potřeba
mně se podařilo vždy škubáním za ručku a prudkýmy rozjezdy dopředu dozadu ty brzdy ukáznit že jsem pak někam dojel miloš
Jsem se k tomu zatim nedostal, lomcovat s ruckou a skubat autakem jsem zkousel, to nepomohlo, jsem mel skoro pocit, ze v tom aute krupne neco jinyho, kdyz to prezenu a pujdu proti tem kolulm motorem.
|
| 12.3.09, 18:38 |
|
 |
|
Jura
|
a nepomohlo by třeba jenom sundat krytku a povolit ložisko trochu a kopnout do kola?
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 12.3.09, 19:44 |
|
 |
|
fert.j
|
Jura píše: a nepomohlo by třeba jenom sundat krytku a povolit ložisko trochu a kopnout do kola? obavam se ze ne protoze jsou pakny prirezly k bibnu
|
| 12.3.09, 22:07 |
|
 |
|
varanus
|
Ča všem,
tak jsem se konečně k tý kousnutý Feldě dostal a musím nahlásit úspěch, Felda zase jezdí
Povolil jsem trochu šrouby LZ kola, zvednuj jsem to heverem na tý straně a chtěl šroby povolit úplně a sundat kolo, nicméně najednou se kolo začalo otáčet, když jsem zabral za jeden šroub. Ovšm s PZ kolem to bylo horší, zvednutý s kolem i pak bez se to ani nehlo. Vzal jsem kladivo a kus prkna, řezal do toho po obvodu bubnu i z boku a pořád nic. Cvičil jsem s ručkou, zkoušel to se zataženou i povolenou, bez úspěchu. Tak jsem to chtěl vzdát, že to shodim s heveru a zkusim to urvat motorem, nicméně jsem do toho dal poslední ránu a ... kolo se uvolnilo. Sice při otáčení trochu drhlo, ale točilo se. Tak jsem to projel, brzdy dost ze začátku hučely a škrábaly, ale po pár zabržděních si to sedlo a pohoda. Ani jedno zadní kolo se ani moc nehřálo, tak jsem to prohlásil za spravený
Tak Vám Všem díky za rady!
|
| 14.3.09, 19:14 |
|
 |
|
Lukasula
|
varanus píše: gokralik píše: Já dokonce znám spoustu lidí, které v autoškole učili, že po jakémkoliv zastavení se zatahuje ruční brzda, přičemž převodovka zůstává na neutrálu.  Když jsme jim s kámošem pak názorně předvedli, jak lehce se dá auto na ručku potlačit, tak už přijali naše rady bez výhrad. Nojo, tudle zakousnutou Feldu byste ale neodtlacili ani omylem, je to zahryznuty, ze se kola fakt ani nehnou. Bohuzel jsem nemel ted prilezitost se domu dostat za svetla a bylo hnusne, takze jsem s tim nic nedelal, pri nejhorsim se k tomu dostanu o vikendu, tak pak sem dam info, jestli jsem to nejak odblokoval nebo ne. Servisman mi rikal, ze kdyz to nepujde mensi ani vetsi silou odblokovat, cukanim ani kladive, takze je to v haji a zraly na flexa brusku a rozrezani bubnu, protoze zakousnuty se nedaj sundat 
nastartuj a zkus párkrát pořádně sešlápnout brzdu,prý to někdy pomůže.Ale asi to už máš v poho, co?
_________________ Škoda Felície 1.3MPi, 50kw, r.v. 2001
KÁŽDÉ AUTO MÁ SVÉ MOUCHY, ALE TO MOJE JE JAK MUCHOLAPKA
|
| 26.3.09, 15:48 |
|
 |
|
varanus
|
Lukasula píše: varanus píše: gokralik píše: Já dokonce znám spoustu lidí, které v autoškole učili, že po jakémkoliv zastavení se zatahuje ruční brzda, přičemž převodovka zůstává na neutrálu.  Když jsme jim s kámošem pak názorně předvedli, jak lehce se dá auto na ručku potlačit, tak už přijali naše rady bez výhrad. Nojo, tudle zakousnutou Feldu byste ale neodtlacili ani omylem, je to zahryznuty, ze se kola fakt ani nehnou. Bohuzel jsem nemel ted prilezitost se domu dostat za svetla a bylo hnusne, takze jsem s tim nic nedelal, pri nejhorsim se k tomu dostanu o vikendu, tak pak sem dam info, jestli jsem to nejak odblokoval nebo ne. Servisman mi rikal, ze kdyz to nepujde mensi ani vetsi silou odblokovat, cukanim ani kladive, takze je to v haji a zraly na flexa brusku a rozrezani bubnu, protoze zakousnuty se nedaj sundat  nastartuj a zkus párkrát pořádně sešlápnout brzdu,prý to někdy pomůže.Ale asi to už máš v poho, co?
Jo, už je to v poho, jak jsem psal výše, menší a větší násilí pomohlo

|
| 26.3.09, 19:34 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|