Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 13.5.26, 20:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 Délka chodu brzdového pedálu Favorit/Felicia 
Autor Zpráva

Příspěvek Délka chodu brzdového pedálu Favorit/Felicia
Ahoj, chtěl bych se zeptat jak máte dlouhý chod brzdového pedálu u Fava nebo Feldy? A to při vypnutém motoru a při nastartovaném.

14.12.09, 19:22
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
ty jo tak teď to bude hrubej odhad ale při vypnutým po cca 3-4 sešlápnutí je tvrdej cca po 2cm a za chodu motoru zhruba tak do půlky celkovej dráhy, proč se ptáš?

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

14.12.09, 20:00
Mistr mechanik

Příspěvek 
normální :oops: miloš

14.12.09, 20:30

Příspěvek 
Já jen že při vypnutém motoru mám asi 5 nebo 6 cm (po několika sešlápnutí pedálu)... a při nastartovaném asi o 2 cm víc. Má teď repasované třmeny, nové kotouče, destičky, hadičky i kompletní nové zadní brzdy. Jen se mi prostě zdá že pedál by měl klást plný odpor dřív. Tak si říkám jestli už to nemá třeba HBV za sebou. Ale pedál nepruží a brzdí všechny kola.

Naposledy upravil Mex dne 14.12.09, 21:07, celkově upraveno 1

14.12.09, 21:06
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
to je dost propadá se pedál ?

14.12.09, 21:07
Profil ICQ

Příspěvek 
Ne vůbec ne... ani nepruží.

14.12.09, 21:08

Příspěvek 
pořádně ovzdušnit a pak uvidíš

14.12.09, 23:45
Profil ICQ

Příspěvek 
Ondro odvzdušněné to je a to dobře... to mi věř.

15.12.09, 10:15

Příspěvek 
Kluci ještě bych se chtěl zeptat... Když štelujete ruční brzdu a přitahujete matice na lanovodech tak to děláte při zatažené ručce nebo povolné? Třeba seřizujete na třetím zubu a zkoušíte jestli brzdí obě kola rovnoměrně tj. síla vynaložená k otáčením kola je na obou stranách zhruba stejná. Nebo jaký je neosvědčenější postup na seřízení ruční brzdy? Trochu se mi totiž zdá že když seřizuju jednu stranu tak to ovlivňuje i tu druhou. Třeba bych potřeboval přitáhnout jen lehce pravou aby brzdila stejně jako levá ale levá se zase změní a brzdí víc i když na ni ani nesáhnu. Teď to mám tak že plně brzdí na čtvrtém zubu a na třetím jde otáčet už docela ztuha... zkusil bych i víc, ale pak už by mi asi chyběly závity na lanovodech.

15.12.09, 13:34

Příspěvek 
povolit, utáhnout, aby bylo vahadlo rovně

15.12.09, 13:48
Profil ICQ

Příspěvek 
Mex píše:
Já jen že při vypnutém motoru mám asi 5 nebo 6 cm (po několika sešlápnutí pedálu)... a při nastartovaném asi o 2 cm víc. Má teď repasované třmeny, nové kotouče, destičky, hadičky i kompletní nové zadní brzdy. Jen se mi prostě zdá že pedál by měl klást plný odpor dřív. Tak si říkám jestli už to nemá třeba HBV za sebou. Ale pedál nepruží a brzdí všechny kola.

Tak pokud máš tohle vše nové tak ten krok pedálu bude delší protože se vše vrací lehce a místo toho aby to povolilo jen kousek a srklo kapalinu z nádobky, tak se to vrací hodně, někdy pomůže zatáhnout ručku na tvrdo a ještě šlápnout do pedálu, pak povolit pedál a potom ručku.

Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div :-D

15.12.09, 19:47

Příspěvek 
Krisi tak jsem zkusil ten tvůj potup a opravdu je to o dost lepší.. chod pedálu se zkrátil tak o 2 cm (hádám že se asi líp usadil samostav?) Ještě to pro jistotu zkusím jednou odzvdušnit.

17.12.09, 19:10

Příspěvek 
kdyz jsem koupil svou felicii tak brzdovy pedal taky brzdil skoro na podlaze, tak jsem menil, menil ... zadni oblozeni(byla to kasa), prasata , lanovody, kapalinu, posleze predni kotouce, a i desticky a furt to nebylo ono, vsechno to bylo zpusobene novejma lanovodama, protoze z jakehosi duvodu nefunguje samostav, takze rucni brzda brzdila spatne, po nejake dobe se me podarilo nastavit zadni samostavy tucne tak ze rucka brzdi dobre uz na druhym zubu a od te doby i nozni brzda uplne OK.

17.12.09, 21:58
Mistr mechanik

Příspěvek 
ire píše:
kdyz jsem koupil svou felicii tak brzdovy pedal taky brzdil skoro na podlaze, tak jsem menil, menil ... zadni oblozeni(byla to kasa), prasata , lanovody, kapalinu, posleze predni kotouce, a i desticky a furt to nebylo ono, vsechno to bylo zpusobene novejma lanovodama, protoze z jakehosi duvodu nefunguje samostav, takze rucni brzda brzdila spatne, po nejake dobe se me podarilo nastavit zadni samostavy tucne tak ze rucka brzdi dobre uz na druhym zubu a od te doby i nozni brzda uplne OK.

se divím zrovna u feldy že ti nešly samostavy jsou to jedny z nejlepšách geniálně vymyšlených samostavů, že jen pružina tahá klínek, nefunkčnost tohoto samostavu je snad jen bordel,

sdělám bubny a udělám jednu stranu a pak kruhou jen pro případ že bych náhodou něco zapoměl a mohu si správnost usazení skontrolovat miloš

18.12.09, 08:22
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]