| Autor |
Zpráva |
|
Mirmar
Registrován: 19.4.07, 17:47 Příspěvky: 311 Bydliště: Lom u Mostu
|
 Samostavy na škodě 105
Ahoj mám ještě takový malý dotaz. Jak se dá nejlíp poznat že je samostav špatný? Dá se to nějakým způsobem vyzkoušet?
|
| 18.7.07, 22:00 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Nejlip je demontovat buben
No takhle, bud se nezasekava, to poznas ze pedal zabira hodne dole a kdyz zatahnes rucku, tak se to dost zlepsi. Nebo se naopak samostav zasek a kolo brzdi furt 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 18.7.07, 22:05 |
|
 |
|
Mirmar
|
 Re: Samostavy na škodě 105
Mirmar píše: Ahoj mám ještě takový malý dotaz. Jak se dá nejlíp poznat že je samostav špatný? Dá se to nějakým způsobem vyzkoušet? To se spíš nezasekává protože kolo nebrzdí jak by mělo. Takže je špatnej?Pakny a prasatka jsou měněný bubny jsem zkoušel taky měnit a problém pořád setrvává. Tak ted jsem se zaměřil na ty samostavy.
Naposledy upravil Mirmar dne 18.7.07, 22:58, celkově upraveno 1
|
| 18.7.07, 22:20 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Nebo zaseknuty prase, sjety pakny, shod buben a uvidis 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 18.7.07, 22:27 |
|
 |
|
Mirmar
|
Mirmar píše: Mirmar píše: Ahoj mám ještě takový malý dotaz. Jak se dá nejlíp poznat že je samostav špatný? Dá se to nějakým způsobem vyzkoušet? To se spíš nezasekává protože kolo nebrzdí jak by mělo. Takže je špatnej? Pakny jsou měněný a prasátka taky bubny jsem taky zkoušel měnit a problém stále přetrvává, tak se ted zkouším zaměřit na ty samostavy.
|
| 18.7.07, 23:03 |
|
 |
|
Viky
Pan Kapitán
Registrován: 10.1.06, 13:49 Příspěvky: 12166 Bydliště: Tynec n.L.
|
Mirmar píše: Mirmar píše: Mirmar píše: Ahoj mám ještě takový malý dotaz. Jak se dá nejlíp poznat že je samostav špatný? Dá se to nějakým způsobem vyzkoušet? To se spíš nezasekává protože kolo nebrzdí jak by mělo. Takže je špatnej? Pakny jsou měněný a prasátka taky bubny jsem taky zkoušel měnit a problém stále přetrvává, tak se ted zkouším zaměřit na ty samostavy.
Ja teda nevim jak komu, ale mne nidky samostavy poradne nechodily. Delal jsem to tak, ze jsem cas od casu seridil rucku a ono to zase zacalo brzdit.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team - 
Cvokárium: Youtube Instagram
|
| 19.7.07, 00:57 |
|
 |
|
Mirmar
|
Mirmar píše: Mirmar píše: Mirmar píše: Ahoj mám ještě takový malý dotaz. Jak se dá nejlíp poznat že je samostav špatný? Dá se to nějakým způsobem vyzkoušet? To se spíš nezasekává protože kolo nebrzdí jak by mělo. Takže je špatnej? Pakny jsou měněný a prasátka taky bubny jsem taky zkoušel měnit a problém stále přetrvává, tak se ted zkouším zaměřit na ty samostavy. No a mě pravě ta ručka ani nejde moc seřídit. Na pravé straně mám matici na začátku závitů a na levé jsem už na konci a furt to leví ne a ne se zaseknout.Ale všiml jsem si taky že když zatáhnu za ručku tak to levé lanko má při záběru chviličku mrtvej tah a pak teprve začne zabírat asi tak v půlce toho tahu.
|
| 19.7.07, 07:42 |
|
 |
|
Bukaj
|
Ručku seřizuj tak, aby při plném zatažení páky byla kolíbka (to, co vidíš v tunelu po sundání plastového víčka) v rovině s příčnou osou auta.
Jestli potom nebrzdí obě kola stejně, tak bubny dolů a pátračka, čistička, rozborka, sborka 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 19.7.07, 17:09 |
|
 |
|
Mirmar
|
Mirmar píše: Mirmar píše: Mirmar píše: Mirmar píše: Ahoj mám ještě takový malý dotaz. Jak se dá nejlíp poznat že je samostav špatný? Dá se to nějakým způsobem vyzkoušet? To se spíš nezasekává protože kolo nebrzdí jak by mělo. Takže je špatnej? Pakny jsou měněný a prasátka taky bubny jsem taky zkoušel měnit a problém stále přetrvává, tak se ted zkouším zaměřit na ty samostavy. No a mě pravě ta ručka ani nejde moc seřídit. Na pravé straně mám matici na začátku závitů a na levé jsem už na konci a furt to leví ne a ne se zaseknout.Ale všiml jsem si taky že když zatáhnu za ručku tak to levé lanko má při záběru chviličku mrtvej tah a pak teprve začne zabírat asi tak v půlce toho tahu. Tak pátračku dělám už 14 dní a furt nevím . Mám nový pakny , prasátka, dneska jsem dával nový samostavy vyměnil jsem buben ne nový už byl taky použit ale zdál se mi lepší než původní a dával jsem nový lanovody .
|
| 19.7.07, 18:51 |
|
 |
|
Mirmar
|
Mirmar píše: Mirmar píše: Mirmar píše: Mirmar píše: Mirmar píše: Ahoj mám ještě takový malý dotaz. Jak se dá nejlíp poznat že je samostav špatný? Dá se to nějakým způsobem vyzkoušet? To se spíš nezasekává protože kolo nebrzdí jak by mělo. Takže je špatnej? Pakny jsou měněný a prasátka taky bubny jsem taky zkoušel měnit a problém stále přetrvává, tak se ted zkouším zaměřit na ty samostavy. No a mě pravě ta ručka ani nejde moc seřídit. Na pravé straně mám matici na začátku závitů a na levé jsem už na konci a furt to leví ne a ne se zaseknout.Ale všiml jsem si taky že když zatáhnu za ručku tak to levé lanko má při záběru chviličku mrtvej tah a pak teprve začne zabírat asi tak v půlce toho tahu. Tak pátračku dělám už 14 dní a furt nevím . Mám nový pakny , prasátka, dneska jsem dával nový samostavy vyměnil jsem buben ne nový už byl taky použit ale zdál se mi lepší než původní a dával jsem nový lanovody . Tak jsem byl dneska na STK a super. Ještě ráno jsem to pořádně odvzdušnil. Ten jejich počítač ukazoval ještě lepší hodnoty než jsem já očekával. Tak vám děkuji za rady a zase někdy čau.
|
| 20.7.07, 12:00 |
|
 |
|
Pech.
|
bukaj: zdar, koukám, že jsi přikoupil auto..
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem"  Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
| 28.8.07, 21:16 |
|
 |
|
Bukaj
|
Pech. píše: bukaj: zdar, koukám, že jsi přikoupil auto..
Nene, jen jsem jej napsal do podpisu - Pastelku máme v rodině už od roku 1983 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 28.8.07, 21:37 |
|
 |
|
Pech.
|
bukaj. já jsem tu dlouho nebyl no.... 
_________________ R.I.P. 1978s užovka 105l s centrálem, apollama, pětikvaltem a "chrompaketem"  Fako LX 93 LPG - Zvaný sysel.
|
| 28.8.07, 22:21 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |