Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.5.26, 02:52

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 Pískání a hučení, přední náprava - Fa 
Autor Zpráva

Příspěvek Pískání a hučení, přední náprava - Fa
Přišla mi pošta...
Citace:
Dobrý večer,
protože nejsem registrovanou na http://skoda.panda.cz, volím tuto cestu s prosbou o radu. Jsem rozvedená baba, která potřebuje autíko jak kvůli synovi, tak hlavně pro invalidní maminku, kterou dopravuji k lékaři. Mám cca půl roku Favorita r.v. 1989 (1991- přestavba na plyn) a mám dva problémy, které bych chtěla nechat odstranit, ale nikdo mi nedovedl poradit, co by to mohlo být. Bohužel jsem skeptická k autoopravnám, kam dávám auto až tehdy, když vím, jakou závadu mají odstranit. Mohla bych vás poprosit o váš názor na tyto problémy?
1) cca tři měsíce se ozývá od pravého předního kola spíše pravidelné pískání (přirovnala bych to k takovému zvuku, který vydává nenamazané kolo kotouče), ale toto pískání přestane při sešlápnutí brzdového pedálu. Jinak to píská při jakémkoli rychlostním stupni, při jakékoli rychlosti i při jakémkoli zahřátí kol.
2) včera se mi podařila prorazit pneumatika zadního levého kola, po výměně za rezervu, se kterou musím zatím jezdit, se cca po ujetí 20km začalo ozývat od přední nápravy při brždění z kopce (ať už na volnoběh, nebo se sešlápnutou spojkou a zařazeným rychlostním stupněm) hučení. Toto hučení mi připomíná zvuk, který se ozve při přetížení kufru auta a pak drhnou zástěrky o silnici.

Moc prosím o radu, Děkuji Milena

Odpověděl jsem tohle:

Citace:
Dobrý den,

nejprve bych vám doporučil se zaregistrovat, je to zadarmo :) , registraci jsme zavedli kvůli nevyžádaným příspěvkům. Teď k vašim problémům s autem...

1) Pravděpodobně něco s brzdou, nemusí se vracet pístek, může být zarezlý vodící čep a destičky se pořádně nevracejí. Destičky také mohou být opotřebované, to nejčastěji signalizuje právě pískání, to se ale projevuje většinou při brždění.
2) Je zvláštní, že po výměně zadního kola se objevil problém vpředu... ale hučení nebo drhnutí při brždění opět signalizuje problém brzd, vydřené kotouče ap.

Dám váš dotaz na fórum, na tomto odkazu http://www.skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?p=66130 můžete sledovat, co si o tom myslí kolegové "rádobyodborníci" :)

RM

Jsem v koncích, mně ti nikdy nehučelo, jen to vrzalo, tak jsem si udělal GO brzd :D . Co myslíte?

2.9.07, 15:42
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Souhlasím s tebou Nepére že to pískání bude špatně se vracející brzdová destička, možná by stačilo jen vyčistit třmen s rozchodit pístek.

to druhé bych možná už viděl na dosti ojeté destičky a s koly by to vůbec souviset nemuselo.

Osobně bych nejdřív rozebral přední brzdy, vyčistil je, rozchodil pístky dal nové desky :wink:¨

Jen ten servis nevím nevím... lepší by bylo sehnat nějakého ¨"známého"... :wink:

2.9.07, 16:05

Příspěvek ložisko
To bude ložisko. Přesně tenhle případ měla matka na formanu. I po GO brzd, kdy se dávalo všechno nové tak to kolo pískalo, různě v zatáčkách, prostě jak má to vůli vůli tak se kotouč chvílema dotmírně dotýká. To hučení by mohlo znamenat že ložisko je už úplně hotové nebo že se vůle zvětšila natolik že orezlý okraj kotouce drhne o třmen (toto je čistě moje hypotéza). Ale každopádně bych prověřil to ložisko.

2.9.07, 16:36
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
kdyby měla milena boba dilena neměla by tyto problémy, řekni mileně že na hornoměcholupské jak je kruháč u šelky je bazar přímo z toho kruháče v bazaru je brýlatý pán a rád si přividělá nějakou kačku, brzdy se prostě musí rozdělat vyčistit a co je špatné vyměnit a to musí milena dělat každý rok a ještě řekni mileně jestli si chce udělat výlet na moravu na burčák tak jí to udělám ty brzdy miloš

3.9.07, 09:11

Příspěvek 
A hele, Miloš poslouchá Žlutýho psa :D

3.9.07, 10:21
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Nepér píše:
A hele, Miloš poslouchá Žlutýho psa :D

to jo tak to doporuč mileně miloš

3.9.07, 21:25
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]