Dobrý večer,
protože nejsem registrovanou na
http://skoda.panda.cz, volím tuto cestu s prosbou o radu. Jsem rozvedená baba, která potřebuje autíko jak kvůli synovi, tak hlavně pro invalidní maminku, kterou dopravuji k lékaři. Mám cca půl roku Favorita r.v. 1989 (1991- přestavba na plyn) a mám dva problémy, které bych chtěla nechat odstranit, ale nikdo mi nedovedl poradit, co by to mohlo být. Bohužel jsem skeptická k autoopravnám, kam dávám auto až tehdy, když vím, jakou závadu mají odstranit. Mohla bych vás poprosit o váš názor na tyto problémy?
1) cca tři měsíce se ozývá od pravého předního kola spíše pravidelné pískání (přirovnala bych to k takovému zvuku, který vydává nenamazané kolo kotouče), ale toto pískání přestane při sešlápnutí brzdového pedálu. Jinak to píská při jakémkoli rychlostním stupni, při jakékoli rychlosti i při jakémkoli zahřátí kol.
2) včera se mi podařila prorazit pneumatika zadního levého kola, po výměně za rezervu, se kterou musím zatím jezdit, se cca po ujetí 20km začalo ozývat od přední nápravy při brždění z kopce (ať už na volnoběh, nebo se sešlápnutou spojkou a zařazeným rychlostním stupněm) hučení. Toto hučení mi připomíná zvuk, který se ozve při přetížení kufru auta a pak drhnou zástěrky o silnici.
Moc prosím o radu, Děkuji Milena