|
|
|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
jak zlepším brzdy u škody 100
| Autor |
Zpráva |
|
Radim
|
 Zarezlé pístky v zadní bubnové brzdě.
Zdravím.
Mám Škodu 100, rok výroby 1976 a moc s ní nejezdím. Když jsem ji naposledy měl na STK loni na podzim, tak technik, co mi tam s ní jel mi řekl, že mám asi v levé zadní brzdě zapečený píst, takže to míň brzdí. Kdysi jsem to tam už měl, tehdy mi to tam známý pracně vytloukal kladivem, než to spravil. Chtěl jsem se zeptat, jestli existuje něco, co by se dalo nalít do brzdové kapaliny a následně ten pístek uvolnilo nebo jestli se to musí pracně takhle spravovat. Onen známý se už dávno zabývá něčím jiným a když to dám do servisu, mám obavu, že to bude stát více než celá nová pojízdná škoda 100. Jezdím s tím málo, přes zimu vůbec ne a přes léto tak 1 -2 krát za měsíc.
|
| 25.6.06, 11:59 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Neco, co by se lilo do brzdovky asi nebude (brzdova kapalina musi mit urcite vlastnosti a tahle prisada by je zmenila). Nebylo by lepsi na zadku stahnout bubny a vymenit prasata na obou stranach? Prace na par hodin. 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 25.6.06, 12:06 |
|
 |
|
patrik-hp
|
Přesně jak tady říká Matthes.Jedno prase stojí cca 120,- na nějaký rozhejbávání tu není prostor.Nový je nový a máš to za chvíli vyměněný.Do servisu nejezdi a oprav si to sám.Pokud si zapálenej pro věc,uděláš to bez větších problémů.Nezapoměn to odvzdušnit a použij novou kapču.Máš pokoj zase na dlouho.A pamatuj,že auto které nejezdí,se porouchá dřív něž které rajtuje dennodenně.Tím nemyslím a neporovnávám auto který je naschvál likvidovaný pro zábavu a auto co stojí někde v garáži a stárne.To pak ta garáž samozřejmě vyhrává. Jestli budou mít bubny otlaky z obložení,takový ty matový části,jak to dlouho stojí a neotírá se ta brzdná plocha,tak,vezmi smirek cca 80 hrubost a osmirkuj do matova vnitřek bubnu po celý brzdový ploše a to i obložení paken.Vždy měj suché a nemastné ruce,ani vlhké od brzd.kap.A dej ještě pozor na to,že kapalina funguje jako barvožrout velice dokonale s naprostou pečlivostí.Při potřísnění jakýhkoliv lakovaných ploch i štítu brzdy tu kapalinu opáchni vodou,nejlíp je ale v tomto ohledu nízkovroucí benzím nebo techničák.Protože jinak bude po barvě a to sebeodolnější....Snad smalt v tomto souboji by obstál na jedničku.Tak Škudce 100 zdar a ať jí brzy vyléčíš a jezdíš s ní.
|
| 25.6.06, 12:36 |
|
 |
|