Výměna HBV-černý za červený
| Autor |
Zpráva |
|
ritchie
|
 Výměna HBV-černý za červený
Ahoj všem.
š 105,r.88. Začal propadat pedál,odvzdušnil jsem,dobrý a za pár dní znova.Tak jsem dal jiný HBV ale ten červený,použitýdobrý.Byl tam původně černý,tak jsem povytáhl čudlík na posilovači,ponechal předepsanou vůli a dal ten červený a odvzdušňoval.Vypadalo to O.K,hned byl pedál nahoře,s odvzdušňením žádné problemy a brzdilo to dobře.Ale pak jsem zjistil,že auto tahne doprava.Když na to šlápnu tak jde P.P do smyku a L.P brzdí málo nebo vůbec.Tak znova na hever znova odvzdušnit válec,zadek a předek a pořád to samé.Ze všech odvzdušn.stříká čistá kapalina.Tak nevím jestli mám rovnou koupit fungl novýHBV a nebo je v tom nějaký fígl třeba hadičky,nebo jsem špatně nastavil ten čípek na posilovači.Nebo ty válce nejsou záměnné?Ještě jsem rozhýbával př.pístky ale chodily dobře.Tak se ptám sám sebe a vás-proč dávat nový HBV,když je pedál tvrdý a nahoře, auto brzdí ale blokuje P.P?Může mít HBV vliv na to že jedno kolo blokuje? Už nevím co s tím a STK na mě čeká.
Díky za každý nápad.
|
| 18.1.09, 21:59 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Šemik
|
Proč nový HBV? Ty červené jsou originální co dávali v AZNP, ty nejsou skutečně nic moc. Kup nový černý Fragokov
S tím blokováním kol, určitě tam není vzduch?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 18.1.09, 22:02 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Na to pozor Šemíku, ty černý jsou někdy made in Poland a kolikrát se mě stalo že jsem nebyl schopnej ho zaboha odvzdušnit, stačilo koupit červenej, odfouknout ho přímo na průtokáčích pak jednou do kola auto a bylo hotovo.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 18.1.09, 22:07 |
|
 |
|
ritchie
|
Šemik píše: Proč nový HBV? Ty červené jsou originální co dávali v AZNP, ty nejsou skutečně nic moc. Kup nový černý Fragokov S tím blokováním kol, určitě tam není vzduch?
Právě ten černý tam byl původně,já jsem dal červený. Odvzdušňoval jsem to tolikrát,že už teče čistá kapalina.
|
| 18.1.09, 22:07 |
|
 |
|
Šemik
|
Právě proto píšu ČERNÝ FRAGOKOV
Já ty červené nemám rád, dneska už jsou všechny pěkně vyrezlé..
|
| 18.1.09, 22:08 |
|
 |
|
Kristensen
|
Já si myslím že tvůj problem může být spíš v zadřeném pístku na kole, někde vyhrabej destičky sjeté přímo na plech dej ji na tu stranu která brzdí míň a řekni někomu ať šlape na pedál a dívej se zda oba pístky vyjížděj, můžeš tam klidně nacpat jen šroubováky nebo montpáky ale nezapomeň na jednu věc, ani jeden z pístků by se ti neměl dostat ke kotouči blíž než na cca 8mm jinak ty pístky můžou vypadnout ven (těch 8mm taky ber podle toho jak máš sjetej kotouč, čím víc tím větší mezera je bezpečnější)
|
| 18.1.09, 22:11 |
|
 |
|
ritchie
|
Šemik píše: Právě proto píšu ČERNÝ FRAGOKOV Já ty červené nemám rád, dneska už jsou všechny pěkně vyrezlé..
Zítra to risknu a koupím funglovku černý a napíšu jak to dopadlo.
|
| 18.1.09, 22:12 |
|
 |
|
Kristensen
|
Pokud dochází k nesouměrnosti brždění u Šáde tak většinou je příčina někde na kole nebo na cestě ke kolu, ale ne v HBV, to by nebrzdil celej předek nebo celej zadek.
|
| 18.1.09, 22:13 |
|
 |
|
ritchie
|
Kristensen píše: Pokud dochází k nesouměrnosti brždění u Šáde tak většinou je příčina někde na kole nebo na cestě ke kolu, ale ne v HBV, to by nebrzdil celej předek nebo celej zadek.
Ještě se zeptám,jak jsou tam okruhy?přední a zadní,nebo křížem?
|
| 18.1.09, 22:16 |
|
 |
|
Šemik
|
Jestli to auto má dvoupístky tak předek/zadek.
Tím novým HBV to skutečně pravděpodobně nevyřešíš, je ale prevence proti tomu že tě tenhle červený někde vypeče
|
| 18.1.09, 22:19 |
|
 |
|
Kristensen
|
Pokud máš Š105 88 tak tam je jen přední a zadní a obě přední jsou napájený jednou dírou z HBV a taktéž zadní, jsou napájeny druhou dírou z HBV, pokud by jsi chtěl okruh křížem nebo jak koliv jinak rozdělenej, potřeboval by jsi 4 vývody na HBV, jinak Š130 měla na předku 4písty takže dohromady 8 pístků na přední nápravě a tam to šlo tak že na jeden okruh ti brzdil zadek a 4 přední pístky (dva a dva na jednom kole) a na druhej okruh ti brzdily zbejvající 4 pístky na předku.
|
| 18.1.09, 22:24 |
|
 |
|
ritchie
|
Šemik píše: Jestli to auto má dvoupístky tak předek/zadek.
Tím novým HBV to skutečně pravděpodobně nevyřešíš, je ale prevence proti tomu že tě tenhle červený někde vypeče
Je tam klasika dvoupístky.Kontroloval jsem je a normálně vyjíždějí a jdou lehce zamáčknout,ale třeba je nějaký přidřený a to asi bez demontáře nezjistím.Takže zítra budu zase bádat.Už mám scvrklé ruce od kapaliny.
|
| 18.1.09, 22:28 |
|
 |
|
Kristensen
|
ritchie píše: Šemik píše: Jestli to auto má dvoupístky tak předek/zadek.
Tím novým HBV to skutečně pravděpodobně nevyřešíš, je ale prevence proti tomu že tě tenhle červený někde vypeče Je tam klasika dvoupístky.Kontroloval jsem je a normálně vyjíždějí a jdou lehce zamáčknout,ale třeba je nějaký přidřený a to asi bez demontáře nezjistím.Takže zítra budu zase bádat.Už mám scvrklé ruce od kapaliny. Pokud všechny vyjížděj stejně omrkni ještě hadice zda nejsou v háji a pak ještě napiš postup odvzdušnění jak to děláš
|
| 18.1.09, 22:42 |
|
 |
|
ritchie
|
Tak když jsem měnil ten válec tak jsem ho zalil kap.,pak odpustil vzduch na válci u trubiček,spodní pak horní pak přední kola a pak zadní.Měli by se nejdříve dělat asi zadky ale asi to je jedno.Vzduch byl jen ve předních kolech.Pak jsem to dělal vše znova tak dlouho,že už šla nová kapalina ven.
Ale teoreticky,když jde z obou předních odvzdušňováků kapalina tlakem a čistá,tak už je asi problém jen v brzdičích,ne?To mě tak napadlo.
|
| 18.1.09, 23:01 |
|
 |
|
Kristensen
|
No a odpouštíš tak že našlapeš držíš otevřeš a znova nebo otevřeš a šlapeš a když už nejde vzduch tak když je pedál dole tak zavřeš? Jinak se to tady myslím už jednou hojně diskutovalo jestli nejdřív předek pak zadek, já trvám na tom že od nejvzdálenejšího kola od nádobky postupně k tomu nejbližšímu a pro jistotu po každém kole dolejt do plnej nádobky
|
| 18.1.09, 23:07 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |