podivný chování pedálu - 120
| Autor |
Zpráva |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
 podivný chování pedálu - 120
Zdarec, budu se pouštět do lehké revize brzd před technickou, tak sem se chtěl zeptat na pár věcí...poslední dobou mi pedál bere jednou vejš jednou níž, cca o centimetr, prostě ne moc ale noha to pozná, po našlápnutí se zvedne...ale jenom někdy..kdyby to byl HV, tak to dělá dycky ne? můžu mít třeba prokoplej posilovač (nebo třeba hadice, je stará a placatá)? Nebo stará brzdovka? Váznutí pístků?...nechal bych to na STK, aby mě řekli co se jim nelíbí, ale když je tady ten techweb...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 17.5.07, 13:56 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Šemik
|
Nejdřív bych vyměnil hadici posilovače. Pokud máš původní (zelené opředení) tak je téměř jisté že je děravá..
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 17.5.07, 14:23 |
|
 |
|
Drak
|
Tohle by mohly dělat samostavy v zadních brzdách, jednou pakny podrží otevřený, někdy se pakny vrátí do nuly, zkus přitáhnout ručku, než začne brzdit a potom ju povol tak o jeden, nebo dva zuby a zkus tak jet, jestli se pedál zklidní, tak je to samostavem.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 17.5.07, 14:55 |
|
 |
|
CROWACK
|
OK, díky za tipy, na hadici posilovače bych to neviděl, myslím, že kdyby v ní byla lochna, tak by to sálo falešnej vzduch a to bych poznal (a nedalo by mi to dneska na rovině 140  ). Na samostavy zkusím kouknout, zjistil sem před chvílí, že se mi lehce hřeje lz kolo, tak v soboru pude buben určitě dolů... 
|
| 17.5.07, 16:44 |
|
 |
|
Šemik
|
dal bys 140 i s děravou hadicí  Ale ta díra se pozná celkem dobře jinak - kolísá ti volnoběh? Jestli jo, tak bude děravá..
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 18.5.07, 13:47 |
|
 |
|
CROWACK
|
Šemik píše: dal bys 140 i s děravou hadicí  Ale ta díra se pozná celkem dobře jinak - kolísá ti volnoběh? Jestli jo, tak bude děravá..
volnoběh je jak víno, kdyby mě kulhal, už okolo toho lítám jak šaman okolo táboráku 
|
| 18.5.07, 16:31 |
|
 |
|
CROWACK
|
 Vyřešeno
Tak sem se podíval do té levé zadní brzdy a bingo - samostav vohnutej jak rohlik...a rovnou i zadřený prase z jedné strany a z toho tepla upečenej simering před ložiskem na poloose...ale že sem si dal, zlomil sem u toho instalatérskej hasák, mám placatý prsty  ...ráno koupím nový čuně, samostav, pakny i simering a de se na to...akorát sem přitom zjistil, že mě někam odcestovaly L-gumy, takže zase práce navíc + geometrie...člověk se holt nenudí... 
|
| 1.6.07, 19:23 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
no nevim ale brzdy by se měly dělat v páru 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 1.6.07, 19:25 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Sadra17 píše: no nevim ale brzdy by se měly dělat v páru 
Ano, vzdy celou napravu 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 1.6.07, 19:26 |
|
 |
|
CROWACK
|
no pakny se prodávají po čtyřech, tak je vrazím i na druhou stranu, samozřejmě, na tom přece nebudu šetřit...ale ostatní věci-prase, samostav, buben...sou dobrý, tak se mnou ještě chvíli vydrží...
EDIT: jde o stejnoměrný účinek brzd na obou stranách...ale kdybych něco nezvládl, tak bych to brzo zjistil, na bubnech na STK... 
Naposledy upravil CROWACK dne 1.6.07, 19:31, celkově upraveno 1
|
| 1.6.07, 19:29 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Prase vymen na obouch stranach, ja to jednou udelal jen na jedny a pak sem si drbal hlavu ze sem to musel po par mesicich zase rozebirat 
|
| 1.6.07, 19:31 |
|
 |
|
CROWACK
|
Matthes píše: Prase vymen na obouch stranach, ja to jednou udelal jen na jedny a pak sem si drbal hlavu ze sem to musel po par mesicich zase rozebirat 
abych předešel logistickejm problémům, sem tu druhou stranu dneska rozebral a kontroloval, abych zaráz koupil i na druhou stranu vse co bude potreba...prase je jako novy, gumicky maji ostry brity, neni vyrezly, pistky krasne chodi...kapalina do nich prinde nova, tak na co zbytecne utracet 160korun? Ja vim, ze oproti lidskymu zivotu je 160 korun naprosto mrzka castka, ale myslim si, ze urcity opotrebeni na nem poznam a ze neni hned potreba menit vsecko co me napadne, tak jak to obcas delaji v nekterejch servisech...ostatne driv se prasatka i prelapovavaly a davaly se abnormalni pistky...tak jako u prednich kotoucu...
|
| 1.6.07, 19:38 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 1.6.07, 19:42 |
|
 |
|
CROWACK
|
Sadra17 píše: http://skoda.stable.cz/cz/index.php?action=show&id=8&id2=2&id3=56925&offset=0
jo, tyhle sem si jednou koupil...sou trocha jinačí a nešly mě tam moc dat, tak sem je šel vrátit...navíc, kdoví jak dlouho je skladoval, guma časem tvrdne...(i když některý prasátka z obchodu...no...sou eště pal  )
|
| 1.6.07, 19:45 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
2 prasata za to stojej  Vzdy delame celou napravu  To je jak vymenit pistni krouzky jen na 2 valcich 
|
| 1.6.07, 19:51 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |