Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.5.26, 01:39

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 brzdy na novych a starych autach 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Drak píše:
Asi to bude taky jinší konstrukcí brzd, většina aut po roce 95 má ABS a to už nepracuje se slabým podtlakem od sání, nebo v vývěvy, ale daleko větším přetlakem od kompresoru a to se jinak reguluje, ale je to o zvyku, když budeš skákat z auta do auta, tak si noha zvykne na všechno.

tak s tim souhlasim....doma přeskakuju z auta do auta....taky záleží na stavu brzdovýho obložení, destičkách atd atd...taky záleží na ploše, kterou se destička nebo pakna opírá o kotouč nebo buben....když sem jel poprvé s naší koktávkou, taky sem to zašláp a fotr málem vylít voknem, prostě sem to nečekal, ale podruhý už to bylo lepší, potřetí dobrý no a pak už nad tim ani nepřemejšlíš....

31.7.08, 21:14
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
DRYVER píše:
Jeli jste nekdo s meganem II?? Ten ma tepreve ostre brzdy. To clio jak pise deekay by se podle toho mohlo jit vklidu zahrabat.

Máme ho ve firmě, no hrůza, ještě, že to má ABS :D stačí se dotknout pedálu a už to flekuje... ale zase Polo z roku 2007 je proti (mýmu) fáčku tupý...

31.7.08, 23:24
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
Nepér píše:
Máme ho ve firmě, no hrůza, ještě, že to má ABS :D stačí se dotknout pedálu a už to flekuje... ale zase Polo z roku 2007 je proti (mýmu) fáčku tupý...

Zkus si nekdy transita bez ABS, to se na pedal jen podivas a uz stojis :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

31.7.08, 23:54
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Voditelj brodice

Příspěvek 
DRYVER píše:
Jeli jste nekdo s meganem II?? Ten ma tepreve ostre brzdy. To clio jak pise deekay by se podle toho mohlo jit vklidu zahrabat.

no neviem, uz som parkrat nechtiac pustil automaticky vystrazne smerovky ;)

1.8.08, 01:19

Příspěvek 
deekay píše:

Automatické výstražné směrovky? To jako když trochu víc přišlápneš na brzdy?

Mě ty citlivé brzdy docela štvou, páč nejsem zvyklý na klasické přibrzďování, ale hned všichni líbají čelní sklo. Ten brzdový asistent to je tež volovina.

1.8.08, 01:21
Voditelj brodice

Příspěvek 
gokralik píše:
deekay píše:

Automatické výstražné směrovky? To jako když trochu víc přišlápneš na brzdy?

Mě ty citlivé brzdy docela štvou, páč nejsem zvyklý na klasické přibrzďování, ale hned všichni líbají čelní sklo. Ten brzdový asistent to je tež volovina.

jj to je ono :D je to celkom dobra vec lebo sa to aj same vypne ked sa pohnes, starym typom sa to zabudalo vypnut :D
tiez ked presadnem z fava tak mi trva 2-3 slapnutia kym si uvedomil ze to treba len liznut
a ten brzdovy asistent je nahodou velmi dobra vec, teda ak myslime to iste:
robi to to ze ked prudko slapnes na brzdu tak zacne brzdit najviac ako to ide
darmo, tie renaulty su ohladom bezpecnosti premakane

1.8.08, 01:55

Příspěvek 
je jasný, že když někdo jezdí ve 120tce, tak při jízdě s novými auty může mít problémy. V zimě 1997, když začala oktávka, jsem byl testovačce. Tehdy jsem jezdil s Š100. To jsem nechápal, co se dělo při prvním bzdění. Ale docela rychle jsem si na to zvykl. Podobná situace byla o pár let později. Byl jsem se svézt s Golfem IV (4xkotouč), při prvním přibrzdění jsem šel na sklo. Tehdy jsem kočíroval Š105 (87). Dnes s tím nemam problem. Jde o zvyk. Spíš jsem vyjukanej, když sednu do tý 105 :-) Alespoň že Rapid má brzdy hodně solidní na svůj věk.
gokralik: brzdový asistent pracuje pouze při krizovém brzdění a tvrdit, že je to volovina je hodně odvážný.

1.8.08, 07:15
rejpal

Příspěvek 
MATTESS píše:
je jasný, že když někdo jezdí ve 120tce, tak při jízdě s novými auty může mít problémy.

Tohle řeším jednoduše, ve stodvacítce brzdím celou nohou, v novějších autech jen špičkou. Stačí si zvyknout a není problém. :)

MATTESS píše:
brzdový asistent pracuje pouze při krizovém brzdění a tvrdit, že je to volovina je hodně odvážný.

Zase bych to nepřeceňoval, nová auta brzdí ostře, dobře, sedí, všelijací asistenti s třípísmennými zkratkami se starají o pocit bezpečí, ale jakmile přijde krizová situace, nové auto letí do škarpy. :wink:

1.8.08, 07:35

Příspěvek 
Na ostre brzdy si rychlo zvyknes. Potom sa vracat k staremu je dost neprijemne. Kedysi ked som presiel zo S100 na S120 s posilnovacom, tiez som pri prvom pribrzdeni flekoval. A ked som z S130 presadol do lady 1200 - cista panika, ved to vobec nebrzdi.

1.8.08, 09:15

Příspěvek 
MATTESS píše:
brzdový asistent pracuje pouze při krizovém brzdění a tvrdit, že je to volovina je hodně odvážný.

Zase bych to nepřeceňoval, nová auta brzdí ostře, dobře, sedí, všelijací asistenti s třípísmennými zkratkami se starají o pocit bezpečí, ale jakmile přijde krizová situace, nové auto letí do škarpy. :wink:[/quote]
Ono s blbcom za volantom poleti do skarpy kazde auto. A pocit bezpecia - ano, bez ABS sa citim v dnesnej premavke dost mimo. Nudzovo brzdit zo 130 na mokrej A1 bez ABS je pekne o drzku. Zvlast ked auto pred tebou ABS ma.

1.8.08, 09:19
rejpal

Příspěvek 
Peter50kw píše:
Ono s blbcom za volantom poleti do skarpy kazde auto. A pocit bezpecia - ano, bez ABS sa citim v dnesnej premavke dost mimo. Nudzovo brzdit zo 130 na mokrej A1 bez ABS je pekne o drzku. Zvlast ked auto pred tebou ABS ma.

Problém je v tom, že blbci se nechají lehce autem přesvědčit, že to prostě bude držet stopu furt, ti chytřejší ví, že to tak není. Co se týče ABS, moc jsem s ním nenajezdil a po dálnicích taky nejezdím, ale nepotřeboval jsem ho zatím ani jednou. Možná to chce držet větší odstup a nelepit se na ostatní auta. :wink:

1.8.08, 09:35

Příspěvek 
fatal píše:
Peter50kw píše:

Problém je v tom, že blbci se nechají lehce autem přesvědčit, že to prostě bude držet stopu furt, ti chytřejší ví, že to tak není. Co se týče ABS, moc jsem s ním nenajezdil a po dálnicích taky nejezdím, ale nepotřeboval jsem ho zatím ani jednou. Možná to chce držet větší odstup a nelepit se na ostatní auta. :wink:

to sa nie vzdy da... rozdiel pri brzdeni zo 100km/h medzi 130tkou a trebars novou fobiou je tak 15 metrov... to je dost na preletenie celej dlzky krizovatky.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

1.8.08, 09:43
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Ondras83 píše:
Drak píše:
Asi to bude taky jinší konstrukcí brzd, většina aut po roce 95 má ABS a to už nepracuje se slabým podtlakem od sání, nebo v vývěvy, ale daleko větším přetlakem od kompresoru a to se jinak reguluje, ale je to o zvyku, když budeš skákat z auta do auta, tak si noha zvykne na všechno.

tak s tim souhlasim....doma přeskakuju z auta do auta....taky záleží na stavu brzdovýho obložení, destičkách atd atd...taky záleží na ploše, kterou se destička nebo pakna opírá o kotouč nebo buben....když sem jel poprvé s naší koktávkou, taky sem to zašláp a fotr málem vylít voknem, prostě sem to nečekal, ale podruhý už to bylo lepší, potřetí dobrý no a pak už nad tim ani nepřemejšlíš....

Tiež súhlasím..preskakujem ŠOctaviaII-ŠFabiaI-Opel Corsa rv 96-Peugeot 407-moja Š125-Ford Mondeo-Ford Focus-otcova Š120...nemám s tým absolútny problém, je to vec zvyku, každé auto trocha inak...najhošie brzdy má Mondeo a moja Š125 (v Mondeu človek musí stlačiť pedál veľmi hlboko a v mojej Š125 zasa dosť silno)...skôr mám problém s odstupmi medzi pedálmi...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

2.8.08, 18:13

Příspěvek 
fatal píše:
Zase bych to nepřeceňoval, nová auta brzdí ostře, dobře, sedí, všelijací asistenti s třípísmennými zkratkami se starají o pocit bezpečí, ale jakmile přijde krizová situace, nové auto letí do škarpy. :wink:

To spíš nebude těma písmenkama, ale špatným mezikusem mezi volantem a židlou, kterej věří tomu, že při brždění na sněhu zastaví pomocí asistenta na 10ti metrech

3.8.08, 15:42

Příspěvek 
Drak píše:
fatal píše:

To spíš nebude těma písmenkama, ale špatným mezikusem mezi volantem a židlou, kterej věří tomu, že při brždění na sněhu zastaví pomocí asistenta na 10ti metrech

na mě asistent (teda spíš asistentka) křičí, že už se mno nikdy nepojede :oops: :?

3.8.08, 20:56
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 44 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další