| Autor |
Zpráva |
|
Petr13
|
Díky moc za pomoc.Až se vrhnu na tu výměnu a něco nepujde tak se ozvu.Zatím díky za ochotu všem.
|
| 13.8.07, 11:37 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Petr13
|
Zdravím,můžete mi prosím poradit.Membrána je pořád prasklá,ale navíc se ztrácí brzdovka.Asi 3x když sem projížděl prudkou zatáčku se zamnou začalo kouřit z výfuku.Hroznej dým a pak zase v pohodě.Myslíte,že se může brzdovka dostat přes posilovač a podtlakovou hadici do motoru,protože ta brzdovka nikde jinde neteče.Díky moc
|
| 4.9.07, 08:51 |
|
 |
|
ventYl
|
myslim, ze to je vcelku nemozne... to by musel byt posilovac uplne rozorvany a navyse plny brzdovky, pretoze vyustenie podtlakovej hadice na posilovaci je na vrchnej strane (ak sa bavime o S120) a vo vrchnej casti posilovaca u Favorita. To by uz davno zacalo niekam vytekat.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 4.9.07, 09:00 |
|
 |
|
Petr13
|
Díky.Tak kde by se ta brzdovka mohla ztrácet,když sem nikde nic nenašel?
|
| 4.9.07, 09:20 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Petr13 píše: Díky.Tak kde by se ta brzdovka mohla ztrácet,když sem nikde nic nenašel?
môžeš mať niekde prasknutú trubku, alebo spoj, dôkladne skontroluj všetky trubky a spoje, aj tie na zadnej náprave... to chce ísť pod auto z jamy, alebo na zdvihák...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 4.9.07, 11:31 |
|
 |
|
Petr13
|
Koukal sem jenom pod heverem a trubky vypadaj ok.Měl sem rozdělanej jeden zadní buben,ve předu na brzdách by to snad viditelně teklo.0,5l asi za 10 dní,to by muselo bejt něco dost zechcaný a není.Díky
|
| 4.9.07, 13:20 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
Petr13 píše: Koukal sem jenom pod heverem a trubky vypadaj ok.Měl sem rozdělanej jeden zadní buben,ve předu na brzdách by to snad viditelně teklo.0,5l asi za 10 dní,to by muselo bejt něco dost zechcaný a není.Díky
zacákané by to muselo byť, ale čo ak máš niekde takú mokroskopickú trhlinku a strieka to priamo pod auto iba ak brzdíš, to ide kapalina na cestu a to nepostrehneš keď to ide iba ak brzdíš.
skús postáť na mieste a pri tom stáť na brzde, najlepšie na suchom asfalte, potom choť s autom 4m do predu a dôkladne sa pozri či niekde nie je tá kvapalina nastriekaná na ceste...
inak si to vysvetliť neviem, kvapalina sa nemá ako a kam stratiť...
|
| 4.9.07, 20:23 |
|
 |
|
Petr13
|
Díky,zkusím to tak.
|
| 5.9.07, 07:51 |
|
 |
|
Bukaj
|
Brzdová kapalina se může dostat do sání motoru právě přes tu prasklou membránu v posilovači. Membrána je prakticky nezničitelná, pokud nepřijde do styku s brzdovkou...
Takže než vyměníš posilovač, tak přetěsni HBV (vyměň v něm gumičky), nebo dej nový - podle stavu.
Jinak posilovač pro š 105/120... je odlišný - má menší průměr a tudíž i menší účinnost 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 5.9.07, 18:51 |
|
 |
|
michalkatka
|
Bukaj píše: Brzdová kapalina se může dostat do sání motoru právě přes tu prasklou membránu v posilovači. Membrána je prakticky nezničitelná, pokud nepřijde do styku s brzdovkou...  Takže než vyměníš posilovač, tak přetěsni HBV (vyměň v něm gumičky), nebo dej nový - podle stavu. Jinak posilovač pro š 105/120... je odlišný - má menší průměr a tudíž i menší účinnost 
na fave? pojednávame tu o favorite pickupe, ono teoreticky sa kvapalina má ako dostať do posilovača, ale prakticky som sa s tým ešte nestretol..
|
| 5.9.07, 21:08 |
|
 |
|
Bukaj
|
michalkatka píše: Bukaj píše: Brzdová kapalina se může dostat do sání motoru právě přes tu prasklou membránu v posilovači. Membrána je prakticky nezničitelná, pokud nepřijde do styku s brzdovkou...  Takže než vyměníš posilovač, tak přetěsni HBV (vyměň v něm gumičky), nebo dej nový - podle stavu. Jinak posilovač pro š 105/120... je odlišný - má menší průměr a tudíž i menší účinnost  na fave? pojednávame tu o favorite pickupe, ono teoreticky sa kvapalina má ako dostať do posilovača, ale prakticky som sa s tým ešte nestretol..
Když teče válec, tak zpravidla teče do posilovače.- U škodovek jsem čistil již několik posilovačů od brzdovky - doslova jsem je musel vylít...
...na Fa je sice válec naležáka, ale to brzdovce nebrání prolínat do posilovače. A když tomu ještě napomáhá sání skrz děravou membránu v posilovači, tak tu brzdovku doslova vycucává z válce. Teoretické možné vysvětlení 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 5.9.07, 21:23 |
|
 |
|
michalkatka
|
Bukaj píše: michalkatka píše: Bukaj píše: Brzdová kapalina se může dostat do sání motoru právě přes tu prasklou membránu v posilovači. Membrána je prakticky nezničitelná, pokud nepřijde do styku s brzdovkou...  Takže než vyměníš posilovač, tak přetěsni HBV (vyměň v něm gumičky), nebo dej nový - podle stavu. Jinak posilovač pro š 105/120... je odlišný - má menší průměr a tudíž i menší účinnost  na fave? pojednávame tu o favorite pickupe, ono teoreticky sa kvapalina má ako dostať do posilovača, ale prakticky som sa s tým ešte nestretol.. Když teče válec, tak zpravidla teče do posilovače.- U škodovek jsem čistil již několik posilovačů od brzdovky - doslova jsem je musel vylít... ...na Fa je sice válec naležáka, ale to brzdovce nebrání prolínat do posilovače. A když tomu ještě napomáhá sání skrz děravou membránu v posilovači, tak tu brzdovku doslova vycucává z válce. Teoretické možné vysvětlení 
ano, to je to teoretické, ale je tam niekoľko gumičiek, tesnení a membrána ktoré by museli byť deravé aby sa to do sania dostalo, už si nepamätám čo tam všetko je, a to mám doma asi 4 dobré posilovače, keď bude čas jeden rozhodím... 
|
| 5.9.07, 21:27 |
|
 |
|
Petr13
|
Díky za příspěvky,zase sem o něco chytřejší.Takže mi teoreticky odešla membrána v posilovači a navíc ještě HBV.A brzdovka pokud se dostala do posilovače tak přes tu membránu na podtlakový hadici asi teda někdy prolítává až do motoru,když projedu ostrou zatáčku.Co je to teda za membránu na tý hadici,někde sem četl že je propustná jen z jedný strany,nebo je taky prokoplá?To už mám asi plnej posilovač brzdovky,protože už se neztrácí tolik a možná to i líp brzdí.  Díky moc.
|
| 6.9.07, 08:05 |
|
 |
|
Bukaj
|
Petr13 píše: Díky za příspěvky,zase sem o něco chytřejší.Takže mi teoreticky odešla membrána v posilovači a navíc ještě HBV.A brzdovka pokud se dostala do posilovače tak přes tu membránu na podtlakový hadici asi teda někdy prolítává až do motoru,když projedu ostrou zatáčku.Co je to teda za membránu na tý hadici,někde sem četl že je propustná jen z jedný strany,nebo je taky prokoplá?To už mám asi plnej posilovač brzdovky,protože už se neztrácí tolik a možná to i líp brzdí.  Díky moc.
Ta membrána (ventil) na té hadici je jenom zpětný ventil, aby posilovač držel podtlak i v případě zhasnutí motoru...
|
| 7.9.07, 18:32 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |