| Autor |
Zpráva |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Tam sem hledal a nic nenasel  No to je u me normalni, kolikrat se mi treba stalo ze hledam kombinacky a po deseti minutach si uvedomim ze je mam v ruce
Zejtra to omrknu 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 31.10.06, 22:00 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Bukaj
|
Ještě si neodpustím sem napsat, že dnes jsem dělal na škodovce mé kolegyně ze školy a takhle zachovalou š 120L/1986 v původním stavu jsem ještě neviděl
Jen přední blatníky byly zvnitřku prokvetlé - klasické auto po důchodkyni.
Spodek jak když vyjelo z fabriky (ty brzdové trubky!, ...), jen některé původní gumové hadice už to měly za sebou...
Motor pekelně rozštelovaný a zasraný olejem a vazelínou, ale bez vůlí (rozdělovač, rozvody apod.), karbec netknutý rukou mechanika (připravil jsem jej o panenství  ), druhá komora snad nikdy dosud neotevřela  - domlouval jsem jí asi 15 minut, než začla jakž takž volně chodit (Konkor opět nezklamal), ohnutá packa akcelerační pumpičky - jezdilo to jen na podtlak  , podtlaková regulace nefunkční,...
A začínám věřit na Akta X - podle jakého klíče se montovaly karburátory dohromady? Tenhle karbec byl původní originál z r. 1986 - byl to 120kový SEDR, ale měl ekonostat  .
Doposud jsem ekonostat viděl jen na SEDRu ze 130ky a 136ky - může mi to někdo vysvětlit? Že by na přání zákazníka montovali karb s ekonostatem? A ještě jedna divná věc - zadní čelo bylo takové to s těmi zapuštěnými světly (jako u užovek GLS 80tých let, nebo Garde/Rapid)  Vše zaručeně původní. Že by nějaká exportní verze?
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 31.10.06, 22:14 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10608 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
sem sem jeste nepsal  tak to musim napravit... kdyz budes menit i tu spojkovou trubku tak brzdova se strka z kufru pod auto,ale spojkova prej opacne... ja to nevedel  a proto ji mam pekne sinusovou.. jinak ta brzdova ujde,ale spojkova je pekna pakarna... ty "segrovky" dou pouzit puvodni,vyndavaj se majzlikem) a tu tezsi kostku mam taky...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 1.11.06, 00:22 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Tak to je dulezita informace. Ja sem se prave obaval toho jak s tema trubkama budu laborovat, ktera se dava vrchem a kera dolem  Mam este v zivy pameti jaxem tam rval tu trubku k predni rozvodce (musi jit nad trubkou chlazeni  ) to bylo hrozny, tu mam zas ja zohybanou ... 
|
| 1.11.06, 08:55 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
|
no trubicky sou radost...az to budu delat za tech 26 let znova,tak si shodim predni napravu a bude klid... ta totiz prekazi nejvic  a tech par sroubu a matic navic porad zabere min casu nez hodinovy nadavani na cloveka kterej tohle umisteni vymyslel  a neresil ze to jednou nebudou delat autorizovany servisy ale kdejakej tuner doma 
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 1.11.06, 09:43 |
|
 |
|
Šemik
|
To Bukaj : Ty máš takový štestí, na takový škodovce bych taky chtěl dělat... Jinak to zadní čelo měly v té době rapidy, takže mi nejpravděpodobnější přijde, že se jim nějak pomíchaly při montáži (nebo si za něj připlatila v mototechně, ale u důchodkyně bych na to nesázel...) S tím karbecem ale fakt nevím...
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 1.11.06, 14:03 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
s tim zadním čelem bych řek že montovali co bylo
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 1.11.06, 18:37 |
|
 |
|
Michal Vrabec
|
jo ta kostka se rozpadá opravdu běžně a nebyl bych v klidu mě se totiž u škodovky stalo že sem pak tu kostku prošláp tak radši pozor a hned jak na to někdo z vás přijde tak měnit a měnit brzdy sou život ne 
|
| 2.11.06, 01:08 |
|
 |
|
Bukaj
|
Šemik píše: To Bukaj : Ty máš takový štestí, na takový škodovce bych taky chtěl dělat... Jinak to zadní čelo měly v té době rapidy, takže mi nejpravděpodobnější přijde, že se jim nějak pomíchaly při montáži (nebo si za něj připlatila v mototechně, ale u důchodkyně bych na to nesázel...) S tím karbecem ale fakt nevím...
No, ale Rapidy mají to čelo trošku jiné, ne?
Tohle čelo měly poslední užovky (asi GL a GLS), první, které měly vzadu emková světla, ale předek užovkovej.
Ale to byl rok 1982... 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 2.11.06, 01:14 |
|
 |
|
Michal Vrabec
|
tak tyhle čela byly fakt na rapidech gardéčkách s tim zbytkem si nejsem jistej ale myslim že komunisti dokázali zvládnout to že každý druhý auto co vylezlo z fabriky bylo prototyp můj otec koupil po důchodci 125L v zánovnim stavu a ta měla dokonce čtyřpístky na přední nápravě a na známej lítal se škodovkou běžně kolem 180km/h tak mu to bylo divný a nakonec se ukázalo že to byla verze pro britské ostrovy takže nás pěkně brali na hůl neřádi do rakouska se dokonce vyvážel jednobodovej vstřik 135i ve 120M
|
| 2.11.06, 11:45 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
|
kdybyste to celo nekdo chtel, mam ho doma, ale potrebuje pokitovat a tak..nejakej vul do nej navrtal diry na zadni mlhofky..
|
| 2.11.06, 12:47 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Takze matka to vydrzela  Kostka nebyla v az tak hroznym stavu jaxem myslem, no ale hadice jo
Ale objevil sem neco opravdu zvlastniho: V zadnim levym nosniku sem nasel igelitovou rukavici  asi nejakej delnik byl linej aby ji hodil do kose  ikdyz teda byla relativne cista (no po tech 17 letech  ) 
|
| 3.11.06, 21:43 |
|
 |
|
Mike.M
|
ferrari píše: Čo je to za prípravok??? Keď si spomeniem na tie urvaté odvzdušňováky na 4 piestikoch, takýto prípravok by mal cenu zlata...
No je to nejaky cesky pripravek, vypadalo to jako najaka plastova nadobka s takym zihadelkem. Modra tekutina, je to hrozne podobne odmrazovaci na zamky, ale je na tom nakreslen srubek tezavy. nevim jak se to jmenzje, ale vim ze sem tim odkroutil zatim vse. Ma to velice dobrou vlastnost, ze kdyz to nakapnes kol srubku, tak se to hned roztece po celem obvodu a jaksika to vsakne dovnitr. Nechal sem vzdy pusobit cca5min, klepnul kladivkem, nasadil sem ocko klic. klepl rukou po nem ve smeru a uz sel lechce povolit. No a ty sruby od toho plechi nad sacim potrubi tak ty jaksi odrezly, ren pripravek nejak tu rez rozmocil a ona z vetsi casti sla ocistit hadrikem.
_________________ Skoda favorit 91 karburator
|
| 4.11.06, 09:50 |
|
 |
|
JohnDeere
Registrován: 25.10.06, 13:46 Příspěvky: 180 Bydliště: Čaklov, okr. Vranov n/T SR
|
kachnis píše: no trubicky sou radost...az to budu delat za tech 26 let znova,tak si shodim predni napravu a bude klid... ta totiz prekazi nejvic  a tech par sroubu a matic navic porad zabere min casu nez hodinovy nadavani na cloveka kterej tohle umisteni vymyslel  a neresil ze to jednou nebudou delat autorizovany servisy ale kdejakej tuner doma 
Ja som dával obe trubky, aj brzdovú aj spojkovú zdola a celkom sa to dalo.. samozrejme tie nadávky nechýbali  bez toho to asi nejde:) A k tej demontáži nápravy hmm.. dobrý nápad.. len potom škoda peňazí za geometriu pretože tie dlhé skrutky ktoré držia spodné rameno nie sú prichytené ku karosérii len tak.. dosť podstatne ovplyvňujú geometriu nápravy (záklon kolesa) takže radšej by som ostal pri tých nadávkach 
_________________ Š 125L r.v.89
|
| 4.11.06, 11:59 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Zas dalsi prekvapeni, ty novy zadni brzdovy hadice sou asi o 2,5cm delsi nez ty stary  Nejsou to treba na rapida? Delaly se dva typy hadic nebo jeden?  Ja jesi je mam vratit nebo tam nejak naohybat ... 
|
| 4.11.06, 19:00 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |