Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.5.26, 02:46

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Pístky předních brzd Favorit 
Autor Zpráva

Příspěvek Pístky předních brzd Favorit
Chtěl bych někoho poprosit o radu. Nemáte prosím někdo nějakou fintu na pístky předních brzd u Favorita. Myslím zareznutí. Asi před rokem jsem je měnil za nové, ale teď je zase jeden přirezlý a nechce se vracet zpět. Přitom jsem ty pístky i ty gumičky poctivě promazal tou kapalinou, která je dodávaná v té sadě s pístkem. Hřeje se mi pravé přední kolo, protože je pořád asi přibržděné. Levé kolo na tom není lépe. Nevíte prosím někdo, jak to nějak udělat, aby to vydrželo delší dobu OK? Předem děkuji

14.8.08, 16:25
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Víš určitě že jsou zarezlé? Nezadírají se ti prostě jen přední ložiska? Jestli to už mají za sebou tak se ti budou kola hřát taky.

14.8.08, 17:13
Hliník navždy.

Příspěvek 
A voditka jsou ok? A nejsou ty pistky jen zatuhnuty v gumicce? To mam taky obcas :?

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

14.8.08, 17:16
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Já jsem to zatím podrobně nezkoumal. Jen jsem zatím sundal přední kola a písty v třmenech jsou úplně rezavé. Jeden, u pravého kola se nechce moc vracet. Tak jsem myslel že je to tím. A nevíte prosím jak poznat že je ložisko mrtvé, že to nedělá ten zatuhnutý pístek? Asi tři týdny se mi zdá, že slyším zvuk, jako by mi házelo kolo. Když jsem ale zkoušel protočit kola na zvednutém autě, tak se mi nezdálo že by házely. Když je špatné ložisko tak se hřeje kolo, to vím, ale jak poznám jestli to dělá ložisko nebo brzdy? Díky

15.8.08, 19:44

Příspěvek 
Chtělo by to někoho kdo by ti šlapal na brzdu a ty se podívej jestli se pístky hýbou jak mají , jestli se ti bude zdát že se hýbe málo zkus zkontrolovat brzdovou hadičku jestli není popraskaná pokud ne zkus odvzdušnit. Ten zvuk jak píšeš zkus jestli nemáš povolenej brzdič nebo držák brzdiče. Špatný ložisko poznáš bud že kolo píská nebo když chytneš kolo nahoře a dole a zavikláš s ním je tam vůle. Jestli ti jde točit nadzvedlím kolem ztuha máš zřejmě moc utaženou tu středovou matku malinko ji povol. Jo já když jsem rozhýbával pístky tak jsem pouzdro i ten pístek namazal tou vazelínou jak se dává na vodní čerpadlo u 120ky. pak jsem pístek nasadil zpět a párkrát jsem ho zarazil a kompresorem jsem ho vysunul. Je to už rok a pořád se oba pohybujou.

16.8.08, 11:41

Příspěvek 
veru, mne podobné problémy narobila hadička a to som rozhýbal piestiky, vymenil posilovač s hbv, nakoniec to bola hadička cez ktorú kvapalina nechcela dobre prúdiť, zvnútra ola vydrolená...

16.8.08, 13:43

Příspěvek 
Zatím děkuji za rady. Asi nechám vyměnit trubky a hadičky brzd. Vypadají že už to mají za sebou. Trubky jsou prorezlé, čekám, kdy nějaká prdne, hadičky jsou taky v dost hrozném stavu.
Zkusím nejdříve opravit ty přední brzdy, vyměnit ty pístky. Vyměním preventivně oba, abych měl jistotu, že nejsou na vině. Dnes jsem se díval, že mám pravý kotouč dost horký po jízdě. Má nafialovělou barvu, tak to bude spíše těmi brzdami ne? Jen mě hrozně znervozňuje ten zvuk házejícího kola. Zdá se mi že je to slyšet čím dál více. Jenže když jedu sám autem, jak poznám jestli mi opravdu háže kolo?

16.8.08, 18:56

Příspěvek 
Každopádně udělej jak já tomu říkám generálka předních brzd vyměn i ty prachovky. A to viklající kolo? Zkoušel jsi zaviklat tím kolem? jestli ne tak to zkus a dej mi vědět. Můžeš mít i vyběhanej náboj. Já jsem měl stejný problém a měnil jsem jak náboj tak ložisko.

16.8.08, 19:58

Příspěvek 
Mockrát děkuji Mirmar. S tím zavykláním kolem zítra zkusím. Dnes jsem byl v práci a navíc u nás pršelo. Na tom náboji je nalisované ložisko, že? Zase až tak tomu nerozumím, já spíše elektriku a elektroniku. A kolik tak asi stojí ten náboj? Ložisko vím že stojí asi kolem 400,- Kč, nechám vyměnit asi rovnou obě. Nebo jde vyměnit ložisko i podomácku když nemám stahovák?
Kdyby to šlo, tak bych ho vyměnil sám, ať nemusím pořád cpát do servisů? Dnes když jsem jel z práce, tak mi trochu škubal volant při rychlosti asi kolem 50km/h. Před nedávnem mi to dělalo u rychlosti asi kolem 80km/h, ale po vyvážení kol to přestalo. Teď ale hřeje kolo, slyším jakoby házelo kolo a navíc mi škube volant u nízké rychlosti. To je nějaké špatné znamení, ne?

16.8.08, 20:40

Příspěvek 
Jak muzes mit za rok rezave pistky prednich brzd?? Ja si je menil asi pred 3 roky a porad sou jako zrcadlo leskle, zadna rez.Je teda fakt ze pri kazde kontrole brzd pod tu prachovku striknu nejaky olejicek (vetsinou silikonovy, protoze ten specialni mi jaksi dosel) A pokud je mas rezave jak rikas, tak je docela hodne pravepodobne ze se ti prirezly a proto se ti to hreje. Nekdy kdyz ma nekdo narezle pistky je vyslapu ven, vezmu jemnym smirkem a zas vratm a funguje to 8) tak neco zkus a uvidis :D

16.8.08, 22:10

Příspěvek 
No já nevím jak tam u vás ale u nás na Mostecku jsem kupoval ložisko za 230kč a náboj mě stál 269kč. Náboj musíš nejdřív vylisovat z hlavy kola. Já si na to ten stahovák koupil stál mě asi 180korun. Potom musíš dostat ven to ložisko je tam velká seigrovka tu kup taky novou. Vyndal jsem ji ven a potom jsem vzal kus trubky o stejném průměru jako vnější kroužek ložiska a větším kladivem jsem ho opatrně vybouchával ven. Zpátky zase opačně. Akorát jsem potom nabouchával i ten náboj ale musíš přes něco abys to neponičil.

16.8.08, 22:30
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
nejlepší by bylo to lisovat :wink: to zanes k někomu do dílnytito za kilo nalisujou a nemusíš se bátže to zničíš můžeš říct DRYVERovi ten má lis na tanky :lol:

16.8.08, 22:36
Profil ICQ

Příspěvek 
Sadra17 píše:
nejlepší by bylo to lisovat :wink: to zanes k někomu do dílnytito za kilo nalisujou a nemusíš se bátže to zničíš můžeš říct DRYVERovi ten má lis na tanky :lol:

No sice mam lis na tanky, ale jsem trosku z ruky pro neho.

Lis uz je vyzkouseny a zatim zvaldl uplne vsechno :lol: Jezdi za mnou kamos co dela starsi bavoraky (E30) a vozi si vzdy nalisovat kulaky na ramena. Prej ho vyhodily ze 3 servisu, protoze jim to jejich lisy nezvladly. Nerikam ze sem s tim kulakem taky nezapasil, ale nakonec sem ho vyholoval bastarda 8)

16.8.08, 22:47

Příspěvek 
To ložisko stojí asi 360,- tak jsem napsal zhruba 400,-. Ten náboj nevím, ten jsem se neptal. Zkoušel jsem před chvílí zvednout přední kola a pravé jemně klepe, levé to nedělá. Když ho chytím a zahýbu s ním, právé přední kolo, tak jemně klepe. Vůli nevím, nejde to cítit. Ale kdyby bylo špatné ložisko, tak bude horký kotouč? Skoro po každé jízdě do nebo z práce je kotouč levého kola úplně vařící. Ty pístky jsou rezavé jako uvnitř v té dutině. Ještě jsem to neměl rozebrané, tak činnou plochu nevím. Myslíte že je rozdíl v materiálu podle cenny? V origo škoda obchodě stojí sada s pístkem, gumičkami a tou vodičkou asi 530,- kč. V jiném obchodě škoda stojí už jen asi 250,- kč a tam kam chodím stojí sada Lucas jen 130,-Kč. Tak nevím jestli to mají schválně tak drahé, nebo jestli v tom obchodě kam chodím mají nějaký šmejd Turek a proto tak rezaví.

17.8.08, 08:53

Příspěvek 
varok píše:
Ty pístky jsou rezavé jako uvnitř v té dutině. Ještě jsem to neměl rozebrané, tak činnou plochu nevím.

Uvnitr v te dutine jak pises je uplne jedno ze jsou rezave, klidne at sou tam na pul zhnile, ale cinna plocha msui byt jako zrcadlo.

17.8.08, 10:20
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 40 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další