|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
Blokovanie prednej pravej brzdy - Favorit
| Autor |
Zpráva |
|
Milanco
|
 Blokovanie prednej pravej brzdy - Favorit
Skoda Favorit 135. Blokuje mi pravé predné koleso. Po rozobratí a prečistení piest ide ľahko ( aj predtím) , ale aj napriek tomu po naštartovaní blokuje naďalej koleso. Auto brzdi perfektne, po prejdení pár kilometrov pedál zaberá hneď pri vrchu a koleso varí. Už som vymenil tandemový hlavný valec a poriadne odvzdušnil. Môže to byť brzdový posilovač , alebo rozdelovacie ventily? Posilovač pri zošlapnuti vydáva zvuk, ale posiluje.
Poradte prosím.
Stiahol som vysúvacú tičku posilovača, vyčistil strmene, rozbehal piest ( keď sa dá tak nazvať - piest brzdy pravej prednej oproti ľavému ide o mnoho ťažšie, môže to byť nonotou?), aj tak brzdi - blokuje stále. Môže to byť pokazený posilovač brzd, ktorý stále posiluje po naštartovaní. Čím dlhšie idem tým viac to pribrzduje. Zdá sa mi to čudné. Myslím si pokazený posilovač = neposiluje? Pokazený posilovač = extrémne posiluje? A prečo práve predné pravé?
Pomôžte mi vysvetliť túto záhadu. Mám kúpiť nový posilovač a čo to stojí?
Dakujem za rýchlu odpoveď. Milan
Naposledy upravil Milanco dne 23.10.06, 23:07, celkově upraveno 1
|
| 22.10.06, 22:13 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Peter50kw
|
 Re: Blokovanie prednej pravej brzdy - Favorit
Milanco píše: Skoda Favorit 135. Blokuje mi pravé predné koleso. Po rozobratí a prečistení piest ide ľahko ( aj predtím) , ale aj napriek tomu po naštartovaní blokuje naďalej koleso. Auto brzdi perfektne, po prejdení pár kilometrov pedál zaberá hneď pri vrchu a koleso varí. Už som vymenil tandemový hlavný valec a poriadne odvzdušnil. Môže to byť brzdový posilovač , alebo rozdelovacie ventily? Posilovač pri zošlapnuti vydáva zvuk, ale posiluje. Poradte prosím.
Pravdepodobne ti viazne oblozenie v stremeni. Ak by to bolo v hydraulike, viazlo by aj PZ koleso. Rozober stremen a dokladne vycisti priestor pre oblozenie.
|
| 23.10.06, 08:30 |
|
 |
|
Vašek Tábor
|
Když je to závislé na motoru, tak je to určitě posilovač. A jestli pedál začíná zabírat už nahoře, tak to může dělat taky posilovač, anebo špatně vymezená vůle ovládací tyčky, ale to asi ne, jestli to předtím chodilo dobře a nedělal jsi s tím nic.
Zkus odpojit posilovač a jet kousek bez něj. Motoru to neublíží (je tam ventil), bude to hůř brzdit, ale poznáš jestli se to bude blokovat pořád. Mě se dostalo svinstvo mezi třmen a pístek, takže zůstával vylezlý. Od kola se kouřilo, ale pedál šel pořád stejně.
Rozdělovací ventily tam nejsou, jen omezovací ventily pro zadní kola. Tlak se rozděluje přímo v THV.
Jinak by to bylo LZ kolo, favorit má okruhy napříč. A podle mě by zadní neblokovalo, přední brzda je daleko silnější a bere dřív než zadní.
_________________ Mazda 323, červená
|
| 23.10.06, 09:09 |
|
 |
|
Bukaj
|
Jestli jsi měnil HBV, pak bych viděl příčinu v nedostatečné vůli mezi tlačítkem posilovače a pístem HBV...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 23.10.06, 09:53 |
|
 |
|
Milanco
|
Bukaj píše: Jestli jsi měnil HBV, pak bych viděl příčinu v nedostatečné vůli mezi tlačítkem posilovače a pístem HBV...
Tlačítko posilovača som stiahol a problém blokovania pravej brzdy pretrváva. Je vadný posilovač?
|
| 24.10.06, 08:11 |
|
 |
|
Bukaj
|
Milanco píše: Bukaj píše: Jestli jsi měnil HBV, pak bych viděl příčinu v nedostatečné vůli mezi tlačítkem posilovače a pístem HBV... Tlačítko posilovača som stiahol a problém blokovania pravej brzdy pretrváva. Je vadný posilovač?
Posilovač asi ne, spíš HBV nebo brzdič...
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 24.10.06, 18:57 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a co vodítka co jsou v držáku třmenu, nemáš je zarezlé? chodí ti? jsou pod těma manžetkama a šroubuješ do nich ty dva šrouby M8 co ti drží třmen s destičkama, tam bych viděl problém neodskočí ti vnější destička, já jsem měl jen jednou že při výměně destiček nešel zasunout píst, musel jsem ho tam zarvat stahovákem, vyměnil jsem kapalinu a pak to chodilo, co tomu bránilo nevím, protože po povolení odvzdušnováku se to zasunovalo, možná deset let neměněná kapalina, kdyby to bylo v HBV tak asi brzdí obě kola? a posilovač taky by brzdil všechny kola, miloš
|
| 24.10.06, 21:31 |
|
 |
|
Milanco
|
 odblokovanei prednej pravej brzdy
Všetko som vyčistil, vymenil aj posilovač. Nič nehreje, brzdi výborne. Ale, ale pedál brzdy zaberá až odpolovice. Nechať tak, alebo vysunúť viac pastorok posilovača, alebo iné urobiť - odvzdušniť, valec atd.
Pre všetkých: vadný bol posilovač všetky kolesa pribrzdoval najviac to pravé predné..
|
| 25.10.06, 18:18 |
|
 |
|
Martin
|
Tak ještě trochu vyšroubuj to tlačítko na posilovači.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 25.10.06, 18:26 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
na to tlačítko v posilovači si dávej pozor, pokud tam nebude dostatečná vůle, tak se ti staně, že ti na auto posvíti slunko a zabrzdí se ti tak, že neodjedeš, u l20 to štelovat šlo a u fáčka nevím, to že ti brzdí pedál v polovině a není tvrdý se mě párkrát stalo a to tak, že jsem vypustil brzdovou kapalinu a nalil druhou pak jsem zatáhl odvzdušňováky a odvzdušňoval a ke stoprocentímu výsledku jsem se nedopracoval. tento postup už nedělám, vypustím ze všech kol kapalinu, zatáhnu odvzdušňováky naleju kapalinu a jedu od zadu do předu a jsem tvrdý a vy co máte ABS tak nesmíte nic vypustit z každého kola postupně odpustíte 0,5 litru, takže u ABS na výměnu kapaliny je nutno 2 l kapaliny, toliko chytré knihy.
Závěrem ti chci říct, že kapalina do brzdového systému se musí tlakovat, nikoliv ji tam pouštět samovolně. pevné nervy miloš
|
| 25.10.06, 19:55 |
|
 |
|
kwiko
Registrován: 10.1.06, 13:21 Příspěvky: 5194 Bydliště: Pééétržka a Horne Saliby
|
Mali sme podobny problem, nakoniec to riesila jednoducha vymena hadice k brzdicu! bola akoby zarostla:@)
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
| 27.10.06, 18:40 |
|
 |
|
Milanco
|
kwiko píše: Mali sme podobny problem, nakoniec to riesila jednoducha vymena hadice k brzdicu! bola akoby zarostla:@)
Vysvetli bližšie , aká hadica? Hadica k prednej kotučovej brzde? "zarostlá"
Kto poradí akým lepidlom nalepiť lamely zadných brzd a ako usporiadať pružiny v hlavnom tandem. valci. Či v predu je kratšia, alebo v zadu - Š- Favorit 135 r. 1990. CHcem repasovať.
|
| 29.10.06, 11:58 |
|
 |
|
Milanco
|
 Po výmene THV a posilovača
Po výmene THV, posilovača a nastavení pedál brzdy zaberá až na podlahe.
Vymenil som THV aj posilovač a odvzdušnil. Brzdi dobre, ale až od polovice výšky pedálu a maximálny účinok je až pri spodu. Kolesa už nepribrzduje, ale trhá málinko pri vytáčaní volant. Cítim úplnu ľahkosť a pružnosť motora. To trhanie volantom čo spôsobuje? Keď pedál zaberá od polovice čo mám urobiť? Jazdením sa to nevylepší? Nastaviť mám ešté dlhší chod pedálu-výšku, a staviteľné tlačítko posilovača. Napr. kuželový vývrt v piestu THV je35 mm, nastavenie tlačítka-tičky bude34,7 mm?
|
| 29.10.06, 12:17 |
|
 |
|
kwiko
Registrován: 10.1.06, 13:21 Příspěvky: 5194 Bydliště: Pééétržka a Horne Saliby
|
Myslena bola hadica ako k prednej kotucovke. (teda nie ten kusok na zadnej naprave:o)
Neskory nastup moze robit aj vymedzovac vole na zadnych brzdach, ale skor je tam este niekde vzduch.
Udaje o THV boli tusim v Adrtovi (taka mala tucna knizka v tvrdom obale so svetlomodrym fackom
Asi niesom velmi napomocny 
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
| 30.10.06, 20:31 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |