Nové desky, jedna strana se žhaví více (Felicia)
| Autor |
Zpráva |
|
fatal
rejpal
|
 Nové desky, jedna strana se žhaví více (Felicia)
Felicia 1.3, repasované čepy plovoucího třmenu, nové písty, nové destičky, původní kotouče. Problém je ten, že se za jízdy rozžhaví pravý kotouč asi tak o 10-20 °C více, než levý. Napadá mě jediná možná příčina, před nasazením nových desek jsme píst levé brzdy zatlačili více, než píst pravé brzdy, takže levý třmen šel nasadit na nové desky lehce a volně, pravý byl na nových deskách těsně. Může to být tím? Mám tu pravou stranu ještě povolit? Zatlačení jsme prováděli pomocí povolení odvzdušňovacího šroubu.
|
| 7.5.10, 10:46 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jura
|
10-20 stupnu není žádná tragedie...počkej než si to pořádně sedne... anebo máš někde trocha vzduchu v hadičce atd... Já na autě dělal taky přední brzdy komplet písty nový atd.. vše pěkně namazal hafokrát odvzdušnoval a prostě se mi furt jendo kolo taky více zahřívá než druhé, ale není to takový rozdíl....já už vše zkoušel a už mě spíš napadá, jestli na to nemůžou mít vliv zadní brzdy a jejich odvzdušnení atd.
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 7.5.10, 11:04 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
 Re: Nové desky, jedna strana se žhaví více (Felicia)
mohla by to robiť aj hadička....
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 7.5.10, 18:32 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
hadička se pozná tak že po povolení odvzdušnováku nekape kapalina je tak prolíná nebo vůbec miloš
|
| 7.5.10, 19:34 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
A proč jste zatlačovali s povoleným odvzdušňovákem? Kdyby jsi to zatlačil zpět do nádobky tak by jsi třeba cítil rozdíl v síle zatlačování levé a pravé strany a už by byl problem na světě, pokud to máš takhle tak nažvejkej 150-200km a pak pověz co to dělá a jak se to chová při brždění a odbrždění, jinak není o čem se bavit.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 7.5.10, 20:20 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
slovacek.milos píše: hadička se pozná tak že po povolení odvzdušnováku nekape kapalina je tak prolíná nebo vůbec miloš Hadičkou to asi nebude, když jsme měnili písty, tak kapalina tekla. Kristensen píše: A proč jste zatlačovali s povoleným odvzdušňovákem?...
Protože to drželo pevně. Navíc nechápu, jak by to mohlo jít zpět do nádobky, když to musí držet tlak, vždyť by mi tak pedál při prvním zabrždění šel na podlahu... Nebo je tam nějaký fígl?
Zatím mám asi 60km a rozdíl teplot už není tak velký, na obou kotoučích i po 20km jízdě udržím prst. Při brždění to brzdí (zatím brzdím jen lehce, aby si to sedlo), při odbrždění to nebrzdí (auto na mírném kopečku samo popojíždí).
|
| 7.5.10, 20:58 |
|
 |
|
Jura
|
žádný tlak to nedrží.... tlak se tam udělá až šlápneš na brzdu... píst musí jít nazpět v pohodě když strčíš mezi třmen a desku šroubovák...leda když už je píst moc vylezlej a hodně se zastrkuje, tak to chce možná otevřít nádobku s kapalinou a dávat možná i bacha aby brzdovka netekla nádobkou ven... povolovat odvzdušňovák je kravina respektive zbytečná práce pokud se nemění brzdovka....a pokud po 20 km si vklidu položíš ruku na kotouče oba a jsou zhruba stejně teplý nebo spíše studený tak aspon víš že ti to nepřibržduje (nebo zvedni kolo a zatoč) a pokud ti to při brždění netahá auto do strany tak to bude dobrý...jen to chce zajet....vždycky když se dávají nový kotouče a desyk abrzdovka písty atd... tak než se projede jedna nádrž, tak je takový všelijaký
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 7.5.10, 21:27 |
|
 |
|
patrik-hp
Registrován: 28.6.06, 20:54 Příspěvky: 3257 Bydliště: Brandýs nad Labem
|
Vadný brzdový hadice 
_________________ http://www.youtube.com/watch?v=v1fMnGwZ ... re=related !!!  http://www.youtube.com/watch?v=NAbsLE88 ... re=related ...
|
| 7.5.10, 23:03 |
|
 |
|
Kristensen
|
No tak pokud jsi chtěl pístek zatlačit zpět a nešel a musel jsi povolit odvzdušňovák tak je nejspíš v háji hadice jak píše Patrik. Ten pístek musí jít kdykoliv zatlačit sice to má trochu odpor ale ne nijak extra velkej. Ta hadice většinou zlobí tak že zabrzdit to jde a odbrzdit už se tomu nechce.
|
| 8.5.10, 07:13 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Nejnovější info... Opravdu nevím, zda jsou hadice špatné, ale dneska jsem pod to vlezl a chová se to následovně: Chytnu třmen a jde s ním hýbat, o kousíček, ale jde, cvaká to. Na obou stranách zhruba stejně. Skočím na brzdu (auto stojící a vypnutý motor), pustím, opět hýbu s třmeny a opět to na obou stranách není tuhé, o kousíček to chodí a cvaká (nebo spíše ťuká o desky). Když následně vezmu kus dřeva a zatlačím na třmeny od středu auta, třmeny jsou volnější (levý víc než pravý, ale to může být nestejnou silou, kterou jsem na to použil). Při následném skočení na brzdu jde pedál níž, ale při druhém a dalším zabrždění zabírá zase shora. A po puštění opět se třmeny jde na obou stranách lehce hýbat. Delší trasu jsem nezkoušel, teplotu neporovnával, ale disky teplé nebyly.
Tak a teď otázka, můžu to tak nechat? 
|
| 8.5.10, 21:44 |
|
 |
|
Kristensen
|
Nech to tak a jezdi, ještě zkus jednu věc, nastartuj na místě šlápni na tvrdo na brzdu a pak to někde projeď aspon 1km bez brždění maximálně k zastavení použít opatrně ruční brzdu a až zastavíš tak opatrně zjisti jestli je kotouč studenej na obou kolech pokud ano tak to neřeš a jezdi.
|
| 8.5.10, 21:49 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Tak jsem to zkusil, a hned 2x. Při prvním pokusu byly oba disky horké, pravý o chlup více, mohlo to být z předchozího brždění z kopce, tak mi to nedalo a šel jsem na to ještě jednou - lehce jsem to rozjel, skočil na brzdu až to bloklo, pro jistotu ještě jednou, a pak projížďka asi tak 5km (dřív nebylo vhodné místo k zastavení). Po zastavení (motorem a ručkou) byly oba kotouče vlažné až téměř studené a třmeny měly vůli.
Tímto tedy výměnu hadic odkládám a případ uzavírám (než si zas nebudu něčím jistý  ).
Díky moc za rady. 
|
| 10.5.10, 00:05 |
|
 |
|
Lukasula
|
Jura píše: 10-20 stupnu není žádná tragedie...počkej než si to pořádně sedne... anebo máš někde trocha vzduchu v hadičce atd... Já na autě dělal taky přední brzdy komplet písty nový atd.. vše pěkně namazal hafokrát odvzdušnoval a prostě se mi furt jendo kolo taky více zahřívá než druhé, ale není to takový rozdíl....já už vše zkoušel a už mě spíš napadá, jestli na to nemůžou mít vliv zadní brzdy a jejich odvzdušnení atd.
jo jo, mi to taky furt dělá, a i kdyby jsem se posral, tak to furt brzdilo na jedné straně víc.Jednou jsem zkusil z dlouhé chvíle přehodit držáky třmenu a teď mi to brzdí víc na té druhé straně.A to byly ty držáky nové.
V jednom obchodě mi prodavač řekl, že měl stejný problém, a že to bylo nekvalitníma kotoučema. Prý se při prudkém brždění kotouč přehřeje a ,,změkne" a pak má jinou struktůru a vic se hřeje a sjíždí.
_________________ Škoda Felície 1.3MPi, 50kw, r.v. 2001
KÁŽDÉ AUTO MÁ SVÉ MOUCHY, ALE TO MOJE JE JAK MUCHOLAPKA
|
| 30.6.10, 22:57 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Tak už je to asi dobré, rozdíl v účinku levého a pravého je maximálně 1%. 
|
| 30.6.10, 23:40 |
|
 |
|
Nanuk12
|
 Re: Nové desky, jedna strana se žhaví více (Felicia)
Pánové chtěl bych se vás zeptat. Mám felicii 1.3 BMM a vyměnil jsem brzdové destičky a kotouče a na jednom kole se mi to strašně hřeje, brzdové písty šly krásně stlačit akorát jak jsem dal do třemnu destičky tak jsem to musel na kotouč naklepnout. brzdy jsem odvzdušnil a tak nevím co stím? poraďte mi prosím co udělat
|
| 1.5.11, 16:50 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |