| Autor |
Zpráva |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
Registrován: 5.10.08, 18:43 Příspěvky: 2704 Bydliště: olomoucký kraj
|
 přední brzdy FA
zdravím cestou domu mi něco popiskávalo, až jsem dojel tak jsem zjistil že se mi nevrací píst od předního levého kola, naštěstí což jsem se až divil tak jsem celý třmen bez problému povolil a vydělal a pak jsem i samotný píst rozchodil ale asi jen provizorně tak se chci zeptat jestli mám jen koupit ten pístek z gumovým těsněním (ten píst už je celkem orezlý) nebo raději koupit oba dva třmeny ?
díky ...
|
| 16.6.12, 22:29 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Tomas T
Registrován: 21.9.09, 11:48 Příspěvky: 677 Bydliště: Písek,Vodňany (Jížní Čechy)
|
 Re: přední brzdy FA
mám někde po repasi..už jetý ale ok kdybys chtěl tak cenu navrhni nebráním se dohodě  sry za OT..
|
| 17.6.12, 14:45 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Jo, taky mám jedny brzdy navíc  Jinak tedy, rozeber to, vyšlapej pístek z brzdiče, že je orezlý zvenku nic neznamená, důležitý je stav pod manžetou a tam, kde se pohybuje v gumovém těsnění, jeho stav je taky důležitý, stejně jako samotná manžeta nesmí být poškozená. Tohle nevracení muže taky způsobit hadice, uvnitř se rozpadne a může se chovat trochu jako zpětný ventil. Takže nejdřív rozebrat, pak budeš moudřejší. Repase vyjde na pár korun, pokud ty gumičky seženeš.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 17.6.12, 14:55 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
to: Nepér tak bohužel to gumové těsnění mi včera při vyšlapávání pístu kousek povylezlo a znovu jsem ho tam nasouval šroubováky a trošku se mi ho povedlo natrhnout ale jen ten výstupek který je zaháknutý za hranu ve třmenu ...
to: Tomas T ok, díky ta nabídku ale nevím no jstem takový že když něco zpravuju tak pořádně a at je to repas čehokoliv tak raději koupím nové ikdyž financí moc není ale zas mám 100% jistotu že je to vpořádku
|
| 17.6.12, 15:02 |
|
 |
|
Nepér
|
To čemu říkáš těsnění je jen manžeta, těsnění je dál a dá se vyndat jen když se vyšlape pístek úplně ven. Je nesmysl kupovat celé to železo nové, pokud ti jen vázne pístek.
|
| 18.6.12, 13:24 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
aha, tak to jsem rád ... takže to už se da zpravit, opravit jednodušeji 
|
| 18.6.12, 18:30 |
|
 |
|
varok
|
Když vyšpapeš pístek ze třmenu a není ta dutina pro píst poškozená nebo moc orezlá, tak ji nechej a vyměň jen písty s pístním těsněním a tou krycí manžetou. Ta je troušku opruz tam dávat, ale jde to. Když budeš chtít, třmen okartáčuj a natři.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 24.6.12, 10:15 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
jj asi to tak udělám, pístek z těsněním, prostě celá opravná sada za 150 kč je vpohodě, tak si to objednám a tak to opravím, barva bude samozřejmostí jen nevím jestli by tam stačila obyč ( dával jsem ju na domek termostatu i na sání když jsem dával druhou hlavu ) a zatím se neloupe tak uvidím, a ten pístek vyměním i na druhé straně at je to všechno stejné ...
|
| 24.6.12, 10:47 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
zdravím, delší dobu už pozoruju že při mírném brždění to že mi brzdový pedál lehce vibruje, jako kdyby byli křivé kotouče brzdy mohli být dělané tak před +- 8 lety s tím že se z autem najelo max 20 000 km, kotouče jsou sjeté málo, a deštičky jsou taky na tom dobře ale i přes to zvažuju že bych tam dal druhé, nové jak kotouče tak i destičky jen otázka od jakého výrobce vím něco podobného se tady už řešilo ale na feliciu a jak víme na rozteč 4x98 je těch výrobců méně ... takže bych měl pár variant .. destičky ferodo: http://www.skoda-dily.cz/eshop/11543028 ... ticky.htmlkotouče ferodo: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1 ... -1293.htmlnebo: http://www.brzdybrembo.cz/brzdove-desti ... -p-85-022/http://www.brzdybrembo.cz/brzdovy-kotou ... 8-5243-10/nebo: http://www.skoda-dily.cz/nahradni-dil/1 ... 11735.html nebo jakékoliv jiné http://www.speedpro.eu/sportovni-derova ... -6403.htmldíky za vaše rady/ tipy 
|
| 29.3.14, 14:15 |
|
 |
|
CrazyMan
|
šel bych do bremba
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
| 29.3.14, 14:16 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
asi bych jenom změřil, kolik mají kotouče, a trochu je líznul na soustruhu... 
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 29.3.14, 14:52 |
|
 |
|
trady
Registrován: 2.10.08, 09:49 Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
bremba uz nejsou co byvaly radeji ferodo za mne
|
| 29.3.14, 15:38 |
|
 |
|
Nepér
|
Jestli máš kotouče i destičky dost tlustý, nech to jen stočit...
|
| 29.3.14, 20:16 |
|
 |
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
aha, no podívám se a zkusím je změřit kolik vlastně mají
|
| 29.3.14, 20:37 |
|
 |
|
Nepér
|
Ono když se s tím málo jezdí, mohou kotouče různě nerovnoměrně zrezivět okolo destičky. U nich zkontroluj, jestli nejsou opotřebovaný nějak křivě, případně to můžeš na nějaké rovině (na skle nebo na betonové dlaždici) srovnat šmirglem.
|
| 29.3.14, 21:13 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|