|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
Dave_Pv
|
 RENAULT - nebrzdí :-(
Měl bych dotaz, soused má renaulta 9 1,6diesel. Auto je celkem v pohodě, nerezavé, motor parádní, ale brzdy jsou v pr*eli  A mě požádal abych mu to opravil.Takže bych chtěl požádat o radu
problém:
auto při stoupnutí na brzdový pedál skoro vůbec nespomaluje. Musí se vyvinout obrovská síla a pak to brzdí jen trochu. Takže zřejmě nefunguje posilovač.
otázky:
1. Jak zjistím v čem je bota u toho posilovače?? Dřív fungoval alespoň trochu, alepouze ve vyšších otáčkách. Je to řešený přes.vývěvu - vakuová pumpa, hnaná od vačky. Jak ji odzkouším?
2. Jak zjistím stav hlavního brzdovýho válce? Jestli není v ři*i?
3. Ruční brzda vůbec nevalí, nezabírá. Takže buď je málo dotažená, nebo je špatnej samostav, nebo jsou prostě sjetý pakny. Dá se nějak zjistit stav samostavů? A nějak stav paken(aniž bych shodil buben)?
4. Čímjiným by to mohlo být??
P.S. to Kristensen : Nevíš náhodou nějakej odkaz na RENAULT club? Někde kde to žije a dalo by se to tam zjistit? Zaregistroval bych se
Díky všem za rady 
_________________ ALFA ROMEO 146 1,9 TD - parádička
AUDI COUPÉ QUATTRO 2,3 20V = pořádná strojovna ( 125 kw )
ŠKODA 120LS, rv 81 - po STK = Už není-totálka , ale né mou vinou
|
| 14.4.07, 21:32 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
U jednoho dieselu (Ford transit, co několikrát objel zeměkouli) jsem se setkal s tím, že se nějak ucpalo mazání tý vývěvy a připálily se v ní lamely...
Ten pedál se propadá, nebo jde jen ztuha?
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 14.4.07, 21:42 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
http://forum.moraviaparty.cz/ musíš být zaregistrovanej jinak se nedostaneš do příspěvků
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 14.4.07, 21:58 |
|
 |
|
Kristensen
|
1) ti moc neporadím
2) nejlépe celej brzdovej system odvzdušnit, zkontrolovat veškerou těsnost a vyřešit ten posilovač no a pak už to poznáš, většinou stačí že když na něj šlápneš tak i po odvzdušnění jde pedál až na podlahu, prostě se propadne.
3) většinou jsou na štítu okýnka kterejma vidíš na pakny ale stejně si myslím že nejlepší je sundat buben a omrknout to celý aspoň budeš mít jistotu, a jestli ta ručka jde zatáhnout těžko a přitom nebrzdí tak to vypadá na lanovody.
4) nejlíp zkouknout celý brzdy a co bude v háji tak vyměnit páč brzdy nejsou jen tak jako třeba kobereček na podlaze 
|
| 14.4.07, 22:03 |
|
 |
|
Dave_Pv
|
Ten pedál se nepropadá, jde jen velice, ale velice ztuha.
Ta ručka jde právěže strašně zlehka -* nemá totálně žádný odpor, až asi na posledních pár zubech se to chytne, ale prostě to nebrzdí (jen trošičku)
A jak otestovat tu vývěvu?
A co s tím posilovačem?
Jinak s těma brzdama vím jak to je. Právě soused si to nechá opravit, protože mu poslední 3 měsíce  pořád říkám, že je to auto šrot, že technickou mu dělat nebudu....Tak se nasral a chce to nechat opravit 
|
| 14.4.07, 22:09 |
|
 |
|
Kristensen
|
s tím posilovačem ti neporadím na tenhle způsob pohonu posilovače jsem nenarazil vždycky to bylo hadicí do sání, samotnou vývěvu na vačce jsem ještě nezkoumal. A zadní kola se točej volně? pokud jdou hoooodně těžko i když je povolená ručka tak by to taky mohly být lanovody protože jsou v podstatě jako by našponovaný proto ta ručka jde uplně lehko ale to jen opravdu že by se na odbržděným autě netočily zadní kola
|
| 14.4.07, 22:30 |
|
 |
|
Drak
|
Pokud ti de pedál natvrdo a brzdí to až máš pomalu nohu před autem, tak je chyba v postlaku, sundej hadicu od vývěvy a nahrč to, ucpi to palcem a musí tě to nasát, v opačným případě je po pumpě, když bude tlak dobrej, chyba bude v posilavaču. Opravovat to nedoporučuju, lepší je koupit na vrakáču druhou vývěvu, nebo posilovač. Co se týče ručky, poznáš až po demontáži bubnů, zkontroluj lana aby chodily volně, samostavy, aby se nevracely, tloušťku obložení, míru bubnu a vymačkání rozpěrek, těsnost symeringu, jestli nehnojí marast z ložisek do bubnu a těsnost prasátek.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 15.4.07, 10:31 |
|
 |
|
Dave_Pv
|
Díkyza rady. Příští víkend na to vletím 
|
| 15.4.07, 12:38 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|