Seřízení ručky aneb něco špatně...
| Autor |
Zpráva |
|
Serifus
>>Ing. Ředitel Zeměkoule<<
|
 Seřízení ručky aneb něco špatně...
Zdravím! Když už jsem vyměňoval ty L-gumy, tak jsem se pustil i do seřízení ručky. Řeknu Vám, to je zatím to nejhorší, co jsem na Šskůdce dělal. Byl jsem na to sám, tak jsem vždycky utáhnul a tak... musel jsem vylézt z auta, zkusit kola a tak pořád dokola. Navíc je to blbě vyřešený, že je to na tom prostředním čepu a je z toho taková houpačka, že vlastně jedno lanko ovlivňuje druhý... podle úhlu. Ještě jsem u toho měl tu smůlu, že dříky nestačily, tak jsem se snažil povolit nějak ten prostřední čep a vyndat ho. Normálně tam je šlehnutej napevno! To jsem teda nezažil! Koukal jsem na to, jak blázen. Tady v tom článku to vypadá mnohem líp: http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=163 Jak tam jsou ty dříky, tak jsem tak narval 13ky matky jako improvizaci. Ostatně, tak už to měl děda udělaný. Pár jsem jich tam přidal... Jenže, jak jsem si s tím hrál, tak ta matka nějakým záhadným způsobem roztáhla to očko a levý čep se vyrval a vyletěl pryč. Zase jsem to tam teda musel narvat zpátky. Pro jistotu jsem na začátek dal podložky, aby se to neopakovalo. Tohle všechno dělejte na silnici, kde je provoz, jak na D1. No ale ten hlavní problém měl přijít. Pravé zadní kolo pohoda. Ale levé, ať jsem se snažil jakkoliv, tak prostě se furt dalo pootočit. Sice silou, ale dalo. S pravým se nedalo porovnávat. Měl jsem toho za celej den až po krk. Pak jsem hodím fotku tunelu. Fakt jsem nad tím strávil snad 4 hodiny. Nevíte, co může být teda s tím levým kolem? Hrozný. Pak jsem to jel projet a že zkusím brzdit ručkou. A byl jsem dost zklamanej. Nejen, že ručka teda moc nechtěla nahoru, ale ten brzdný účinek rozhodně nevyhovoval tomu vynaloženému úsilí. Docela trvalo, než to ze 70 zastavilo. Jak to vlastně má normálně brzdit? Předem díky a sorry za sloh 
_________________ ŠKODA 105L, r.v.1984 - NEJLEPŠÍ KÁRA
EX ŠKODA FAVORIT 136L, r.v.1991
BMW E34 525i, r.v.1994 Plná Palba 11,6l/100km
|
| 22.10.07, 01:40 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
normálnně bys měl na zatažení ručky zaflokovat kola až se z nich začne kouřit...ale mě takhle nende zaflokovat stejný kolo co tobě a na stk s tím problém nebyl, na kopci to auto asi udrží, ale projistotu mám pod sedadlem zakládací klín...ale jednou mi ho nějakej debil vykopl a udržela to v pohodě, jenom jsem paranoidní a nevěřím jí. Viděl bych to na zatuhlej lanovod...buď to kolo brzdí furt a nebo málo...jo a tu závlačku z obrázku sem tam měl, akorát opačně, blbci ve fabrice to namontovali "skrytě". Koukni na to a pitomý matičky vyhoď...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 22.10.07, 01:48 |
|
 |
|
Serifus
|
CROWACK píše: normálnně bys měl na zatažení ručky zaflokovat kola až se z nich začne kouřit...ale mě takhle nende zaflokovat stejný kolo co tobě a na stk s tím problém nebyl, na kopci to auto asi udrží, ale projistotu mám pod sedadlem zakládací klín...ale jednou mi ho nějakej debil vykopl a udržela to v pohodě, jenom jsem paranoidní a nevěřím jí. Viděl bych to na zatuhlej lanovod...buď to kolo brzdí furt a nebo málo...jo a tu závlačku z obrázku sem tam měl, akorát opačně, blbci ve fabrice to namontovali "skrytě". Koukni na to a pitomý matičky vyhoď...
No opačně je. Ale jak se tam jako dostat? S tím je moc sraní. Matky to jistí 
|
| 22.10.07, 02:04 |
|
 |
|
masa
|
 Rucka
Shodit bubny a hned se uvidí - zarezlej lanovod, páka přená o víko ložiska..nutno prohlídnout.
|
| 22.10.07, 07:29 |
|
 |
|
ventYl
|
Ak ti to vahadlo nedrzi kolmu polohu, alebo sa razantne meni uhol, ktory zviera z tiahlom rucnej brzdy, tak je to zatuhnuty lanovod.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 22.10.07, 08:52 |
|
 |
|
Martin
|
A nebo se ti už páka opírá o ten plechový kryt na ložisko.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 22.10.07, 09:04 |
|
 |
|
Serifus
|
No jako ten úhel je velkej, jak prase. Lanovod nevim.... Jako normálně to "zabrzdí" a povolí. Kdyby to bylo zatuhnutý, tak to nepůjde, ne? A jak to myslíte tou pákou? Nějak nevim, co to může bejt 
|
| 22.10.07, 22:21 |
|
 |
|
masa
|
 Páka
V mechanizmu zadní brzdy je páka z pásoviny, která roztahuje obložení (přes rozpěrku), když za její spodní konec taháš lanem od ručky. Když je sjetý obložení, vydřený buben, vymačkaná rozpěrka a pakny, tak se tahle páka opře o víko ložiska zadní poloosy, takže už dál nemůže a obložení se nepřitlačí na buben =nebrzdí. Ale zjistíš to jedině po shození bubnu. Většinou stačí nový obložení a máš zas na čas klid.
|
| 23.10.07, 11:13 |
|
 |
|
Serifus
|
 Re: Páka
masa píše: V mechanizmu zadní brzdy je páka z pásoviny, která roztahuje obložení (přes rozpěrku), když za její spodní konec taháš lanem od ručky. Když je sjetý obložení, vydřený buben, vymačkaná rozpěrka a pakny, tak se tahle páka opře o víko ložiska zadní poloosy, takže už dál nemůže a obložení se nepřitlačí na buben =nebrzdí. Ale zjistíš to jedině po shození bubnu. Většinou stačí nový obložení a máš zas na čas klid.
To obložení a vydřenej buben souhlasí. Ale jebat se s tím nebudu. Já myslím, že na jaře už asi nebude... Podlaha jaksi mizí a nerad bych zmizel taky 
|
| 23.10.07, 15:47 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Serifus píše: To obložení a vydřenej buben souhlasí. Ale jebat se s tím nebudu. Já myslím, že na jaře už asi nebude... Podlaha jaksi mizí a nerad bych zmizel taky 
Vem nakej plech, rozetri po nem tak 4mm vrstvu peny ono to ztuhne a mas novou podlahu 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 23.10.07, 18:54 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
Matthes píše: Serifus píše: To obložení a vydřenej buben souhlasí. Ale jebat se s tím nebudu. Já myslím, že na jaře už asi nebude... Podlaha jaksi mizí a nerad bych zmizel taky  Vem nakej plech, rozetri po nem tak 4mm vrstvu peny ono to ztuhne a mas novou podlahu 
ale fuj, eště sádru na to...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 23.10.07, 21:35 |
|
 |
|
Serifus
|
Matthes píše: Serifus píše: To obložení a vydřenej buben souhlasí. Ale jebat se s tím nebudu. Já myslím, že na jaře už asi nebude... Podlaha jaksi mizí a nerad bych zmizel taky  Vem nakej plech, rozetri po nem tak 4mm vrstvu peny ono to ztuhne a mas novou podlahu 
Už jsi někdy dělal s pěnou? Jak chceš udělat 4 mm a ještě to rozetřít? Jen sit o někdy zkus... chytráku 
|
| 23.10.07, 22:58 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Serifus píše: Matthes píše: Serifus píše: To obložení a vydřenej buben souhlasí. Ale jebat se s tím nebudu. Já myslím, že na jaře už asi nebude... Podlaha jaksi mizí a nerad bych zmizel taky  Vem nakej plech, rozetri po nem tak 4mm vrstvu peny ono to ztuhne a mas novou podlahu  Už jsi někdy dělal s pěnou? Jak chceš udělat 4 mm a ještě to rozetřít? Jen sit o někdy zkus... chytráku  slovo zkušeného odborníka ...  vylít betonem by to nešlo? když tam dáš armaturu...
|
| 23.10.07, 23:08 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Serifus píše: Už jsi někdy dělal s pěnou? Jak chceš udělat 4 mm a ještě to rozetřít? Jen sit o někdy zkus... chytráku 
Jde to akorat ses pak celej ulepenej  Myslim tedy ji vystrikat na plech a rozetrit nez zacne nabyvat objem ...
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 24.10.07, 11:38 |
|
 |
|
jindra
Registrován: 13.1.07, 00:34 Příspěvky: 478 Bydliště: hodonínsko,zarazice
|
Matthes píše: Serifus píše: Už jsi někdy dělal s pěnou? Jak chceš udělat 4 mm a ještě to rozetřít? Jen sit o někdy zkus... chytráku  Jde to akorat ses pak celej ulepenej  Myslim tedy ji vystrikat na plech a rozetrit nez zacne nabyvat objem ...  pěna nabývá na objemu v okamžiku kdy opustí flašku 
_________________ ŠKODA octavia => ŠKODA octavia super => ŠKODA 110L => ŠKODA 105L =>ŠKODA 120LS
=>ŠKODA 125L šedá r.v. 1989
Škoda 742 Forever Team
Ford Focus - 1,8 TDDi - 66kW - 1/2001 - Hatchback - Gold http://forum.ford-focus.cz/viewtopic.php?t=9450
|
| 24.10.07, 12:39 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |