Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 14.5.26, 02:48

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 A jejej, kontrolka s vykřičníkem na mě svítí.. 
Autor Zpráva

Příspěvek A jejej, kontrolka s vykřičníkem na mě svítí..
No, tak na mě začala svítiti brzdová kontrolka :shock: :?

Když na pedál hamstnu co mohu, tak se sice zastaví slušný kus od podlahy a nepropadá se, ale cca v okamžiku kdy se

pedál zastaví se ozve cvak a roužne se kontrolka.. :cry: Nikdy předtím to nedělalo ať se brzdilo sebevíce. Napadá mě

jedna teorie, naposledy jsem se v brzdách hrabal když jsem vzadu měnil prasátka z 19mm na 22mm, mohlo by to tím? Je

to sic nějaké dva tři měsíce nazpět, a nezkoušel jsem od té doby pořádně šlápnout na pedál :oops: Jinak to brzdí dobře.

Dále pak v této koncové poloze pedálu je slyšet syčení od posilovače, je to normální nebo ne? Jak tím Rapidem nejezdíme

tak už nevím co je a co neni OK... :oops:

Jo, a pak ještě spojka - když na ni šlapu, mám dojem že šlapu do psího exkrementu, taková vláčná, poddajná.. :shock:

To je taky normální či ne?

Spojkuje jinak dobře, stejně jako ty brzdy. Asi před 3/4 rokem jsem měnil gumičky jak v HBV tak HSV :wink:

26.10.07, 10:37
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: A jejej, kontrolka s vykřičníkem na mě svítí..
Šemik píše:
No, tak na mě začala svítiti brzdová kontrolka :shock: :?

Když na pedál hamstnu co mohu, tak se sice zastaví slušný kus od podlahy a nepropadá se, ale cca v okamžiku kdy se

pedál zastaví se ozve cvak a roužne se kontrolka.. :cry: Nikdy předtím to nedělalo ať se brzdilo sebevíce. Napadá mě

jedna teorie, naposledy jsem se v brzdách hrabal když jsem vzadu měnil prasátka z 19mm na 22mm, mohlo by to tím? Je

to sic nějaké dva tři měsíce nazpět, a nezkoušel jsem od té doby pořádně šlápnout na pedál :oops: Jinak to brzdí dobře.

Dále pak v této koncové poloze pedálu je slyšet syčení od posilovače, je to normální nebo ne? Jak tím Rapidem nejezdíme

tak už nevím co je a co neni OK... :oops:

Jo, a pak ještě spojka - když na ni šlapu, mám dojem že šlapu do psího exkrementu, taková vláčná, poddajná.. :shock:

To je taky normální či ne?

Spojkuje jinak dobře, stejně jako ty brzdy. Asi před 3/4 rokem jsem měnil gumičky jak v HBV tak HSV :wink:

Nastavil jsi dobře samostavy na zadních brzdách?

26.10.07, 10:46
Profil ICQ

Příspěvek 
Hm, no už asi to moc nepamatuji :oops: Ale předpokládám že ano, ba jsem s nimi tuším vůbec nehýbal, jen v rámci malého pohybu paken

26.10.07, 10:52
Hliník navždy.

Příspěvek 
SAMOstavy se nenastavujou. Moje teorie spociva v tom ze 22mm prasata spotrebujou vic kapaliny proto musi jit pedal niz :arrow: posunout niz ten spinac u pedalu kdyz to brzdi dobre :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

26.10.07, 11:27
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Matthes píše:
SAMOstavy se nenastavujou. Moje teorie spociva v tom ze 22mm prasata spotrebujou vic kapaliny proto musi jit pedal niz :arrow: posunout niz ten spinac u pedalu kdyz to brzdi dobre :)

Ja si to taky myslim, ale radsi sem se ptám. :)

26.10.07, 12:42

Příspěvek 
Zkus mírně přitáhnout ručku, jestli se to nezlepší, to by sedělo na samostavy, jinak Matthesova teorie.

26.10.07, 18:21

Příspěvek 
Vono je někdy dobrý ty SAMOstavy o jeden či dva zoubky ručně nastavit :) ale nesmí bejt sjetej buben, aby šel nasadit.

26.10.07, 19:14
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
Nepér píše:
Vono je někdy dobrý ty SAMOstavy o jeden či dva zoubky ručně nastavit :) ale nesmí bejt sjetej buben, aby šel nasadit.

Panove, vite co je to samostav :shock: zuby nema, nastavuje se sam, proto se jmenuje samostav max muze byt zareznuty, ale vidim to na to jak sem psal prve :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

26.10.07, 19:34

Příspěvek 
Samostavy na škodě mají tu nevýhodu, že se samy zastaví, fungujou jen chvilu a pak buď zareznou, nebo nedrží polohu, proto se přešlo na zoubkový, stejný jak 120 má třeba turbová avia a tam se štelujou brzdy co chvila, protože to nechodí tak jak má.

26.10.07, 19:45

Příspěvek 
Drak píše:
Samostavy na škodě mají tu nevýhodu, že se samy zastaví, fungujou jen chvilu a pak buď zareznou, nebo nedrží polohu, proto se přešlo na zoubkový, stejný jak 120 má třeba turbová avia a tam se štelujou brzdy co chvila, protože to nechodí tak jak má.

Taky se rády ohýbaj svině :evil: ...co technická to rozborka sborka zadních brzd...zlatej litr, tam je samostav člověk+17klíč... :lol:

27.10.07, 14:01

Příspěvek 
samostavy..... sam se nastavuje to znamena po vymene paken jej dat do vychozi polohy a pak jak slapnes na brzdu tak by se mel nastavit sam tak aby pakny byli co nejblize k bubnu a pritom se nehraly kola.... tak bych to udelal... nevim jestli je to tak spravny postup... je ale vyzkouseno ze na zadnem aute nefunguje ja to delam tak ze nasadim pakny seridim rucni brzdu na lanech tak aby klice na paknach byli uplne vzadu a pritom na lanech nebyla vule a potom samostav seridim tak aby pakny chytaly o bubny a kolem slo otacet... vyzdy to fungovalo... delame to takhle....

27.10.07, 18:51
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]