|
|
|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|
Favorit a sešlápnutí brzdového pedálu
| Autor |
Zpráva |
|
Warman
|
 Favorit a sešlápnutí brzdového pedálu
Dobrý večer,
chci se jenom zeptat, maminka mi sedla po pár měsících do Favorita a tvrdí, že jí přijde, že brzdy nastupujou už při mírným sešlápnutí...a taky tvrdí, že dřív to bylo třeba sešlápnout poměrně dál. Trochu mi navrtala, i když si myslím, že by to nic bejt nemělo, tak se chci jenom ujistit. Myslíte někdo, že by to mohlo něco značit, nebo být už projevem nějaké závady? Mně osobně to nepřijde, že by se na tom jak se musí pedál sešlápnout něco výrazně změnilo, ale asi že s tím jezdím skoro denně v poslední době, tak mi to tak rozdílný nepřijde.
Díky za odpovědi a mějte se...
|
| 9.6.06, 21:55 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Tak to já mám opačnou zkušenost, moje maminka se bojí jezdit s čímkoliv jiným, než s jejím Fiatem Punto, ale v porovnání s mým Favoritem je náběh brzd na tom italském stroji ostřejší.
Záleží na tom, co máš za rok výroby, novější koncernový brzdy (rozteče 100mm) mají ostřejší náběh posilovače...
No, neměnil si brzdovku, nebo destičky, to to potom může brzdit líp...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 9.6.06, 22:29 |
|
 |
|
Warman
|
Právě, že se na brzdách neměnilo už dlouho nic, asi tak dva roky.Takže prostě si myslím, že je to jenom zhýčkanost z Feldy, kde se pedál musí prošlápnout tak na čtvrtinu, aby to vůbec začalo brzdit.
Jinak si myslím, že Favorit brzdí bezvadně.Rok výroby je 1990a destičky jsou asi dva roky starý, u kotoučů si nejsem jistej, ale taky nebudou zrovna nejstarší si myslím. Jako ne že by nastupovaly už hnedle jak se toho člověk dotkne, ale tak nemusí se šlapat moc a vesele to brzdí a když chceš člověk hooodně rychle zabrzdit, tak to umí docela solidně.
A navíc jsem si do toho dneska sednul a zkusmo šlápnul na brzdu a vůbec nešla, tak mám podezření, že maminka doparkovávala bez motoru a prostě našlapala brzdu, že jí to pak přišlo moc tuhý.
|
| 10.6.06, 09:38 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 3 ] |
|