|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 14 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
varok
|
 Metalíza
Dobrý večer všem, chtěl bych poprosit. Teď jsem vyvařil jednomu starému pánovi pár drobných chybiček na renault megan s tím useknutým zadkem, myslím že je to cupé. Je to tmavší červená metalíza. Barvu i lak mám. Chtěl bych to zkusit jakoby na zástřik, ale mám dvě otázky. Na mém favu mi jednou u Nytrové radili, že mám jen opravované místo stříknout metlou. Potom celý díl, samozřejmě tam kde není stříkáno, obrousit pod vodou a celý díl i s opravovaným místem stříknout bezbarvým lakem. na fáčku jsem to nedávno zkoušel a docela to funguje. Sice byla špatná příprava, tak to není super, ale vypadá to pěkněji než nějaké fleky s novým lakem. Nedávno jsem viděl v akci profi lakýru a ten nás zjebal, že stříkáme špatně na zástřik. Na jedné feldě stříkali zadní lemy a zadní levé dveře. Tentokrát ne já, jeden známý. Lakýra mi říkal nějaké pravidlo, jak se musí nastříkat plnič, potom barva a nakonec bezbarvý lak, že se to musí nějak odstupňovat, ale už nevím přesně jak. Neví prosím někdo? megana už jsem stříknul do plniče a zítra bych rád stříkal barvu.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 30.8.11, 20:39 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
 Re: Metalíza
co jsi stříknul do plniče? Pokud jen opravované místo tak je potřeba to celé přebrousit pod vodou nějakou 600-800 ale kompletně celé včetně toho co budeš stříkat bezbarvým, potom nastříkáš metlu jen tam kde je třeba a do stracena, žádný zalepování toho dílu jen kolem něj co už stříkat nebudeš a jakmile ta metla zmatní (otázka cca 20-30 minut tak potom celej díl bezbarvým lakem, jsou borci co foukaj i bezbarvej lak do ztracena a následně přeleštěj a vidíš to jen za určitýho světla pod určitým úhlem a to ještě hodně slabě ale jinak se většinou bere alespoň celej díl bezbarvým
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 30.8.11, 21:23 |
|
 |
|
varok
|
Aha, tak bezbarvým lakem do ztracena to vždycky dělá ten známý, ale ten lakýra to minule leštil a nadával, že je to udělané špatně. On to ten známý právě stříká na pásku a pak je tam schod. Já to taky tak dělával, ale už vím že se to tak nemá. Pak jak to ten lakýra zaleštil, byly vidět bílé šmouhy, protože ta nová metla prý rozežere tu starou a je to tam jakoby bez barvy. Vyzkouším tedy celý díl do bezbarvého laku. Děkuji za radu.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 31.8.11, 05:07 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
já když stříkám po pásku, tak ji sundávám, ještě než ta barva zaschne, pak ten schod není tak znát...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 31.8.11, 21:17 |
|
 |
|
Kristensen
|
pokud chceš na pásku a do ztracena tak ale musíš tu pásku dát alespoň o 10cm dál než bude tvoje poslední dráha pistolí nebo sprejem ale to stejně bude vidět
|
| 31.8.11, 21:49 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
s tou páskou se to dělá tak že ji přilepíš jen jednou stranou tam kde stříkáš ji vyhneš necháš ji odlepenou a nevznikne ti hranka. pokud moc nestříkáš zeptej se na rychlé tužidlo do laku nesteče ti i když to trochu ohulíš, ti co stříkají lak do stracena používají přístřikové ředidlo a lak se zažere do původnáho a jde časem vyleštit, pokud přistíříkneš nirmálně budeš pořád leštil matný přechod 
|
| 1.9.11, 19:13 |
|
 |
|
varok
|
Tak jak mi to psal Kristensen, to asi bude to, co mi říkal ten lakýra. Že se musí ten lak stříkat pár centimetrů od pásky. Prostě zalepit místo až kousek od stříkaného místa a k pásce se už teroreticky nesmím při stříkání dostat.
|
| 1.9.11, 21:02 |
|
 |
|
Kristensen
|
jo ale miloš má pravdu je lepší tu pásku na straně kde budeš dostříkávat ji nedolepovat celou ale nechat ji nadzvednutou, jenže na některých místech to holt nejde
|
| 1.9.11, 23:51 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
ale de ty kraje dáš dovnitř a vznikne oblouk na rovině normálka vyhneš, veškerý materál je potřeba koupit tam kde je obrat jinak je ta práce na voser,
a pořád všechno kontrolovat, já dostříkával lak jak jsem zvyklý a steklo mi to čumím na plechovešku a tužidlo bylo obyčejné, a já stříkám jen rychlým,
přístřiky jen u starých šelem jinak vždy celý díl, je stím méně práce vypadá to a stejně ti neprodají méně jak deci což na blatník stačí
|
| 3.9.11, 10:23 |
|
 |
|
varok
|
S tím olepováním jde o cvik. Se stříkaním se už zlepšuji. Barvy nakupuji v jedněch autolacích, kde nakupuje hodně lidí, jsem s nimi docela spokojený. Nejsou ani moc drazí. Poslední dobou to pozoruji také. Kdysy jsem hodně stříkal na takový jakoby domácí zástřik, ale i když se to později vyleští, většinou to jde poznat, protože to zatím hold neumím. To teď raději přidám pár korun a koupím více barvy. Nastříkám celý díl, nebo alespoň po nějakou hranu a vypadá to o mnoho lépe.
|
| 3.9.11, 20:30 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
na ten domácí zástřik ti musí právě namíchat přístřikové ředidlo je je strašně agresivní a zažere se do původního laku a pak to jde vyleštit k nepoznání
|
| 3.9.11, 22:41 |
|
 |
|
varok
|
Hm, mě to říkal i ten lakýra, že to přístřikové ředidlo tu novou barvu jakoby zalije do té staré barvy a po přeleštění to není vůbec poznat. Nejsem profík ani nikdy asi nebudu, tak budu dělat co jsem psal. Raději budu stříkat celý díl, nebo alespoň po hrany.
|
| 4.9.11, 11:25 |
|
 |
|
Deiv
|
Lakoval jsem doma jen kousek kapoty a je to nejhorší místo na celým autě. Kapota byla za těch 15 let dost vybledlá a rozdíl barev je strašný. Rozleštění moc nepomohlo. Příště už bych lakoval celý díl nebo na hranu (což je u kapoty krapet problém). U jiného auta (se kterým bych měl jiné úmysly, než jen aby "pár" let sloužilo) bych to teda doma už ani nedělal...
_________________ Škoda Favorit 136GLXI_781.136 B_r.v. 1994_50 kW_ garáž
|
| 4.9.11, 21:50 |
|
 |
|
varok
|
Já bych kapotu taky raději nalakoval celou, popř. nechal nalakovat v profi lakovně.
|
| 5.9.11, 14:43 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |