oprava podbehov co presne na ne pouzit
| Autor |
Zpráva |
|
MATTESS
|
 Re: oprava podbehov co presne na ne pouzit
Se mi zdá, že většinou toto popletení termínů čtu od sousedů Slováku. Naštěstí jsou mezi nimi Ti, co vědí, jak se co správně nazývá. Jinak se nelze domluvit, co tazatel zamýšlí
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
| 16.9.14, 08:20 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
varok
|
Taky se mi zdá, že tazatel vůbec tomuto řemeslu nerozumí a možná by bylo pro něho lepší, kdyby to dal někomu opravit. Jestli to chce ale opravdu zkusit sám a bez vyvařování, tak: Jestli to chcete jen ošetřit barvou, tak základovku, je jedno jakou, nejlépe antikorozní. Nevím co je u vás na slovensku dostupné, ale já jsem už používal Pragoprimer od Barvy laky Hostivař, Praktik, ten nevím kdo vyrábí, nějací Maďaři myslím. Teď používám Synorex od Colorlaku a všechny docela slušné za malý peníz. I když ten Pragoprimer spíše na rychlovky. Na to nějaký přípravek na ošetření spodku, prahů apod. od kamínků. Vyrábí to spousta firem, třeba to Body, ale pokud to chcete mít i v laku, tak přestříkatelné. Na to už můžete dát barvu jakou se vám zlíbí. Ten Alkyton nevím, ale pokud je teplo, tak za dva, max. tři dny mám vysušeno.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 16.9.14, 19:37 |
|
 |
|
gokralik
Registrován: 28.12.07, 16:31 Příspěvky: 11969 Bydliště: Český Těšín
|
Jen výrobkům značky Body bych se vyhl. Nemám s nimi dobrou zkušenost. Nástřik popraská a opadne po první zimě. Jinak na tu běžnou opravu ti bude stačit to, co tady píšou ostatní.
Kdybys to chtěl udělat pořádně, doporučil bych to obrousit, použít kvalitní (!) odrezovač, základovku polyuretanovou nebo epoxidovou a na to nástřik od firmy Dinitrol nebo Würth. Po řádném zaschnutí bych prolil dutiny voskem, rezistinem nebo i konkorem, páč to co zapatláš zvenku ti za chvíli prorezne zevnitř. No a nejlepší by bylo sehnat plastové podběhy.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš  Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
| 16.9.14, 19:45 |
|
 |
|
Mandela12
|
tak nie som neakay profil ale ani uplny novacik v tychto veciach ...len som si trosku zmylil presne nazvy casti karoserie.... a vy varit keby bolo treba tak mam aj cloveka na to...samozrejme ten postup chcem sptavit ze poriadne obrusit odhrdzovac zakladfna farba len neviem presne aka a tak isto neviem aku tlmiacu hmotu nakolko kazdy radi nieco ine a potom to cele prestriekat...a dutiny samozrejme tie osetrim niecim poriadnym neakym voskom na dutiny
|
| 17.9.14, 00:23 |
|
 |
|
darklord
|
Pozri, ak uz ti to pod farbou robi bublinky, tak nevybrusis ani prd, staci pichnut srobovakom a uvidis co je vnutri prahu. Je to hlbkova korozia. Aj keby si odbrusil samotnu bublinku, tak pod nou bude len cierny flak, ktory znamena ze nema cenu ho polievat odhrdzovacom, proste to musi prec az na cisty leskly kov.
_________________ "You only really learn by doing it, I believe." Ayrton Senna
|
| 17.9.14, 09:32 |
|
 |
|
varok
|
Každý radí něco jiného, protože nebude kupovat konkrétní přípravek, z důvodu nedostupnosti, třeba vysoké ceny apod. Body jsem používal jen jednou a na můj vkus vyhozené peníze. Tu samou službu poskytne mnoho dalších přípravků a mnohem příznivější cenu, dokonce kolikrát i kvalitnější výsledek než zn. Body.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 17.9.14, 19:24 |
|
 |
|
Mandela12
|
tak daj tvoju radu ktore si myslis ze su dobre...len chcel by som to prelakovat takze co som pri kazdej znacke nenasiel
|
| 17.9.14, 22:45 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
ťažko, čo majster to skúsenosti, dobré sú dvojzložkové, polyuretánové, ale aj epoxidové, aký je v nich rozdiel neviem, som elektrikár, nie chemik.
osobne používam ako základnú farbu priamo na plech Penetrátor od Rust Oleum a na to dve tri vrstvy štetkovaného Tlumexplastu, na viditeľné časti karosérie ten Penetrátor, na to ešte zákldná v spreji čo je aj plnič, na to Akrylový spray, robím len také drobné opravy, na dutiny niečo voskové, skôr to čo majú v obchode v spreji.
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 18.9.14, 15:00 |
|
 |
|
varok
|
No já třeba zkouším různé značky. Kdysy jsem používal hodně Dinitrol. Jednou jsem zkoušel kousek od nás z barvy laky nějakou značku Eurospray, byl hodně levný. Už ale podražili. Zkoušel jsem teď Ranal, třeba některý z jejich nabídky: http://www.nytrova.cz/katalog/ochrana-k ... -podvozku/Teď se ale vrátím asi k Dinitrolu, což je hodně dobrá kvalita, i když v porovnání s Ranalem dražší: http://www.a-c.cz/index.php?/dinitrol/a ... e.tpl.htmlBarva té sračky je v podstatě jedno, ale černá se dost špatně přelakovává a musí se použít hooodně barvy.
|
| 18.9.14, 17:31 |
|
 |
|
corsair
|
Mam derave(hnile) prahy, urobim lepsie ked to vybrusim do kovu, prinitujem plech a natrem gumoasfaltom, alebo ked to len zakryjem?

|
| 20.9.14, 13:23 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
ať uděláš tak nebo tak, obojí je nahovno. Zhnily prahy je třeba vyvařit...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 20.9.14, 14:39 |
|
 |
|
varok
|
Záleží jak moc díravé? Jestli už moc, tak bych neriskoval. Je to jedno z pevnostích míst karoserie a auto se může v nejhorším případě zlomit.
|
| 20.9.14, 16:32 |
|
 |
|
corsair
|
Nemal som sa do toho pustat. Lavy prah je deravy ale zas nie az tak moc ako som cakal (dirky boli zakryte gumoasfaltom a pod nim bola hniloba). Jedna diera je asi 20cm dlha, druha je asi 10cm. Obe maju na vysku okolo 3-4cm. Urobil som "novy prah" z plechu a priheftoval som ho (zatial) iba nitmi. Pravy budem skumat asi zajtra, ten by mal podl vsetkeho byt v lepsom stave.

|
| 20.9.14, 19:37 |
|
 |
|
varok
|
To jsou dírky, podle mě lochny 
|
| 20.9.14, 20:14 |
|
 |
|
corsair
|
pRAVY PRAH JE NA TOM PODTATNE HORSIE AKO LAVY. Neviem, ale napadla ma jedna myslienka... Vyrezat to az po zdravy plech a nalepit tu cast vytvarovanu z plechu tekutym kovom.  vraj sa to tak (alebo podobne) robi... Co vy na to?

|
| 21.9.14, 23:03 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |