|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Popraskaný lak na masce - Favorit
| Autor |
Zpráva |
|
Mex
|
 Popraskaný lak na masce - Favorit
Zdravím pánové,
potřeboval bych od vás radu s lakováním. Kdysi už je to pár let jsem si dal na auto tu tzv. sportovní masku která je z ABS plastu. Nalakoval jsem jí postupem základ na plasty a finální lak (plnič nebyl potřeba - byla hladká). Lak drží, ale časem mi lehce popraskal, jsou to takové jemné vlasové trhlinky. Tak se vás chci zeptat jaký postup mám zvolit pro nápravu. Doma mám prakticky všechno potřebné - jen přemýšlím nad správným postupem aby byl výsledek co nejlepší. Osobně bych to viděl masku zbrousit smirkem cca 600 pak odmastit, dále plnič a nakonec finální lak. Základ na plasty hádám potřeba už nebude. Bude to tak správně co myslíte? Díky za odpovědi.
_________________ Favorit GLXi
|
| 13.8.11, 15:39 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
 Re: Popraskaný lak na masce - Favorit
při lakování plastů se používá změkčovač kterej dodá barvě pružnost, většinou se to míchá přímo do finální barvy ale pokud by jsi používal plnič tak by to myslím že chtělo i do něj. Někdo považuje za změkčovač ten základ na plasty ale to je jen základ aby ta barva pokud možno na tom držela ale ne vysloveně změkčovač laku. Jinak taky ještě může být příčina málo nebo hodně tužidla ve vrchní barvě záleží co to je za barvu třeba PUR barvy schnou daleko rychlejc při použití menšího množství tužidla, když se ho tam naleje moc tak to zase neschne.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 13.8.11, 17:32 |
|
 |
|
varok
|
Pokud si to stříkal sprejem, tak se ani nedivím.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 13.8.11, 20:06 |
|
 |
|
Capricorn
Registrován: 15.6.09, 03:10 Příspěvky: 1545 Bydliště: Olomoucký kraj
|
varok: Ale jdi ty... Já sprejem stříkal dost věcí (i plastů včetně taktéž "sportovní masky") a všechno je OK už tak 9 let. Mimochodem tys na autě nikdy nic sprejem nestříkal? A poradils mu parádně teda. U té masky hraje daleko víc roli správná montáž. Nesmí se montovat tak aby byl ten plast napnutý protože pak postupem času dojde k defromaci a lak popraská. To samé se stalo známému. Jinak postup bych viděl OK.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
| 13.8.11, 22:39 |
|
 |
|
varok
|
Já jsem stříkal spreji kdysy hodně, když jsem ještě neměl kompresor. Zadní lemy na starém fáčku, tatíkovi kousek kapoty na fáčku a taky opravené lemy a pak plno drobností po opravách. Záleží také na kvalitě spreje, jak poctivě se udělá podklad, ale není nad pistoli.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 15.8.11, 14:53 |
|
 |
|
Capricorn
Registrován: 15.6.09, 03:10 Příspěvky: 1545 Bydliště: Olomoucký kraj
|
To je samozřejmý, že není nad pistoli respektive profesionální lakování o tom není třeba debatit. Ale pokud to člověk nepotřebuje úplně extra a stačí mu ten "sprejový standart" tak pokud to udělá pořádně a dá si záležet tak i tehdy to může vypadat docela hezky. Ono hlavně to chce použít kvalitní přípravky, znát přesný postup a při stříkaní mít i sprej s tryskou napodobující lakovací pistoli a ne ty obyčejný šunty který stříkají kolečko ty jsou na dvě věci.
_________________ Favo 135 (G)LX '93
|
| 15.8.11, 15:16 |
|
 |
|
varok
|
Když už sprej, mám nejlepší zkušenosti se spreji, které plní v autolacích, kde míchají barvy na auta. Sprej je trošku hustší, né úplná voda a má většinou dobrou trysku.
|
| 16.8.11, 20:36 |
|
 |
|
big.jedla
|
já jsem lakoval kliky na feldě taky spreje... základ na plasty +2x bílá + 2x bezbarvý lak... zatím skoro rok a drží nepraská, v pohodě. Asi hodně záleží i na tom plastu... ta maska bude určitě tenčí než klika a trošku se bude hýbat a tím ten starší (=tvrdší) lak popraská...
Opravil bych to jak říkáš 600 pak třeba něco vyššího pod vodou, plnič a znovu přebrousit a pořád dokola dokud nebudou ty praskliny vidět... pokud se neprobrousíš až na ten plast, což se může stát, tak základ netřeba.
_________________ Škoda Felicia 1.3Mpi/50kW/Cimbu chip, 7/96 http:\\jedla.kx.cz
|
| 17.8.11, 17:13 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|