|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 8 ] |
|
Jakou základní barvu používáte?
| Autor |
Zpráva |
|
varok
|
 Jakou základní barvu používáte?
Vím že už se to tady řešilo už několikrát. Mám v oblibě používat klasickou syntetiku Pragoprimer, je docela levná, kvalitně jsem s ní docela spokojený za ty peníze. Teď mi ale došla, v sobotu měli ale v obchodě kam jezdím zavřeno, tak jsem jel jinde. Tam Pragoprimer neměli, jen nějakou základovku od Primalexu, nebo nějakou Praktik. Tu druhou jsem koupil, ale nevím co je zač. V OBI bych Pragoprimer našel, ale dávat za 0,7L 215,- kč se mi nechce, nejsem milionář. Nemáte prosím někdio zkušenosti s těmi barvami Praktik? Děkuji.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 17.3.13, 13:17 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
 Re: Jakou základní barvu používáte?
Používám synorex S2000 pod klasickou syntetiku, 0,6l seženeš okolo kila... Pod alkyton používám matnej naředěnej alkyton 
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 17.3.13, 13:31 |
|
 |
|
varok
|
Hm, teď jsem četl někde, že se má pod Alkyton taky dávat klasický základ. Synorex neznám, zkusím někde na netu najít. Kdysy jsem zkoušel nějaký myslím Formex, ale dali mi jen odstín Bahno, vypadalo to jako vojenská barva. Jinak používám ten výše zmiňovaný Pragoprimer, ale ten už taky s cenou leze nahoru. Tenhle Praktik, co jsem koupil v Domě Barev stál taky něco málo přes 100,- kč za asi 0,7L, nebo kolik a ten Primalex stál kolem 160,- kč. Na stěny je Primalex dobrý, ale s klasickými syntetickými barvami od nich nemám zkušenost, tak nevím.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 17.3.13, 13:48 |
|
 |
|
CROWACK
Registrován: 4.3.07, 22:36 Příspěvky: 10254 Bydliště: kósek vod Jevička
|
jako dá se použít Penetrátor (taky od Rust-Oleum), pokud nemáš možnost povrch řádně očistit, nebo pro lepší ochranu Primer+, ale alkyton samotný lze použít i přímo na kov, takže ten "můj systém" je asi tak něco mezi... Každopádně pokud se natře železo jen jeho matnou variantou, tak mám špatnou zkušenost, že to nezavře póry takže ta rez po prvním namočení vyleze, takže je potřeba základ, lesklej vrch a přes to teprve mat, aby to bylo zavřený, to je dost blbý, pokud chceš někde matný povrchy odolný vodě... Pragoprimer jsem taky jeden čas používal, ale přišla mi ta základovka taková málo odolná, povrch pod barvu udělala slušně, ale sama o sobě nic nevydržela, jako když jsem s tím natřel díl a uskladnil ho v garáži s tím, že ho natřu později, tak to stálo za prd...používal jsem ho hlavně proto, že jsem dlouhodobě používal vrchní barvy Industrol od Telurie a pod ně je to doporučený podklad...zatím nejdelší zkušenost mám 15 let na plotu z kovových trubek, černý lesk vystavený větru dešti a zatím to nevykazuje potřebu nového nátěru - je tam 1x základ 2x vrch.
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
| 17.3.13, 14:03 |
|
 |
|
varok
|
Díval jsem se na netu na ten synorex, a je to od fy Prokov, nebo jak to nazvat. Tyhle barvy kupují v práci, občas je vídám i v OBI, ale v obchodech kde chodím je moc nemají. Ten Pragoprimer je dobrý základ ale v tom, že to musíš opravdu co nejdříve natřít nebo nastříkat vrchním lakem, jinak to docela rychle zrezne. Když chceš něco natřít, potom nějakou dobu uskladnit třeba rok v garáži, tak to moc nevydrží. Zkusím co snese ten Praktik. Ještě jsou prý dobré epoxidové barvy, ale jsou docela drahé, už i ten základ a nevím, jak by se chovaly s klasickou akrylátovou auto barvou.
|
| 17.3.13, 14:13 |
|
 |
|
jarek83
|
já jsem zkusil dvousložkový plnič- drahé je to jak čert ale zatim se mi to zdá nejlepší
|
| 25.3.13, 18:54 |
|
 |
|
varok
|
Ano, ale na některé věci plnič nepoužívám. Třeba když vyvařuji podlahu nebo nějaké kouty kufru apod., tak potřebuji i základ.
|
| 25.3.13, 20:22 |
|
 |
|
varok
|
Tak jsem vyzkoušel tu barvu Praktit a docela zklámání. Nevím jestli právem, kolik vydrží zatím nevím, ale na první pohled pro mě byla lepší ta barva Pragoprimer. Za prvé byl Pragoprimer za chvíli suchý. Po natření nebo nastříkání byl dejme tomu za hoďku suchý v tomto počasí. Tento Praktik schne hooodně dlouho, asi 24 hodin. Jeden den jsem nastříkal a schlo to až do druhého dne a to ještě nebylo pořádně suché. Za druhé je Pragoprimer matný po zaschnutí, takový hodně savý a dokáže krásně nasát vrchní barvu, takže lépe drží a nestéká. Tahle barva Praktik je i po zaschnutí tak napůl lesklá, tudíž na ni vrchní barva moc nedrží a má snahu stékat. Jediné co považuji za dobré u barvy Praktik je, že méně smrdí. V podstatě i když to přiředím ředidlem S6001, tak to po ředidle nesmrdí.
|
| 17.4.13, 18:44 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |