|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
varok
|
 Zadní lemy Combi
Dobrý den páni odborníci. Chtěl bych poprosit o radu. Když měním lemy na krátkých vozech typu Favorit a Felicie, není problém. Favorit, tedy Forman se taky ještě dá, protože je tam lom, který tu dlouhou plochu trošku podrží. Ale jak na Felicii Combi? Už jsem na jedné lemy měnil, ale bylo to dost povlněné. je na to nějaká finta, jak to udržet docela rovné? Je to dost velká plocha, žádný lom, tak to má snahu dělat horskou dráhu. Pak musí člověk tmelit více než dost a zbytečná práce navíc. Teď budu možná známému měnit na felině zadní lemy, tak by mě to zajímalo, tak to dělají jiní. Děkuji
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 10.6.15, 16:31 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
 Re: Zadní lemy Combi
snadno, koupíš vysoký lemy
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 12.6.15, 19:19 |
|
 |
|
varok
|
No u jednoho karosáře jsem viděl, že to měl říznuté až těsně u toho malého okýnka. Prý to je až za tím ohybem asi uprostřed blatníku, tak se to potom tak moc nekroutí. Že by? No uvidím. Ten co mu mám ty lemy dělat moc penězi nekype. Zatím se neozval tak uvidím.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 13.6.15, 15:09 |
|
 |
|
škodovka
karosář
|
Si to zafalcuj  Ne že by se to na té délce i tak nepokroutilo, ale je to podstatně lepší 
_________________ škoda 105S (Blanka)1984 438 000km-kdykoliv kamkoliv... škoda 125L (Bobiš)1988 70 000km-přepych a pohodlí škoda 100L (Šmoulinka)1974 204 000km-tradice a jistota škoda 110R 1977 152tk škoda felicia 1.3MPi 255tk+1.3 MPi Kombi LPG 444tk OctaviaII 1,9tdi 462tk
|
| 13.6.15, 20:49 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
varok píše: No u jednoho karosáře jsem viděl, že to měl říznuté až těsně u toho malého okýnka. Prý to je až za tím ohybem asi uprostřed blatníku, tak se to potom tak moc nekroutí. Že by? No uvidím. Ten co mu mám ty lemy dělat moc penězi nekype. Zatím se neozval tak uvidím. ano, vysoký sahaji až pod okno, nevýhoda je že se musí vyříznout okýnka  což je na druhou stranu lepší pro kompletní lakování blatníku
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 14.6.15, 11:50 |
|
 |
|
varok
|
Zdar chlapi. Tak jsem se pustil do oprav, jak jsem psal. Felicie Combi, 1,3 BMM, asi 96 rok, barva taková ta tmavší červená, myslím že RAL číslo je 8290. Nakonec výměna i prahů. Felicie Combi moc nesleduji, když už felicie, tak krátké. Co jsem se díval, tak felicie už nemají ten škaredý nešvar Favoritů, že jim nesedí spáry u dveří apod. Chtěl jsem se prosím zeptat. Jako první jsem se dnes pustil do pravé sousedovy strany, v domění, že bude v lepším stavu. Omyl. Jako první mě překvapilo právě to rozladění dveří a nesedící spáry. Na řidičově straně sedí všechno tak jak má. Spáry všude zhruba stejné, nahoře u gumové střešní lišty, mezi předními a zadními dveřmi, mezi předními a blatníkem je už trošku uteklá, ale je měněný přední blatník, tak to tolik neřeším. Vzadu taky všude stejná. Pravá strana ale přední dveře vypadají jak mají, ale zadní úplně mimo. Než jsem se chytil práce, tak byly hoooodně spadnuté na zadek. Spodní strana toho oblouku před kolem se skoro dotýkala lemu, nahoře u té gumové střešní lišty taky vidět, že jsou hodně spadnuté. Na levé straně je spára nahoře u gumové lišty zhruba rovnoměrná asi 5mm po celé ploše předních i zadních dveří. Pravá strana přední dveře taky asi 5mm po celé ploše. Zadní dveře byly přední částí taky asi 5mm, ale v zadní části už asi 10mm. Dole u prahu vypadala spára zhruba rovnoměrná, i ta mezi předními a zadními dveřmi. Zadní šikmá část za okýnkem byla taky rovnoměrná spára. Dnes jsem si s tím chvíli hrál a spáry vytrimoval. Na prahu jsem musel přidat. Spáry mezi předními a zadními dveřmi musím potom doladit předními dveřmi. Horní spáru u gumové lišty jsem už upravil na přibližně stejnou jako na levé straně. Zadní část u toho oblouku před kolem už mám taky přibližně jak má být, ale co jsem nepobral je spára na té šikmé části. Ta se mi rozjela. Nahoře už je odhadem 8mm a dole jak jde oblouček do svislé části asi 4mm. Zdá se mi, že už je měněný zadní sloupek. Asi se to někomu moc nepovedlo. Na levé straně je totiž ještě originál spoj mezi prahem a zadním blatníkem, to přeplátované a přimodované. Na té pravé straně už to bylo zavařené, zatmelené a shnilé.  Tím pádem už mi ani nejde moc hýbat západkou zámku, je nadoraz nahoře. Nemáte prosím někdo Felicii Combi? Jak vám sedí spáry?
|
| 8.8.15, 23:08 |
|
 |
|
varok
|
Tak felicie Combi vyvařená. Fotky raději dávat nebudu, musel bych se hanbou propadnout. Sice na to v jakém stavu ke mě přišla a v jakém jsem ji zpátky předal se nedá vůbec srovnávat, ale chtělo se mi brečet. Co jsem dával v mé garáži fotky svého Solitaire, tak to je proti té felině zachovalé fáčko. Majitel chtěl vyměnit jen zadní lemy a prahy, ale musel jsem vyvařit půl auta. Samozřejmě podběhy pod lemama, podlaha za prahem, ale i další drobné věcičky. Ve výsledku jsem ale byl docela spokojen.
|
| 19.8.15, 16:19 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já ted hodně dělám lemy tak že je jen oklepu, přiložím nejlevnější lem orýsuju obrousím lak kde je svar naboduju po 3 cm kytnu a stříknu body, jak přijedu z stk tak stříknu jedním sprejem, nízká cena zákazník spokojený
|
| 3.9.15, 15:49 |
|
 |
|
varok
|
To jako neodřežeš původní shnilý lem? No já to chtěl taky praktikovat, ale už se mi několikrát ty nejlevnější šmejdy nevyplatily. Hlavně potom nesedí spáry, ohyby apod.
|
| 4.9.15, 17:15 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |