|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Stříkání - rada od zkušeného lakyrníka
| Autor |
Zpráva |
|
j.janotka
|
 Stříkání - rada od zkušeného lakyrníka
Dobry den, potřebuji poradit a nevím kde se zeptat tak zkusím v karosařině, kde snad budou lidé, kteří rutinně stříkají. Potřebuji nastříkat nějaké desky, řekněme něco jako haubna plocha cca 3m2, stříkat se to bude 2k PUR plnič a na to 2k polyuretanová barva, technologie stříkání LVLP gravitační pistole (horní nádobka), tryska 1,4mm. Řeším dilema v jaké poloze desku stříkat?
1. Desku "položit na stůl" , ideální poloha z hlediska nebezpečí st=kání barvy, ale zároveň poloha v které se nejhůře dodržuje kolmost trysky vůči stříkané ploše 2. Desku "opřít o zeď ", nejhorší poloha z pohledu stékání, nejlepší z pohledu zachování kolmosti trysky ke stříkané ploše. 3. Něco mezi 1 a 2 tedy desku nějak naklonit , jak?
Poradíte jaká poloha je nejvhodnější?
|
| 19.6.14, 19:36 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
CrazyMan
|
 Re: Stříkání - rada od zkušeného lakyrníka
nejlepší je to zavěsit  a dobře nastavit pistoli, dělat tenké vrstvy a hlavně dodržet vzdálenost od desky
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
| 19.6.14, 20:25 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
nejlepší je naplocho
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 19.6.14, 20:31 |
|
 |
|
Dundee
|
Já bych řekl, že nejideálnější je desku stříkat v takové poloze, v jaké potom bude instalována  Stříkal jsem jeden blatník "naležato" a "nastojato" jak je na autě a rozdíl v odstínu byl docela dobře vidět, takže pokud bude např. jedna deska stát a druhá ležet, tak abys pak nebyl překvapenej růzností odstínu...
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
| 19.6.14, 21:46 |
|
 |
|
j.janotka
|
Tak tu máme doporučeni snad na všechny možné polohy Zavěšování nepřipadá v úvahu, je to docela těžké a hlavně deska nemá nic za co by se dala věšet. Asi to vezmu naležato , při této poloze mám nejlepší přístup k hranám desek po celém obvodu. Podařilo se mi sehnat 3M PPS kelímky a s tím by mělo jít stříkat i vzhůru nohama. Mimochodem docela geniální, až na tu cenu http://www.youtube.com/watch?v=hcTRlfesS6E
|
| 20.6.14, 08:53 |
|
 |
|
varok
|
Já bych to nastříkal normálně naležato. Dá se nastříkat i větší vrstva a krásně to slít i nezkušenému.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 20.6.14, 19:54 |
|
 |
|
j.janotka
|
Děkuji všem, stříknu to naležato, aktuálně jsem ve fázi tmelení a broušeni. 2K plnič má zpracovatelnost v kelímku jen 30min a tak se zeptám k nastavení pistole, existuje nějaký exaktní postup nebo metoda jak správně nastavit pistoli? Přiznám se že to dělám spíše metodou pokus omyl , nakonec sice nakroutím správnou elipsu i fragmentování barvy, ale jednak mi to trvá a vystříkám zbytečně moc barvy. Mám LVLP tlak na vstupu do pistole nastaveny na 1,5-1.7baru http://www.fastmovertoolsuk.com/FMT3006_Product%20Instructions.pdf
|
| 23.6.14, 16:10 |
|
 |
|
Dundee
|
Je to pocitovka a nedá se říct, že je nějaký specifický nastavení pistole. Prostě to musíš vyzkoušet. Jen bacha u toho stříkání naležato- když dáš zbytečně silnou vrstvu, tak je potom měkká a náchylná na otěr, aby se o to někdo neopřel a barvu neutrhl...
_________________ Dacia Duster 1.6SCe+ LPG '17 s 85.380 km na tachecu- "Drobek"
|
| 23.6.14, 17:52 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
nastavení pistole je individuální každýmu vyhovuje něco jinýho
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 23.6.14, 19:02 |
|
 |
|
varok
|
Tou větší vrstvou barvy jsem nemyslel, aby tam najednou narval 1mm vrstvu. Tím jsem myslel, že tam dá několik vrstev, ale výsledná tloušťka může být větší a tím se to krásně slije. V těch zkratkách pistolí se moc nevyznám, znám jen RP jako středotlaká a HVLP nízkotlaká. Jestli jsem to dobře pochopil. Ale tlak 1,5-1,7 Atm se mi zdá hodně málo i na HVLP. Dal bych tak minimálně kolem 2,5Atm.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 23.6.14, 21:23 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |