|
|
|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
| Autor |
Zpráva |
|
MartinK72
|
 Re: Indukční cívka
U startérů u kterých tato svorka není, nemusí být jako náhrada použito relé, chápeš? Proud který jde do cívky stykače, jde zároveň i do svorky 15 na zap. cívce. Přesně takhle to svého času dělali kolegové, když roubovali tyto zap. cívky do Š100 - 110 - 110R. Tam by relé bylo zbytečné. Pokud tam svorka 15a je, většinou je to jen dvojitý faston se svorkou 50. Ale je pravda, že pro mě jsou tyto vozy pravěk - už jsem se s nimi na dílně nesetkával.
|
| 21.12.13, 11:28 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
petr petr
|
Já netvrdím že to nejde obejít tak jak píšeš. Já jsem reagoval na tohle: To je právě ten omyl. Proud do okruhu zapalovací cívky který během startování obchází rezistor na cívce, nejde přes stykač startéru! Jde přímo ze spínací skříňky - je to odbočka toho tenkého kablíku, který je připojen na cívku stykače startéru. Samotný stykač s tímto okruhem vůbec nesouvisí! Pokud tam svorka 15a je, většinou je to jen dvojitý faston se svorkou 50.
Na kontaktu 15a se napětí objeví až když stykač sepne! Takže stýkač s tím souvisí a to dost podstatně!
|
| 21.12.13, 14:03 |
|
 |
|
Lamač
Registrován: 8.6.10, 20:59 Příspěvky: 6418 Bydliště: Snina a okolie
|
No a stýkač sa zopne len ked je napätie na svorke 50.Takže to je presne to isté ako keby bola indučka zapojená na 15a.Žiadne relé nieje potrebné...
_________________ Favo 135L,1990 http://jozo1009.rajce.idnes.cz/favo/ http://www.sptech.sk/
|
| 21.12.13, 18:06 |
|
 |
|
Peter50kw
|
Tak si to zapoj ako sa ti paci. Potom budes mat stykac paralelne s cievkou a za chodu motora ti potecie prud cez predradny odpor nielen do cievky ale aj na stykac. Neverim, ze to niektotak zapajal. Ak ano, tak by som cakal vazne problemy http://www.skoda110r.cz/forum/49850.jpg
|
| 21.12.13, 19:01 |
|
 |
|
Peter50kw
|
MartinK72 píše: U startérů u kterých tato svorka není, nemusí být jako náhrada použito relé, chápeš? Proud který jde do cívky stykače, jde zároveň i do svorky 15 na zap. cívce. Přesně takhle to svého času dělali kolegové, když roubovali tyto zap. cívky do Š100 - 110 - 110R. Tam by relé bylo zbytečné. Pokud tam svorka 15a je, většinou je to jen dvojitý faston se svorkou 50. Ale je pravda, že pro mě jsou tyto vozy pravěk - už jsem se s nimi na dílně nesetkával. Kolegove to bud museli roubovat cez rele alebo odignorovat. Mozno si bol este moc maly a ta k tomu radsej nepustili. Prepojenie svorky 50 s 15 by bola sabotaz hoci aj cez odpor.
|
| 21.12.13, 19:26 |
|
 |
|