| Autor |
Zpráva |
|
tope
|
 Zabezpečení Š 105 S
Ahoj! Potřebuji nějak zabezpečit celkem zachovalou Š 105. Myslel jsem na prerušení nějakého kabílku s vypínačem. Už jsem se na to ptal a bylo mi doporučeno přerušení kabílku k indukční cívce. Chci se zeptat jestli nemá někdo nějakou zkušenost nebo lepší rešení. Díky předem.
|
| 12.5.07, 16:23 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Drak
|
Když ti to budou chtět zebrat, tak ti to aj zeberou, způsobů je milión, nejosvědčenější je vyndávat palec, brát si sebou kabel od indukčky k rozdělovaču, nebo celý víčko, fantazii se meze nekladou.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 12.5.07, 16:30 |
|
 |
|
michalkatka
Registrován: 11.2.06, 15:19 Příspěvky: 19160 Bydliště: SR Bratislavský kraj - Senec
|
napísal som to v inom príspevku, ale sem sa to hodí viac...
podľa mňa ak si auto zabezpečíš sám a dosť rozumne tak ti ho neukradnú, jedine naložiť a odviesť, inak treba mať v aute niečo neštandartné a nesériové, vtedy sa zlodeji na to vyprdnú lebo nevedia čo ich čaká.
kamarát mal na škodovke takú špecialitu, keď mu po 5krát auto otvorili a iba sa povozili po vinohradoch, inak nič nepoškodili, iba mu vyjazdili benzín a auto nechali vo vinohradoch. Potom sa nahneval a zbastlili sme na rýchlostnú páku taký medzikus ktorý ju odizoloval (kus pertinaxu), mal tam stredový panel s koženým krytom tak tam bolo dosť miesta, schovali sme tam aj indučku a VN-ko sme potiahli na tú odizolovanú vrchnú časť páky a rukoväť mal takú hliníkovú, a zapojili sme to na obyčajný 24V prerušovač, v prípade ak nevypol tajný vypínač, po naštartovaní v 2sek. intrevaloch dávalo do páky dosť nepríjemné šlahy
najbližší víkend našiel auto posunuté iba o 100m, a od vtedy mal pokoj  .
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
| 12.5.07, 16:58 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Nebo si tam este dej centralni zamykani s dalkacem a alarmem  To nikdo u skody neceka  Nebo mrkej sem: http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=1772
Jinak dobry s tim fofrklackem 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 12.5.07, 17:03 |
|
 |
|
tope
|
Drak píše: Když ti to budou chtět zebrat, tak ti to aj zeberou, způsobů je milión, nejosvědčenější je vyndávat palec, brát si sebou kabel od indukčky k rozdělovaču, nebo celý víčko, fantazii se meze nekladou.
Díky za radu. Líbí se mi ten kabel od indukčky. Palec používám, ale už mě to nebaví. Ten kabel je rychlejší a napadlo mě ještě to trošku vylepšit. Vyrobím kabel ještě jeden z nějakýho staršího aby to nebylo nápadný. Koncovky na něj namáčknu přes bužírku, takže bude nevodivý. Kabely vždy jenom prohodím. Trpělivýho zloděje, který bude hledat závadu to těžko napadne. Okem projede co je špatně, ale těžko bude proměřovat vodivost.
|
| 12.5.07, 17:38 |
|
 |
|
Martin
|
Že odizoluješ VN kabel bych moc nespoléhal, to ti bužírku hravě prorazí. Ten palec je asi nejlepší, protože to je spolehlivé a nenápadné.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 12.5.07, 20:49 |
|
 |
|
Šemik
|
Palec a atd si sebou může někdo přinést. Já bych udělal, že bych na benzínovou hadici někam do skrytého místa dal malý elmg. ventil a nkamsi pod přístrojovku dal malý tajný vypínač  Případný zloděj ujede pár desítek metrů než mu dojde benzín v karburátoru.
A přerušovat drát k indukčče asi taky neá valný význam - stačí kus drátu na konci s fastonem a rychlospojka, chytne se elektriky zadních světel a hurá jedeme..
Co říkáte?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 13.5.07, 09:03 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
No ale prerusovat drat k civce neni spatny a pokud si udelas eletricke otvirani motoru na skrytej spinac, tak je to v poho 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 13.5.07, 09:16 |
|
 |
|
tope
|
Martin píše: Že odizoluješ VN kabel bych moc nespoléhal, to ti bužírku hravě prorazí. Ten palec je asi nejlepší, protože to je spolehlivé a nenápadné.
S tím proražením máš asi pravdu. Vyřešil jsem to tak, že jsem z VN kabelu ořízl centimetr izolace, drát chytil do svěráku a celkem snadno vytáhl. Kabel bude tedy na 100% nevodivý.
|
| 13.5.07, 10:05 |
|
 |
|
tope
|
Matthes píše: No ale prerusovat drat k civce neni spatny a pokud si udelas eletricke otvirani motoru na skrytej spinac, tak je to v poho 
Který drát je nejjistější přerušit? Z vrchu cívky vede ke spínačce červený a z boku cívky dva černé. Nebo je to jedno?
|
| 13.5.07, 10:11 |
|
 |
|
Šemik
|
Přeruš ten černý co jde k předřadnému odporu na boku cívky. Auto sice chytne, ale jakmile pustí startér tak chcípne 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 13.5.07, 11:55 |
|
 |
|
tope
|
Šemik píše: Přeruš ten černý co jde k předřadnému odporu na boku cívky. Auto sice chytne, ale jakmile pustí startér tak chcípne 
Dobře, ale který? Jeden vede nahoru a pokračuje v celém svazku drátů společně s červeným a druhý z toho odporu vede směrem dolů a pokračuje samostetně okolo motoru, je vyveden víkem za zadním sedadlem a pokračuje pod levýma sedačkama ke spínačce. Ten jsem zkoušel vytáhnout z cívky a bylo to jak píšeš - chcípnul. Když ho přeruším nemůže zloděj u spínačky ty dva černý proklemovat? Asi ho to nenapadne, ale co kdyby? Šlo by to?
|
| 13.5.07, 12:14 |
|
 |
|
Martin
|
Je to drát, který vede z odporu (keramický kvádřík). Měl by být černý. Z jedné strany odporu vede tento drát a z druhé je pásek na cívku.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 13.5.07, 12:21 |
|
 |
|
Bukaj
|
Matthes píše: No ale prerusovat drat k civce neni spatny a pokud si udelas eletricke otvirani motoru na skrytej spinac, tak je to v poho 
Víko motoru jde snadno otevřít - stačí si lehnout za auto, strčit ruku mezi plechy a zatáhnout za lanko, nebo za kotvu (u elmag otvírání...) 
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde...  Škoda 742 Forever Team
|
| 13.5.07, 12:45 |
|
 |
|
tope
|
Martin píše: Je to drát, který vede z odporu (keramický kvádřík). Měl by být černý. Z jedné strany odporu vede tento drát a z druhé je pásek na cívku.
Ten odpor má dva výstupy, ale jeden je dvojitý. Z jednoho vede pásek na cívku. Ten druhý je dvojitý a jak jsem psal, vedou z něho dva černé - jeden do svazku společně s červeným a druhý samostatně pod levé sedačky a do spínačky.
|
| 13.5.07, 12:50 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |