| Autor |
Zpráva |
|
Gilles
|
 Favorit - starter
Caute...
mojmu facku (136L ´90) sa nexce startovat... po otoceni klucom sa ozve len jedno CVAK..Surprised . myslite ze je starter v haji? alebo co to moze byt... myslim ze s (vybytou) bateriou to nesuvisi, to by sa ozvalo aspon nejake skrkanie, že?
Ako zistim, čo to je? vopred Diky.. Wink
|
| 17.7.06, 13:01 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Nejdriv bych dobil baterku. Jestli to ani pak nebude startovat, muzes mit opravdu v haji starter (hlavni vinuti rotoru). Skrkanie se ozvat nemusi pri slabe baterce.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 17.7.06, 14:32 |
|
 |
|
Gilles
|
baterku som nabil... to iste... prepojil som aj z maleho kabliku na startery s + polom a robilo to iste...
nemoze to byt magneticky spinac? cely starter neni moc lacny...
|
| 17.7.06, 14:50 |
|
 |
|
Dusche
Registrován: 27.1.06, 08:19 Příspěvky: 602 Bydliště: Praha-Zizkov
|
a neni treba spatna kostra, takova ta kovova puncoska co kostri motor? Jinak starter z felicie se da kopit za 500 kc, takze zas tak hrozny to neni.
|
| 17.7.06, 15:06 |
|
 |
|
Mike.M
|
Dusche píše: a neni treba spatna kostra, takova ta kovova puncoska co kostri motor? Jinak starter z felicie se da kopit za 500 kc, takze zas tak hrozny to neni. Zkus primo z baterky napojit na starter, jinak to zaskakavaci to byt nemuze ono by se ti aj tak starter mel roztocit.
_________________ Skoda favorit 91 karburator
|
| 17.7.06, 15:18 |
|
 |
|
Gilles
|
uz som skusal napojit priamo na bateriu a nic.. robilo to toiste.. iba jedno cvak...
|
| 17.7.06, 15:40 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
Gilles píše: uz som skusal napojit priamo na bateriu a nic.. robilo to toiste.. iba jedno cvak...
No, tak to vypada ze ho budes muset nechat repasovat, dyk uz taky neni nejnovejsi, 16 let je dost (predpokladam ze je puvodni  )
Zkus ho este vykuchat, vycistit a omrknout uhliky 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 17.7.06, 16:12 |
|
 |
|
Kikan
|
Mě nedávno dělal startér to samé a stačilo vyměnit uhlíky. Já už tam skoro žádné neměl 
_________________ Škoda Forman 135GLX - 43kW BMM, r.v. 1993
|
| 17.7.06, 17:45 |
|
 |
|
Peter50kw
|
Kikan píše: Mě nedávno dělal startér to samé a stačilo vyměnit uhlíky. Já už tam skoro žádné neměl 
JJ, vyzera to na uhliky.
|
| 17.7.06, 20:34 |
|
 |
|
Gilles
|
Hosi!!!
tak som nabil bateriu, vymenil uhliky aj puzdra v startery... a nic... robi to to iste... uz neviem... zajtra este skusim pozret cievku... daval som tam novy kryt (ten umelohmotny s dvoma skrutkami kde sa napaja) lebo stary sa rozpadol.. pozrem ci som to dobre poletoval.. ale myslim ze v tom ajtak nebude xyba... dam vediet ako to dopadlo.... inak diky... 
|
| 18.7.06, 21:41 |
|
 |
|
Martin
|
To vypadá na spálený rotor.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 19.7.06, 07:29 |
|
 |
|
romanheller
|
 Re: Favorit - starter
Gilles píše: Caute... mojmu facku (136L ´90) sa nexce startovat... po otoceni klucom sa ozve len jedno CVAK..Surprised . myslite ze je starter v haji? alebo co to moze byt... myslim ze s (vybytou) bateriou to nesuvisi, to by sa ozvalo aspon nejake skrkanie, že? Ako zistim, čo to je? vopred Diky.. Wink
Zdárek.Jestly se ozývá jen cvakání startéru tak je v háji ta spínací cívka co je na startéru.často se stím setkávám.Jsou vní kontakty který sou spálený takže to cvaknutí znamená že pastorek vysune ale už přes cívku nejde proud aby startérem točil.To že jsi už vyměnil uhlíky a futra je dobře.čus
|
| 19.7.06, 11:24 |
|
 |
|
romanheller
|
 Re: Favorit - starter
romanheller píše: Gilles píše: Caute... mojmu facku (136L ´90) sa nexce startovat... po otoceni klucom sa ozve len jedno CVAK..Surprised . myslite ze je starter v haji? alebo co to moze byt... myslim ze s (vybytou) bateriou to nesuvisi, to by sa ozvalo aspon nejake skrkanie, že? Ako zistim, čo to je? vopred Diky.. Wink
Zdárek.Jestly se ozývá jen cvakání startéru tak je v háji ta spínací cívka co je na startéru.často se stím setkávám.Jsou vní kontakty který sou spálený takže to cvaknutí znamená že pastorek vysune ale už přes cívku nejde proud aby startérem točil.To že jsi už vyměnil uhlíky a futra je dobře.čus.
Ještě jsem zapoměl.....když tady někdo psal že může být spálený rotor či stator,tak to vyzkouší jednoduchým způsobe.Vymontuješ ten silný kabel co vede z baterky do startéru (rozebereš to u tý spínací cívky na startéru) a dotkneš se stím toho druhýho kontaktu co je na cívce jak je přidělaný ten plech co vede do startéru.pokuď se bude točit tak rotor a stator jsou v pohodě.
|
| 19.7.06, 11:27 |
|
 |
|
Gilles
|
caf hosi!!
dlho mi to neislo, ale po dlhom rozmyslani som zistil, ze treba davat pozor na kontakty tych ociek co drzia uhliky aby sa nedotykali puzdra... takisto aj taky drziak co je priskrutkovany k cievke musi mat taku gumičku aby to izolovalo... ja som tam mal iba taku zhorenu co uz vobec neizolovala... majte to na rozume ak sa chystate rozoberat starter...
Takze vynu pripisujem but uhlikom, lebo tam boli, vlastne ani neboli..... alebo tej spalenej gumicke... rusila kontakt..
teraz mi to uz ide ... diky, majte sa...
|
| 19.7.06, 20:08 |
|
 |
|
Peter50kw
|
To su mi objavy. Dobre ze sa ti to vsetko neroztavilo aj s akumulatorom. Vidim to len ako dokaz, ze niektore veci by mali ludia, ktori tomu nerozumeju, radsej zverit odbornikom. Ciastka za opravu startera je urcite mensia nez oprava auta po poziari.
|
| 19.7.06, 21:27 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |