Fabia I 1.2/47kW - kontrolka EPC, "vrtulník", čidlo teploty
Zdravím pánové, na mém voze z roku 2003 se potýkám s tím, že občas zřejmě vypadne signál z čidla teploty motoru - po studeném startu a ujetí pár km se ručka teploměru poslušně vyšplhá na provozní teplotu, aby vzápětí spadla skoro na nulu a po chvíli zase během vteřiny vyleze nahoru a to se někdy opakuje, dokud není motor opravdu prohřátý. Zkusil jsem odpojit konektor čidla, prostříknul to kontoxem a nějakou dobu to bylo ok, ale zase se to opakuje a tentokrát to kontox nevyléčil

. Konektor i dráty k němu jsou vizuálně ok. Nějaké nápady, čím to je? Vyměnit čidlo?
Další závadou je, že je zřejmě ucpaná hadice z nádrže do nádobky s aktivním uhlím, protože zejména po natankování plné nádrže je kolem auta cítit benzín stejně jako u stodvacítky na letním slunci

. Zřejmě v důsledku toho se mi asi před týdnem rozsvítila kontrolka EPC a včera se k ní přidal i "vrtulník". Auto jinak subjektivně jede jak má, nezaznamenal jsem žádnou změnu oproti době, kdy bylo vše v pořádku, jede to na všechny tři

Otázka zní, kde najdu nádobku s uhlím, vím že v motorovém prostoru, ale kde přesně? Druhý konec hadice je na palivovém čerpadle pod pravou zadní sedačkou, je to tak? Která z těch dvou hadic tam je ta správná a na co si mám dát pozor? Nerad bych něco pohnojil.
Předem díky za vaše rady a tipy.