| Autor |
Zpráva |
|
Drak
|
 Něco pro elektroniky
Řeším následující přírodopisný problém:
Mám dvě autorádia, jedno velice kvalitní rozdělěný na tři sekce, v jedné je rádio a kazeťák, ve druhé ekvalizér a ve třetí koncovej zesik. Druhý rádio je nekvalitní ludra, ale je na CD s podporou MP3. To první je FORD Sound System 2000, druhý Roadstar, typ přesně nevim, musel bych lozit do auta a na tom až zas tak moc nesejde.
Problém je následující:
Chci zachovat rádio od Forda, protože má kvalitní čistej zvuk, RDS a všechny vymoženosti, co na tu dobu byly, ale zároveň chci přehrávat CD. Otázku elektrickou bych měl, to neřeším, teď ale jak na elektroniku. Roadstar má sice linkovej výstup, ale jen na dva repro a navíc chytají duchy od laseru a zvuk je podkreslenej šustěním od servomotorku laseru. Ford zase nemá linkovej vstup, a kazetovou mechaniku má ovládanou servomotorkama, který neudrží přeplý rádio na vstup od kazety, aniž by tam byla. Když ten mikrospínač spojím ručně, tak si to udělá jakousi smyčku a přepíná se dokola rádio-kazeta. Kazetovej adaptér nechcu, to je řešení na chvilu. Napadá mě najít si na roadstaru linkáč vevnitř, na fordu taky a propojit je, jenom nevím, jak vyřešit přepínání na kazetu a ovládání CD, protože v panelu je místo jen na rádio a ekvalizér, takže roadstar by musel někde pod židlu, nebo do jiné králikárny.
 Slohovka jak sviňa, ale snad to osoba(y) zasvěcená(é) pochopí. Prosím příspěvky jenom k věci, zítra mám volno, takže bych se do toho rád pustil, nevím, kdy se k tomu zas dostanu a nerad bych si zkurvil obě rádia.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 24.5.07, 19:59 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Bejkárna a spousta ztracenýho času, výsledný efekt nejasný... Lepší koupit nějaký normální současný rádio okolo 3500 peněz.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 24.5.07, 20:05 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
draku taky to vidím na zakopávačku miloš
|
| 24.5.07, 20:08 |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
Registrován: 19.11.06, 17:11 Příspěvky: 12402 Bydliště: Pardubice - jihozápadní okolí
|
Jo tak to by asi zabralo vic nez ten jeden den a výsledek by byl opravdu nejasný...
Ani nevim jesi by se to navzájem netlumilo, tedy jak by to bylo s impedančním přizpůsobením atd atd...myslim že by to bylo nekonečné...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
| 24.5.07, 20:11 |
|
 |
|
Drak
|
Já to taky vidím na zakopávačku, ale 3500 do rádia nepustím a stejně bych se v této cenové relaci nedostal na kvality rádia od fordu, montovalo se jen do GHIA verzí a ve své době přišlo na nějakých 23.000,- a ještě dnes pod 2.500,- nejde, na tuto kvalitu zvuku se prostě pod 8.000,- za rádio a zesik nedostanu a když už sem si na starý kolena pořídil tichý auto, tak bych si chtěl dopřát i kvalitní poslech, stejně na něho mám čas jedině v autě. Zítra, pokud nebudou venku padat hovna s háčkama tak do toho stejně du, jenom jestli někdo má nějakej tip k užitku, tak by se hodil.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
| 24.5.07, 20:15 |
|
 |
|
Martin
|
Jestli ti ten CD přehrávač šumí atd, tak si nepomůžeš. Šumět bude pořád. Výstup z CD je pro dva reproduktory, to ale z kazety a z rádia také, víc kanálů zvuku se z toho vytvoří těsně před koncovým zesilovačem. Musel bys dodělat ještě nějaký přepínač, kterým bys přepínal rádio nebo kazetu a CD přehrávač. V rádiu musíš najít místo, kam to připojit - měl by tam být nějaký přepínač rádio/kazeta a potenciometr na hlasitost - tak někde v těchto místech.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 24.5.07, 20:43 |
|
 |
|
Drak
|
přepínač tam sice je, ale dělá smyčku, viz výš a jinak je to čistá elektronika, ovládání tlačítkama.
|
| 24.5.07, 20:48 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Drak píše: Já to taky vidím na zakopávačku, ale 3500 do rádia nepustím a stejně bych se v této cenové relaci nedostal na kvality rádia od fordu, montovalo se jen do GHIA verzí a ve své době přišlo na nějakých 23.000,- a ještě dnes pod 2.500,- nejde, na tuto kvalitu zvuku se prostě pod 8.000,- za rádio a zesik nedostanu a když už sem si na starý kolena pořídil tichý auto, tak bych si chtěl dopřát i kvalitní poslech, stejně na něho mám čas jedině v autě. Zítra, pokud nebudou venku padat hovna s háčkama tak do toho stejně du, jenom jestli někdo má nějakej tip k užitku, tak by se hodil.
škoda že si tak daleko já tu mám agenta včechno opraví dá dohromady i nemožné no jestli jsem mu platil max 300, prostě ho to baví a stovka jsou pro něj prachy, když je oprava za dvě stovky tak mi volá jestli se mi to oplatí, třeba otvírání na cd si řekli v opravně kolem 1500 spravil to za 200, jediné co neudělal mikrovlnku, že nějaký měnič by stál snad 1200 a že se to nevyplatí, tiskárnu ti naplní, že i když měsíc netiskenš tak to jede, monitor mi sehnal,radia pro zeníky, ty kdyby viděl profi opravář tak se mi vysměje, no borec miloš
|
| 24.5.07, 20:55 |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
Registrován: 19.11.06, 17:11 Příspěvky: 12402 Bydliště: Pardubice - jihozápadní okolí
|
Jo tak takovéhle lidi těžko sháním...i když sám k nim nemám daleko...ale porad jeste nejsem takovej magor kterej vse opravy...skoda no.
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
| 24.5.07, 21:05 |
|
 |
|
ventYl
|
ak linkovy vystup sumi, tak to bude potom vada niekde v CD prehravaci, najprv by som skusil omrknut, ci v nom niekde nie je nejaky filtracny clen odpeceny, pripadne, ci niekde nie je prerusena zemniaca slucka na motoroch. Linkovy vstup nema co prepustat servo od CD. Obe zariadenia su na spolocnej kostre, takze s tym by problem byt nemal.
Co sa tyka tych sluciek, je to vcelku bezne, ze radia maju nejaku ochranu, aby sa nedali spajat radia roznych znaciek, alebo CD menice jednej znacky k zosilnovacu inej znacky. Je to vcelku svinstvo.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 25.5.07, 10:49 |
|
 |
|
Drak
|
Zatím se to vyvíjí výbordelně, u Forda už mám linkáč vytaženej, už sem našel i přepínání rádio-kazeta, kyterý nedělá smyčku, takže už jenom pozapojovat dokupy a základ je hotovej, jenom eště musím vyřešit ovládání rádia s CD, protože na něho už jaksi nezbylo ve sloupku místo a bude někde pod židlou, nebo jinde zašitý.
|
| 25.5.07, 11:06 |
|
 |
|
Drak
|
Tak sem neskutečně šikovnej a už to chodí, jak sem si představoval a nebyla to tak hrozná hrobařina, jak se to zdálo, celkem mi to zabralo asi 4 hodinky, což není tak hrozný a super poslech, nic se neruší, nekvalitní zesik u roadstaru je vypojenej a jde to vše jen přes rádio ford, takže nic nešumí a nechrastí, prostě supr. Ovládání CD mám vyřešený tak, že panel není s rádiem propojenej přes optočlen, ale konektůrkem s 8 pinama, takže to mám protažený drátem ven a panel sem umístil místo popelníku a rádio je schovaný v kastlu na zgarby.
|
| 25.5.07, 13:45 |
|
 |
|
Martin 007
Dezertér
|
|
| 25.5.07, 13:59 |
|
 |
|
Drak
|
Jéje, já už mám školu daleko za sebou, už sem zapoměl snad všecko, to by ti moc neprospělo.
|
| 25.5.07, 14:27 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
To cumim zes do toho sel  Ale co hlavne ze to facha
Nj, maturita, snad nam to vyjde 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 25.5.07, 16:07 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |