Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 19.6.26, 19:25

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 5 ] 
 Otackomer - znova 
Autor Zpráva

Příspěvek Otackomer - znova
Blbne mi otackomer ako viacerym tu na fore, ale chcel by som vediet ci sa to neda nejako premerat, alebo vyskusat po pripojeni na zdroj. Pripojit napajanie ale co ide na ten treti drot napatie, alebo nejake impulzy? Na konektore sa menilo napatie. Ako je to zapojene? Niekto uvadza ze je pripojeny na indukcku, v schemach je uvedene ze je napajany z riadiacej jednotky.
Ide o BMM r.v. 11/94

8.1.08, 22:51
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: Otackomer - znova
kofi píše:
Blbne mi otackomer ako viacerym tu na fore, ale chcel by som vediet ci sa to neda nejako premerat, alebo vyskusat po pripojeni na zdroj. Pripojit napajanie ale co ide na ten treti drot napatie, alebo nejake impulzy? Na konektore sa menilo napatie. Ako je to zapojene? Niekto uvadza ze je pripojeny na indukcku, v schemach je uvedene ze je napajany z riadiacej jednotky.
Ide o BMM r.v. 11/94

ak máš BMM tak je impulzy berie s RJ, zameraj sa na napájanie otáčkomera, musí tam byť plná palubná sieť, na pokles napätia sú veľmi citlivé a samozrejme prechodové odpory na spojoch, aj na RJ...

veľa krát pomôže spoje iba rozobrať a zložiť, a ani nevieš kde bola chyba...

9.1.08, 10:04

Příspěvek 
Otackomer funguje ako pomerovy meraci pristroj, kde pomer je ratany palubne napatie vs. napatie ziskane integraciou impulzov. Integracia impulzov funguje tak, ze sa scitava, kolko pulzov doslo za aky cas a podla toho sa urci vystupne napatie integratora. Pomer palubneho napatia a napatia na vystupe integratoru tvori udaj na rucicke meraka.

Tudiz, treba zabezpecit minimalne zvody napatia na vstupe do budika a takisto, kedze sa jedna o indukcny pristroj, treba dodrzat indukciu privodneho kabla (zvoleny material, dlzka a vedenie kabla), inac moze vykazovat bludy. Ono by sa dalo diskutovat aj o tom, ze vzhladom k tomu, ze je to vlastne telekomunikacne digitalne zariadenie, nakolko pouziva prenos pravouhleho signalu, by mal pouzity kabel mat aj urcitu sirku prenosoveho pasma a v danom pasme frekvencii (od cca 1500 do 14000 Hz) by mal mat minimalny utlm mensi nez 3 dB ;)))) Tzn. ze by to malo mat pasmo ~14kHz a to uz je skoro 5x tolko, co ma bezny telefonny metalicky vodic ;) Pre uplnu idealnost zapojenia by mala byt impedancia vodica a vstupna a vystupna impedancia koncovych obvodov rovnaka, co ale v tomto pripade ide docielit len obtiazne ;)

Ech... uz mi z toho praska.. uz budem ticho :)

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

9.1.08, 12:03
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
ventYl píše:
Ech... uz mi z toho praska.. uz budem ticho :)

tak až takto zložito nám to vysvetlovať.... :shock: ďakujeme, ale zaujímalo by ma koľko s nás "laikov" to pochopilo dopodrobna.... ja som študovaný elektrotechnik a aj s tým pracujem... ja chápem....

ale zasa s druhej strany čo si pamätám je nás tu väčšina elektrikárov takže pohoda.... vysvetľuj ďalej....

pri rade 742 by nebolo na škodu použiť na signál pre otáčkomer od zadu do predu tienený káblik, ale má to význam? u Fava určite nie je to aj o vzdialenosti a ten pravouhlý signál nevyhodnocuje bankové operácie, ale iba informačný údaj... ak je vstup dostatočne chránený (je tam ak sa nemýlim na signál 100kOhm odpor a za ním 5V zenerka voči zemi ktorá chráni vstup pred prepätím na napájanie je dióda proti prepólovaniu a odpor na zrazenie napätia na stabilizované napájanie MAF115, tak je ten informačný merací pristroj dimenzovaný na celú životnosť najmenej 2aut) takže v bežnej prevádzke treba zabezpečiť do budíkov "bezodporové" spojenie.... (viem že bez odporu to nejde, ale minimalizovať odpor)

9.1.08, 12:26

Příspěvek 
To je v pohode, to bol len dosledok toho, ze som mal dnes skusku z elektromagnetickeho vlnenia a zakladov kvantovej mechaniky:)

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

9.1.08, 16:35
Profil Zobrazit autorovy stránky
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 5 ]