|
|
|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 7 ] |
|
Imobilizér Felicia-problém
| Autor |
Zpráva |
|
jirkaL
|
 Imobilizér Felicia-problém
Zdravím vespolek.
Mám problém s pravděpodobně imobilizérem ve Feldě r.v 1996. Je to ten imobilizér s čtecí čočkou na níž bliká dioda. Problém je takovej že čas od času nechce auto nastartovat. Po odaktivaci imobilizéru a otočení klíčkem se pouze rozsvítí kontrolka s vykřičníkem a nic. Po pár minutách bezradnosti si auto nastartuje jako by se nechumelilo. Jenže naposled se z pár minut stala čtvrthodina a tak mne napadlo že když se rozsvěcí kontrolka s vykřičníkem (ta samá jako když chci startovat s aktivovaným imobilizérem) bouchnout do míst kde je imobilizér namontovanej. A ono to pomohlo. Setkal se s tímto někdo? Jde to opravit nebo je řešení v demontáži imobilizéru?
_________________ Škoda Felicia 1.3BMM, 1996-staroxicht.
Email: jjjlll(a)quick.cz
|
| 4.8.06, 11:43 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
vopaje
Registrován: 29.1.06, 20:56 Příspěvky: 819 Bydliště: jih vysočiny
|
Ano,dost častý jev.Jenže to bouchání bude čím dál častěji, a jednoho dne nepomůže ani rána pořádná.Problém je v ŘJ imobil.Ale otázka je - co stím?Oprava ŘJ je šibeniční,protože celá jednotka je zalitá v gumov.lůžku proti utřepání součástek.Tuto gumu odstranit jde,ale ty nervy.A pokud imob.odpojíš komplet,nastane pro tebe mutace,jak jednotlivé odpojovací body pospojovat./nejsou totož v rámci bezpečnosti očíslovány-ale jde zdlouhavě najít/
Takže odpověď-jde jedno i druhé,ale servis to bude určitě řešit výměnou,nebo demontáží imob. čus
|
| 4.8.06, 15:53 |
|
 |
|
vopaje
|
Ještě jedna technická-popisoval jsem imob.který se nejčastěji dával do fel a to M36/BKA 093 007/.Ještě ale mrkni na ten čtyřpinový konektor pod gumovou krytkou,co vedou do ŘJ dráty.Jsou to totiž obyč kontakty bez přítlačných pomoc.kontaktů a ty se často samovolně uvolňují /na stisk/ a oxidují /vyjímky/.Asi tak.čus
|
| 4.8.06, 22:57 |
|
 |
|
jirkaL
|
Této odpovědi jsem se obával, nicméně velice děkuji. Pokud to nebude konektory zkusím řídící jednotku otevřít. Předpokládám že tam najdu studenej spoj. 
|
| 7.8.06, 07:20 |
|
 |
|
vopaje
|
Jirko,nechtěl jsem tě zarmoutit,ale je to dost častá závada u těchto imob.Jenom k té ŘJ.Až se dostaneš dovnitř,prvně zkontroluj spínání relátek.Jsou tři ale jedno z nich bývá unavené /špatný přítlak cívky/.Studenák budeš hledat pěkně dlouho,překáží to zalití gumou.Přesto ti přeji hodně zdaru a úspěch.čus
|
| 7.8.06, 20:37 |
|
 |
|
jirkaL
|
Problém už je doufám vyřešen. ŘJ jsem rozebral a gumu odloupal (jen na straně plošných spojů). To co jsem pak uviděl mi připomělo pojiskovou skříňku u kámošova favorita, co jsem mu ji přeletovával. Škoda že nejdou vložit obrázky. Studeňáky sa ne mně smály aspoň tři  . Tak jsem jim pájkou trošku zatopil. Pak už studeňákům do smíchu nebylo  S tím unaveným relátkem mne zaskakuješ. Nechtěl jsem se pouštět do větších podrobností a odstraňovat gumu na straně součástek. Závada byla náhodná a zda jsem ji odstranil ukáže až čas. Ale odhaduju že na 97% ano.
|
| 8.8.06, 07:16 |
|
 |
|
vopaje
|
Pravděpodobně ano -máš po závadě,jinak to relátko naskočilo až po bouchnutí.
Pokud vše fachá,víc neřeš. čus
|
| 8.8.06, 09:22 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|