|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 12 ] |
|
centrál - felicia 1.6 MPi
| Autor |
Zpráva |
|
Lojzek
|
 centrál - felicia 1.6 MPi
čau nevím jsetli se to tu řešilo, kdyžtak hoďte odkaz.
ve felicii 1.6MPi nefungoval centrál (ani dálkový ovládač, nic! centrál nějaká firma z valašského mezičíší ale už si nepamatuju jaká  ), rozebral jse dálkový ovladač, našel jsem tam kousek cínu který spojoval dvě nožky IO tak jsem to odškrábnul a dálkový ovládač jde (když se zmáčkne otevřít/zavřít tak blikly blinkry ale auto se nezamykalo.
tedka k obyčejnému centrálu:
oddělal jsem palubovku, krabičku s centrálem jsem odšruboval že to otevřu a podívu jestli tam není něco spáleného nebo nějaký studeňák.
dívu se dívu, nic nevidím. Dobré. skusím změřit diody - v pořádku, skusím změřit rezistory - v pořádku, IO vypadal dobře, studeňák žádný! vypájím relátka, skusím vodivosti - v pořádku, skusím funkčnost - v pořádku!
říkám si nic, skusím to zasunout do konektoru a ejhle blik cvak funkční! vezmu dálkový ovládač, zmáčknu a fuknční, zmáčknu po druhé,po 3,po 4, po ...... a plně funkční! co dál? zamrdám s kablama a mačkám a plně funkční! nechám to tak, cca za 10 minut skusím znova a plně funkční! dám do zpět do krabičky, našrubuju,vyzkouším a nejde ( blinkry bliknou a kontrolka normálně blikne a při zamknutém autě blika tak jak má) ! řeknu si: ,,toš si dělá ze mě prdel ne'' vydělám z krabičky, zkusím a nejde! zkusím rýpnout do relátka a ejhle funguje (relátka jsou tam takové zajímavé - nemají plastový obal, jsou prostě jen tak a do přepínacího jazýčka jde normálně drknout) hodilo to kontakt a centrál fungoval tak jak má! opět za pár minut znova! nešel! tak jsem zase drknul do jazýčka, hodilo to kontakt a zase šlape jak víno!
už si nevím rady je to furt dokola! nemůže na to mít nějaký vlil imobilizér?
|
| 2.5.09, 18:46 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Huďo
Registrován: 19.9.08, 19:44 Příspěvky: 198 Bydliště: Spišská Nová Ves,SK
|
Prečistil si kontakty na jazýčkoch relátka  Relátko spína a šťava cez neho nejde  , alebo ho ani nezopne  , zmeraj, či dostáva spínací signál a ako ten signál pokračuje  .
_________________ Felícia kombi 1.6 MPi, GLX,1999
|
| 2.5.09, 21:43 |
|
 |
|
Lojzek
|
Huďo taky jsem si myslel že jsou relátka špatné! když to šlo tak je tam cca 7V skokově (asi 6V relátka ale nevím proč.. zenerka tam podle mě není! )- když to přestalo jít tak tam nic nešlo .. možná 0.14V to je nic! - mluvím o napájení relé
ale zjistil jsem že na pinech které jdou k černému a žlutému kablu(řízení motorků) je napětí 9.14V tuším a když jsem to nechal tak připojené, čekal jsem a zrazu skočila 0 z razu zase 9 (nic jsem nemačkal) když jsem ale zkoušel zamykámí tak to šlo ( u spadlo na nějakých 8 V což je normální) jakmile to přestalo jít tak se tam oběvily 2V. Jakmile jsem zase drcnul do jazýčka relátka ad sepne tak seplo , oběvilo se U 9V a šlapalo to jak víno
To je nějaké zajímavé to prostě jde a ani se toho nedotknete a zase to nejde!
napadlo mě, jestli nejsou ještě kondenzátory vysáté že by potom špatně fungoval IO a tím pádem to dělalo i takovou nečekanou neplechu
|
| 2.5.09, 22:59 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
to sou ty BRANO centrály...to holt takhle blbne, kup novou jednotku a máš klid 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 2.5.09, 23:10 |
|
 |
|
varok
|
Já bych to viděl na špatný konektor, asi časem přestal poslouchat. Mohl by to být i přerušený některý káblík, popř. někde dochází ke zkratu.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 3.5.09, 08:43 |
|
 |
|
Lojzek
|
Odro jaké myslíš brano centrály? on ten centrál je dodělávaný od nějaké firmy z valašského meziříčí (už si ale nepamatuju co je to za firmu  )
varoku jaký myslíš špatný konektor? ten k te krabičce centrálu? tam se podle mě nemá co zkazit. Kabliky jsem kontroloval - jsou v pohodě ale je zajímavé že jak to nefunguje tak se to chová úplně stejně jak když tu jednotu centrálu odpojím !
|
| 3.5.09, 09:12 |
|
 |
|
Huďo
|
Lojzek píše: Huďo taky jsem si myslel že jsou relátka špatné! když to šlo tak je tam cca 7V skokově (asi 6V relátka ale nevím proč.. zenerka tam podle mě není! )- když to přestalo jít tak tam nic nešlo .. možná 0.14V to je nic! - mluvím o napájení relé ale zjistil jsem že na pinech které jdou k černému a žlutému kablu(řízení motorků) je napětí 9.14V tuším a když jsem to nechal tak připojené, čekal jsem a zrazu skočila 0 z razu zase 9 (nic jsem nemačkal) když jsem ale zkoušel zamykámí tak to šlo ( u spadlo na nějakých 8 V což je normální) jakmile to přestalo jít tak se tam oběvily 2V. Jakmile jsem zase drcnul do jazýčka relátka ad sepne tak seplo , oběvilo se U 9V a šlapalo to jak víno To je nějaké zajímavé to prostě jde a ani se toho nedotknete a zase to nejde!
napadlo mě, jestli nejsou ještě kondenzátory vysáté že by potom špatně fungoval IO a tím pádem to dělalo i takovou nečekanou neplechu
Ku...va to neznášam, keď sa zamotám do merania napäťových rozdielov - vždy je z toho pakarina  Neviem či som to zle pochopil , vypadáva Ti 7V na napájaní relátka  . Tvári sa to ako studený spoj - skús preletovať všetky spoje, aj na IO, môže to byť aj zlomený kábel  . Skúšal si merať signál od prijímača, či nevypadáva 
|
| 3.5.09, 13:20 |
|
 |
|
Lojzek
|
ne když měříš napájení relátka tak tam je 7V ale když to nešlape tak tam žádné U není ( z toho vyplývá že relátka jsou dobré ale chyba je někde jinde) jinak jak se měří signál?
|
| 3.5.09, 14:22 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
Lojzek píše: Odro jaké myslíš brano centrály? on ten centrál je dodělávaný od nějaké firmy z valašského meziříčí (už si ale nepamatuju co je to za firmu  ) varoku jaký myslíš špatný konektor? ten k te krabičce centrálu? tam se podle mě nemá co zkazit. Kabliky jsem kontroloval - jsou v pohodě ale je zajímavé že jak to nefunguje tak se to chová úplně stejně jak když tu jednotu centrálu odpojím !
jo takhle...no, originál ve škodovce se dávali BRANO centrály a tam blbly serva, když byly serva OK, tak odešla jednotka...ale taky po 12 letech by odešlo všechno 
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 3.5.09, 18:42 |
|
 |
|
Huďo
|
Podľa môjho skromného úsudku, keď Ti vypadne 7V z napájania relátka, tak relátko nie je napájané a nemôže spínať žiadne kontakty medzi sebou  . Sleduj odkiaľ prichádza napätie na kontakt, na ktorom si nameral 7V (odkiaľ je napájané relátko) - postupne po plošnom spoji, kábloch... mal by si sa dostať až k niečomu, čo ho zapína možno to bude prijímač z DO.
" SIGNÁL" - napäťový impulz alebo trvalé (jednosmerné/striedavé) napätie medzi kostrou a kontaktom, ktorý ma zaujíma  . Meriam ho multimetrom a sledujem zmeny v jednotlivých rozsahoch ( U, A, odpor).
|
| 3.5.09, 18:51 |
|
 |
|
Lojzek
|
no právě že! jak měřím napájení relátka tak tam je nula, když to má sepnout(zmáčknu dálk. ovladač) tak tam skočí 7V relé sepne auto se odemkne napětí spadne na nulu a rele se rozepne! (ikdyž je to blbost! proč by do auta dávali 6V relé když je to na 12V! zkoušel jsem tam dát 12V relé a to neseplo! takže tam musí být 6V relé a tudíš to v pohodě spíná 7V!). Já vím ono je to těžké tak radit když to nemáte v ruce!
Když to zrovna nefunguje tak tam ani tech 7V na relátka nepříjde! ALE ! ALE! pokud drbnete jazáčkem a spojíte spínací kontak pro motorky tak se to zase celé rozjede a šlape to pokud nenastane ona chvilka a přestane fungovat!
Huďo ten signál nechápu!
je tam jeden IO ( podle mě je to příjmač DO a pomocí překlápění hradel vysílá U které řídí ony relátka) ale je zajímavé, že když to přestane fungovat tak se to auto chová stejně jako když je ten modul centrálu vytáhlý čili bliknoun blinkry a pokud jsou špatně zavřene dveře tak pípá.
|
| 4.5.09, 17:13 |
|
 |
|
Huďo
|
Relé je OK, problém je ešte pred ním na ceste medzi prijímačom DO a napájacím kontaktom relé(7V). Takže ten vypadávajúci U-7V na vstupe do relé skús sledovať kam je pripojený na IO. Skontroluj počas výpadku centrálu, či sa Ti na tom kontakte (na IO) ukazuje 7V, ak tam napätie máš a na relé nie-chyba je na ceste medzi nimi. Ak nie je napätie ani na IO výstupnom kontakte zmeraj, či nevypadáva napájanie IO. Ak je napájanie IO OK skús nájsť vstupný kontakt z prijímača (antény) a sleduj zmeny v napätí na tomto kontakte (mV)... atď. Ťažko sa takto píše neviem, čo máš v ruke  . Ale môže byť niekde skrat a to už je zasa iné hľadanie  . Neskúšal si prstom, či sa niečo neprehrieva (IO,...)  . Tráp sa ďalej a referuj  .
|
| 5.5.09, 00:13 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|